*

Josefiina Kauppila Koti, vapaus & isänmaa

Kaikki blogit puheenaiheesta Kunta- ja soteuudistus

Kokoomuslaiset sotelobbarit ovat kansantaloudellinen ja -terveydellinen riski

”Kokoomusta johdettiin tässä tärkeimmässä asiassa viime syksynä ulkopuolelta. Kyllähän tässä on puolueen maine jo näiden lobbareiden vaikutusvallan takia enemmän kuin vaarassa,” kertoi kokoomuksen kansanedustaja Ilta-Sanomille viime viikolla.

Uskalla puhua huumeista!

Tuli vastaan hyvä uusi video, jonka on julkaissut Humaania päihdepolitiikkaa edustava taho.

Suosittelen vilkaisemaan, aikaa siihen kuluu vain alle 5 minuuttia. Hienoa, että tuodaan uutta otetta keskusteluun.

Nyt uskalletaan puhua huumeista. Suomalaiset asiantuntijat kiteyttävät, mikä nykyisessä politiikassa on pielessä, ja miksi tarvitsemme huumeiden ja huumepolitiikan käsittelyyn uudenlaista, tutkimusnäyttöön perustuvaa otetta.

Se että huumeista keskustellaan ei tarkoita sitä, että oltaisiin huumemyönteisiä.

 

Pörriäisille piikki auki?

Sote-uudistus vaikuttaa loppumattomalta saagalta, jonka sekavuuteen moni tavallinen ihminen on ymmärrettävästi kyllästynyt. Sosiaali- ja terveyspalveluita on säädetty uuteen asentoon kuuden hallituksen toimesta ja noin viidentoista vuoden ajan. Paras-hankkeesta on edetty valinnanvapaus- ja maakuntakohkaamiseen, jossa juuri nyt liikutaan kaikkein vaarallisimmilla vesillä.

Kokoomuksen nerokas taktiikka - Keskustaa viedään kuin pässiä narussa

Vaikken Kokoomuksen linjauksia suurelta osin kannata, niin on pakko ihailla heidän taktiikkaansa, jolla kannatus säilyy Keskustan hiljalleen upotessa. Sipilän kokemattomuus politiikassa on tarjonnut tilaisuuden ajaa kovaa oikeistolaista politiikkaa vierittäen merkittävän osan vastuusta Keskustalle - sitä viedään kuin pässiä narussa. Erikoista että ainoa voimakkaasti maaseudun etua ajava puolue ei taistele tätä liekaa vastaan tosissaan.

Kokoomuksen vaatimukset aiheuttavat soteuudistuksen merkittävimmät ongelmat

Orpocare ja Kokoomuksen älyllinen epärehellisyys

Markkinat eivät valehtele vaan kertovat useimmiten totuuden - miten markkinatalouden autuuden julistaja Kokoomus voi sitten jatkuvasti sivuuttaa markkinareaktiot ajamaansa Orpocareen? Viime kuukaudet olen lukenut vaikkapa Talouselämästä jatkuvasta konsolidoitumiskehityksestä markkinoilla terveyspalvelujen osalta, mutta silti kirkkain silmin vakuutetaan myös pienten pärjäävän eikä edessä ole vain terveysjättien juhlat.

Hallitus haluaa rauhoittaa soten villit kiinteistömarkkinat lakimuutoksella

Sote sotkua vatkataan ja harjataan*

Sosiaali- ja terveyssektorin uudistusta Sotea on valmisteltu niin pitkään [1, että vanhan sanonnan mukaan ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” - pitäisi jo osoittaa täyttä valmiutta.

Sote sotkusta on tullut poliittinen temmellyskenttä, jossa Kokoomus vie ja Keskusta vikisee – Sinisellä loikkauspuoluekehitelmällä ei ole juurikaan roolia Sote' ssa, nykyisen noin 1,3 prosentin kansankannatuksen säveltämänä ---

 

Lehmänkauppa petti: sote-bisnes nurin ja maakuntauudistus natisee

 

”Iltalehden käsiinsä saama virkamiesesitys on myrkkyä laajaa valinnanvapautta ja yhtiöittämistä ajaneelle kokoomukselle” (IL 7.10.) ja

”Rajua kritiikkiä maakuntamallille: maakuntauudistuksessa on lähtökohtainen valuvika, koska siinä vahvistetaan väärää hallintoporrasta, ja vieläpä sellaista mitä tällä hetkellä ei ole.” (Jan Vapaavuori (kok) IL 7.10.)

 

Perustuslaillinen palapeli

Eilen IS:n politiikan toimittaja Linda Pelkonen esitti kysymyksen, ”onko perustuslaki hallituspuolueille jonkinlaista kauppatavaraa ja altis poliittisille diileille.”

Antaa entisen oikeuskanslerin vastata: ”Sellainenkin tapaus on ollut, jossa kävin hyvin tiukan keskustelun siitä, että hallituksen esitykseen on kirjoitettava tarve saattaa esitys perustuslakivaliokunnan arvioitavaksi. Ministeriössä lakiesitystä valmistellut virkamies vetosi siihen, että poliittisen aikataulun takia ei ole aikaa käsitellä sitä perustuslakivaliokunnassa.”

Maakuntavaltuustot voitaisi ottaa mukaan sotelakien valmisteluun

Arvasin sen, maakuntavaalit saattavat sittenkin peruuntua! Lännen Media kertoi tänään, että sote-neuvotteluja kokoomuksen osalta vetävä sisäministeri Paula Risikko tahtoo “vähintään keskeyttää” maakuntalain ja soten järjestämislain lakiesityksen käsittelyn eduskunnassa mikäli järjestämislaki pysähtyy perustuslakivaliokuntaan. Lakipakettien pitäisi olla valmiina ihan viimeistään lokakuussa, jotta vaalit voitaisi toimittaa tammikuussa millään tavalla legitiimisti.

Maakuntamalli, sote ja höpöhöpö

Suomen sosiaali- ja terveysjärjestelmää on runnottu kokoon ja  perustuslakiin se on törmännyt ainakin 13 vuoden ajan. Sipilän hallituksen nykyinen malli on peräti kahdeksas yritelmä. Olisi helpompi muuttaa perustuslakia, kuin yrittää sopeuttaa sotea siihen

Tavoite on olevinaan niin hyvä, että se muka pyhittää kaikki keinot, mutta valmista ei vain tule.

Nyt on sitten valinnanvapaus vuorossa tyssätä, eli tarvitaan taas seuraavan hallituksen kiertoilmaisu sille, mutta kukaan ei epäile sitä, että perustuslakia käytetään jatkuvasti soten lyömäaseena tahallisesti.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä