Josefiina Tiirola Koti, uskonto & isänmaa

Feministinen turvallisuuspolitiikka Suomessa on paradoksi

Demarinaiset ja demarinuoret ottivat Helsingin Sanomissa kantaa feministisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan puolesta (15.6.). Sen lisäksi että mielipidekirjoitus pohjautui perinteiseen tyhjänpäiväiseen oppositioretoriikkaan, se oli myös harvinaisen huono suoritus feministisen metodologian tuntemuksesta. Konkretiaa vailla oleva kirjoitus osoitti demarien pyrkimyksen muita miellyttävään hyvesignalointiin, jossa realismilla ja faktoilla ei ole juurikaan väliä.

 

Feminismin ja suomalaisen turvallisuuspolitiikan suhde on hankala, suorastaan paradoksaalinen. Feminismin ja kansallisen turvallisuuden välinen suhde korostaa ensisijaisesti internationalismia, pasifismia ja isänmaattomuutta. Suomen geopoliittinen asema asettaa Suomen alttiiksi imperialistiselle, röyhkeitä valloituksia naapurimaihin tekevän, äärikonservatiivisen valtion vaikutuksen alaiseksi. Tällaisessa geopoliittisessa asemassa olisi täydellistä denialismia lähestyä turvallisuuspoliittisia kysymyksiä internationalismin, pasifismin ja kauniiden ajatusten avulla.

 

Demarien sanahelinän alta välillä näkyi huoli naisten asemasta Suomen turvallisuuspolitiikassa ja maanpuolustuksessa, vaikka vasta muutama viikko sitten sukupuolineutraaleja kutsuntoja vastustettiin feminismin nimissä samalla palstalla. Sen sijaan, että perehdyttäisiin feministiseen metodologiaan, kutsutaan kaikkea itselle mieluisaa ”feministiseksi”. Siksi feministinen turvallisuuspolitiikka ei ole uskottava esitys keneltäkään.

 

Sanahelinän ja hyvesignaloinnin sijaan tulee keskittyä naisten asemaan maanpuolustustyössä. Sukupuolineutraalit kutsunnat ovat ensimmäinen askel kohti tasa-arvoisempaa turvallisuuspolitiikkaa. Myös naisille tulee luoda selkeä tiedotus maanpuolustusvelvollisuudesta, uramahdollisuuksista Puolustusvoimilla ja maanpuolustustyön monipuolisuudesta.

 

Suomen suvereniteetti nojaa uskottavaan puolustukseen ja sen ennaltaehkäisevään vaikutukseen. Ilman suvereniteettia emme olisi uskottava toimija myöskään kansainvälisessä ulkopolitiikassa. Kauniit ajatukset eivät luo samanlaista suvereniteettia Suomen geopoliittisessa asemassa, kuten uskottava ja tasa-arvoinen maanpuolustustyö.

 

Lähteet:

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005254202.html

http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005224725.html

 

 

Josefiina Kauppila

janina.josefiina@windowslive.com

Turun Kokoomuksen Nuoret ry:n hallituksen jäsen  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Enologi kuva
Aki Pulli

Tyylikäs kukkahattuilijoiden verbaalityrmäys!
Lyhyt ja ytimekäs hieno suoritus, Josefiina.

Käyttäjän Jukkaakula kuva
Jukka Aakula

SDP on näemmä samanlaista irrationaalista vöyhöttämistä kuin USA:ssa republikaanit.

Toimituksen poiminnat