*

Josefiina Kauppila Koti, vapaus & isänmaa

Me olemme yksilöitä ja hyvä niin

Perussuomalaiset Nuoret lanseerasivat äskeittäin kampanjan, jonka tarkoituksena on korostaa sukupuolijärjestelmää, joka korostaa vain kahden sukupuolen olemassaoloa. Tämä on siis Perussuomalaisten Nuorten isku feminismiä vastaan. Kampanja on monilta osin erittäin hämmentävä ja ristiriitainen. 

 

Järjestelmän korvaaminen toisella järjestelmällä

 

Sen sijaan, että Perussuomalaiset Nuoret olisivat muistuttaneet jokaisen ihmisen olevan yksilö, jonka ominaisuuksista biologinen sukupuoli antaa yleensä osviittaa, he marssivat median eteen pilkkaamaan ihmisen yksilöllisyyttä. Sukupuolia korostavat ja määrittelevät järjestelmät asettavat sukupuolen muiden ominaisuuksien edelle, esimerkiksi sukupuolikiintiössä on kyse elimestä, eikä niin osaamisesta. On täten hämmentävää, että Perussuomalaiset Nuoret lähestyvät feminismiä agendalla, joka kohtelee yksilöä samoin tavoin. 

 

Paljon puhuttu biologia

 

Suomeenkin syntyy vuosittain yksilöitä, joiden sukupuolta ei kyetä määrittelemään elämän alkutaipaleella. Biologia jo siis kertoo, että sukupuoli ei ole niin yksikäsitteinen asia, kuin arki antaa meille joskus ymmärtää. Myöskin transsukupuolisuus on lääketieteellisesti todistettu fakta, eikä se muuksi muutu, vaikka kokisit itse eläväsi oikeassa sukupuolessa. Sukupuolinen moninaisuus mahdollistaa erittävän kirjavan kirjon yksilöitä, jolloin joukossa voi olla niin transsukupuolisiakin kuin cis*-miehiä tai -naisia. 

 

Tolkku

 

Sen sijaan että sorruttaisiin korostamaan sukupuolineutraaliutta tai tiukkaa sukupuolijärjestelmää, on asetettava ehdot jotta jokainen yksilö voi toteuttaa persoonallisuuttaan ja omaksi koettua sukupuoltansa. Askeleet kohti yksilölle antoisampaa yhteiskuntaa alkavat, kun muutetaan nykyisiä lainsäädäntöä, jolloin mukaan astuu 3. sukupuoli ja translaki. Näitä lakeja ajavat ihmisten lisäksi biologiset faktat. Vaihteeksi on hyvä muistaa tolkku, suurin osa ihmisistä kuitenkin syntyy siihen sukupuoleen jonka kokevat omakseen, mutta se ei tarkoita jokaiselle samaa kaavaa. 

 

Kampanja on kylläkin hyvä näpäytys punavihreälle feminismille, mutta ei sisällä mitään konkreettista sisältöä. Hyvässä kampanjassa näpäytys on esirippu, jonka noustua tulee esille konkreettisia ehdotuksia. Mitä ne nyt olivat, lippiksiä joissa lukee sukupuoli?

 

Janina Kauppila, fil. yo, Turku

janinakauppila@gmail.com

0442363217

 

*cis-sukupuolinen kokee itsensä edustavan sitä sukupuolta jonka edustajaksi on syntynyt

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Tässä uutinen, johon on koottu aiheen ympärillä käytyä keskustelua: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/174622-tytot-ja-po...

t. Jenni / US

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Miksi tänävuonna pääsiäisenä on pojille kung fu Panda Kindermunia ja tytöille prinsessa Kindermunia kun vielä vuosi sitten riitti vain että osti kaikille samoja Kindermunia ja niistä tuli mm koottavia eläimiä, lennokkeja ja hyrriä. Onko sukupuolittumisessa jotain taloudellisesti saavutettavaa mutta toisaalta tuntuu että jako on tiukempaa kuin enen esim kokeiksi haluvia poikija haukutaan homoiksi tai kun sisustajiksi haluvia tyttöjä haukutaan lesboiksi. Ei näin ollut vielä kahdeksan vuotta sitten, silloin oltiin mielestäni menossa patempaa suuntaa kun sukupuolikeskustelut eivät vielä aiheuttaneet mielipahaa ja mielensä pahoittelua.

Timo Lehtonen

Kannattaa syventyä asiaan lukemalla seuraavat jutut:
1. Sukupuoli-sanaa käytetään väärin http://timolehtonen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2078...
2. Aito avioliitto ry:n kirjelmä Opetushallitukselle: "Sukupuoli-sanan merkitystä ei voi muuttaa ajatukselliseksi"
http://aitoavioliitto.fi/tiedotteita/aito-avioliit...
http://aitoavioliitto.fi/wp-content/uploads/Opetus...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Ja sinun kannattaa lukea tämä blogi, koska linkkaamasi jutut eivät kosketa tätä millään tavalla.

Arto Jaaskelainen

Lainaus:"Biologia jo siis kertoo, että sukupuoli ei ole niin yksikäsitteinen asia..."

Poikkeamien esiintyminen ei tarkoita että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi. Timo Lehtosen kommentti yllä kertoo sen hyvin.

Kannattanee myös tutustua tähän liittyen genderismiin:

http://artojaaskelainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Poikkeamien esiintyminen ei tarkoita että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi"

Kyllä nimenomaan tarkoittaa. Jos joku ei selvästi ole mies tai nainen, ei hän ole yhtäkkiä sukupuoleton - ja jos olisikin, sukupuoletonkin olisi kolmas vaihtoehto.

Lisäys:
'keskustelet' linkkamaalla OMAAN blogiisi, jossa ei edes ole kommentointimahdollisuutta. Menee kyllä naurettavan puolelle.

Timo Lehtonen

Intersukupuolinen - sukupuolen kehityksen häiriö.
Termiä "intersex" pidetään nykyisin halventavana ja ahdistavana, koska se leimaa lapsen synnynnäisen sairautensa perusteella, on epätarkka ilmaus ja lisäksi sekoitetaan helposti transseksuaalisuuteen. Sen tilalle onkin vakiintumassa kansainvälisesti hyväksytty nimitys disorder of sex development, (DSD) eli sukupuolen kehityksen häiriö.
http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99299.pdf

ICD 10 tautiluokitus
Q56 - Epäselvä sukupuoli ja valekaksineuvoisuus
Q56.0 - Muualla luokittamaton kaksineuvoisuus
Q56.1 - Muualla luokittamaton miespuolinen valekaksineuvoisuus
Q56.2 - Muualla luokittamaton naispuolinen valekaksineuvoisuus
Q56.3 - Määrittämätön valekaksineuvoisuus
Q56.4 - Määrittämätön epäselvä sukupuoli
http://icd-codes.info/fi/XVII/Q50-Q56/Q56/
http://www.julkari.fi/bitstream/handle/10024/80324...
Indeterminate sex and pseudohermaphroditism Q56 http://www.icd10data.com/ICD10CM/Codes/Q00-Q99/Q50...

"sukupuolen kehityksen häiriö"
https://www.google.fi/search?q=%22sukupuolen+kehit...

disorder of sex development
https://www.google.fi/search?q=disorder+of+sex+dev...

Timo Lehtonen

Hannu Ala-Olla kirjoitti 26.2.2016 23:00: "Mikä on pointtisi?"

Totuuden kertominen asiallisesti.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #18

Totuus ei ole pointti, vaan pelkästään totuus. Pointti on se, miksi se totuus kerrotaan kyseisessä keskustelussa.

Mitä yritit totuuksillasi sanoa?

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #22

Hannu Ala-Olla kirjoitti 2.3.2016 11:47: "Totuus ei ole pointti, vaan pelkästään totuus."

Tuo pitää paikkansa.

Kun luet mitä todella kirjoitin "Totuuden kertominen asiallisesti.", niin ehkä ymmärrät, etten edes kirjoittanut, että totuus oli pointini.

Kerroin totuuden, jotta lukijat saavat tietoa mikä on totuus kirjoittamassani asiassa (intersukupuolinen - sukupuolen kehityksen häiriö) siltä osin kuin siitä kirjoitin.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #24

Ja minä yritin kysyä, mitä kuvittelet kyseisellä totuudella olevan annettavaa tähän keskusteluun, miten se liittyy mihinkään mitä tässä ollaan keskustelemassa. Et sinä oikeasti voi olla noin huono ymmärtämään mitä sinulta kysytään.

Lisäys:
Listaamasi faktat näyttävät ainoastaan osoittavan, että ihmisten määrittely pelkästään kahden sukupuolen avulla näyttää erittäin hankalalta ja kuitenkin kirjoituksistasi on muuten saanut käsityksen, että nimenomaan kannatat vain kahden sukupuolen hyväksymistä.

Toistan siis kysymykseni: Mikä on pointtisi?

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #28

Pointtini oli kirjoittaa totuutta asiasta "intersukupuolinen - sukupuolen kehityksen häiriö":
http://josefiinakauppila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...
Joka ei sitä tekstiä ymmärrä, niin saa olla ymmärtämättä.
Sinä näytät pistävän leikiksi asiasta keskustelemisen - lukijat tehköön teksteistäsi omat johtopäätöksensä.

Timo Lehtonen

Ihmisiä on lisääntymistä (lapsen saamista) ajatellen lähtökohtaisesti ominaisuuksiltaan kahdenlaisia: hedelmöittäviä (mies) ja hedelmöityviä (nainen).

Lähtökohtaisesti poikalapsi kasvaa ominaisuuksiltaan lisääntymistä ajatellen hedelmöittäväksi (mies) ja tyttölapsi kasvaa ominaisuuksiltaan lisääntymistä ajatellen hedelmöityväksi (nainen).
Myös lisääntymiskyvytön aikuinen henkilö on joko mies tai nainen.
Jos aikuinen henkilö on lisääntymiskyvytön, niin jossain hänen lisääntymistä koskevassa ominaisuudessa on jokin vika.

Ihmiset jaetaan lisääntymiseen liittyvien ominaisuuksien perusteella kahteen eri ryhmään: miehiin ja naisiin. Tuon kahden eri ryhmään jakamisen luokittelun perusteena käytetään käsitettä ”sukupuoli”.

Sukupuoli-käsitteen vapaamuotoinen määritelmä: Ihmisen sukupuolella tarkoitetaan lisääntymiseen liittyvää ihmisten erilaisuutta kuvaavaa käsitettä, joka perustuu kehosta todennettavissa oleviin lisääntymiseen liittyviin ominaisuuksiin ja jonka avulla ihmiset jaetaan miessukupuolta ja naissukupuolta oleviksi henkilöiksi. Miessukupuolta olevaa henkilöä kutsutaan mieheksi tai pojaksi. Naissukupuolta olevaa henkilöä kutsutaan naiseksi tai tytöksi.

Kielitoimiston sanakirjassa (kielitoimistonsanakirja.fi) sukupuoli-sanan merkitys on kuvattu seuraavasti: ”eliön ominaisuus, joka määräytyy sen mukaan, onko kyseinen yksilö lisääntymissoluiltaan hedelmöittävä (koiras, mies) vai hedelmöityvä (naaras, nainen); miehistä t. naisista ryhmänä.”

Suomen kielessä sana (Kielitoimiston sanakirja)
1 ”mies” tarkoittaa täysikasvuista miessukupuolta olevaa ihmistä ja sanalla ”nainen” tarkoitetaan täysikasvuista naissukupuolta olevaa ihmistä;
2 ”poika” tarkoittaa miespuolista henkilöä syntymästä murrosikään, poikalapsi ja sanalla ”tyttö” tarkoitetaan naispuolista henkilöä syntymästä murrosikään, tyttölapsi;

Sanan ”sukupuoli” merkitystä ei ole määritelty lainsäädännössä, mutta on ilmeistä, että sanalla tarkoitetaan säädöksissä nimenomaan ihmisen sellaista lisääntymiseen liittyvää ominaisuutta, jonka perusteella ihmisiä on olemassa kahta eri sukupuolta (mies ja nainen).

Lainsäätäjä tunnustaa, että on olemassa erikseen miehiä ja naisia: monissa säädöksissä esiintyy sana mies (https://goo.gl/I0nelW) ja nainen (https://goo.gl/oi7JLt).

Sukupuoli-käsitettä ei ole määritelty tasa-arvolaissa, eikä muussakaan säädöksessä, vaikka tuo käsite esiintyy lainsäädännössä useassa eri yhteydessä. Katso https://goo.gl/LgS9qh.

Koska sukupuoli-käsitettä ei ole määritelty lainsäädännössä, niin sille täytyy olla olemassa riittävän yksiselitteinen ja yleiskäyttöinen määritelmä.

Jos käsitteellä ”sukupuoli” tarkoitettaisiin jotain muuta asiaa kuin sellaista, josta seuraa, että ihmisen sukupuolia on kaksi (miessukupuoli ja naissukupuoli), niin silloin ei olisi selvää mitä eri säädöksissä esiintyvällä sukupuoli-sanalla todellisuudessa tarkoitetaan.

Sana sukupuoli muodostuu kahdesta eri sanasta: suku ja puoli.
Sanan ”suku” voidaan ajatella viittaavan lisääntymiseen ja sanan ”puoli” voidaan ajatella viittavan siihen, että mies ja nainen ovat kumpikin puolet kahdesta ihmisestä. Ihmisen luonnolliseen lisääntymisen tarvitaan kaksi ihmistä, mies ja nainen.

Henkilön tosiasiallinen sukupuoli on se, mikä se on hänen syntyessään, ei sitä kukaan voi itse muuksi muuttaa, vaikka sitä kuinka haluaisi.
Henkilöllä on oikeus kertoa kokemuksensa omasta sukupuolestaan (sukupuoli-identiteetti), mutta kukaan ei voi itse määrittää sukupuoltaan muuksi kuin mitä siitä on merkitty väestötietojärjestelmään.

Sukupuoli-käsitteessä ei ole kyse henkilön omasta sukupuoltaan koskevasta kokemuksesta, eikä henkilön harjoittamasta sukupuolen ilmaisusta.

Ihmisen oma kokemus sukupuolestaan ei muuta hänen tosiasiallista synnynnäistä sukupuoltaan toiseksi.

Henkilön sukupuoli-identiteetti tai sukupuolen ilmaisu eivät kumpikaan määritä millään tavalla sitä, mikä on henkilön tosiasiallinen sukupuoli (mies tai nainen).

Hyvin pieni vähemmistö ihmisistä on intersukupuolisia (sukupuolen kehityksen häiriö http://www.terveysportti.fi/xmedia/duo/duo99299.pdf).
Intersukupuoliset henkilöt eivät ole syntyessään fyysisiltä sukupuolta määrittäviltä ominaisuuksiltaan yksiselitteisesti naisia/tyttöjä eikä miehiä/poikia. Myös intersukupuolisille lapsille määritetään syntymän yhteydessä tutkimusten jälkeen sukupuoli (mies tai nainen).

Vaikka on olemassa intersukupuolisia ihmisiä, se ei tarkoita, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi.

Jos käsitteen ”sukupuoli” merkityksen kuvaukseen sisällytetään sellaista asiaa, jolla ei ole mitään tekemistä lisääntymistä koskevien ihmisen ominaisuuksien kanssa, niin silloin ei ole kyse käsitteestä ”sukupuoli”.

Jos jollain käsitteellä halutaan tarkoitettavan tosiasiallisen sukupuolen lisäksi esimerkiksi sukupuolirooleja, naiseuden ja mieheyden sosiaalisia merkityksiä tai yksilön sukupuoli-identiteettiä, niin silloin on kyseessä jokin aivan muu asia kuin käsite ”sukupuoli”.

Käsitteet ”sukupuoli” ja ”sukupuoli-identiteetti” tarkoittavat eri asioita. ”Sukupuoli-identiteetti” ei ole osa käsitettä ”sukupuoli”.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Jos käsitteen ”sukupuoli” merkityksen kuvaukseen sisällytetään sellaista asiaa, jolla ei ole mitään tekemistä lisääntymistä koskevien ihmisen ominaisuuksien kanssa, niin silloin ei ole kyse käsitteestä ”sukupuoli”"

Olet ajastasi jäljessä, kyllä on kyse sukupuolesta vaikka se ei olisi määritelttävissä binäärisesti naisen ja miehen väliltä. Jokaisella ON sukupuoli, vaikka se ei olisi kumpikaan mainituista.

Arto Jaaskelainen

Ei niitä sukupuolia ole enmpää kuin kaksi, tuntemuksia voi olla. Ei luonto ole miksikään muuttunut. Tuntemus/identiteettiasiat ovat eri asia kuin sukupuoli.

Edes harvinaiset synnynnäiset poikkeamat eivät muuta tätä. Nämä menevät kahteen luokkaan:

1) Elimelliset poikkeamat
2) Identiteettipoikkeamat (transsukupuolisuus, sukupuoli ja oma tuntemus ristissä)

Tuntemuksia ei kukaan kiistä mutta arvioinnin aihe se tietysti on aina ennen mitään hoitotoimenpiteitä.

Sukupuolia on kaksi. Edelleen.

Ei epätarkka lehtikirjoittelu tuota muuta miksikään.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Luonto? Luonnossa on kaksineuvoisia, sukupuolettomia ja sukupuoltaan vaihtavia.

Jotenkin nuo sinun listaamasikin on lueteltava, vai ehdotatko ettei heillä ole sukupuolta?

Kysytäänkö sukupuolten lukumäärää ennemmin joltain ammattilaiselta?

Arto Jaaskelainen

Oletan että kaikki muut ymmärsivät että puhe oli nyt ihmisistä. Jo otsikkokin kertoo sen.

Toistan: Kaikilla meillä on syntymän yhteydessä saatu sukupuoli, joko tyttö tai poika. Erilaiset harvinaiset synnynnäiset poikkeamat eivät kumoa tuota. Identiteettiasiat eli tuntemukset ovat eri asioita. Sukupuoli-identiteetti ihmisillä pääsääntöisesti vastaa syntymässä saatua sukupuolta ja ristikkäisyys tässä on nimetty transsukupuolisuudeksi. Se EI ole mikään erillinen sukupuoli eikä siitä ole asiallista yrittää tehdä väkisin sellaista.
Samoin synnynnäiset elimelliset poikkeamat EIVÄT tarkoita mitään kolmatta sukupuolta. Jos asioita on ristissä tavalla tai toisella niin kaikissa näissäkin tapauksissa puhumme --- kahdesta sukupuolesta.

Ellei selvä asia kelpaa niin ei sitä tarvitse ottaa vastaan vaan voi etsiä rauhassa itseä miellyttävän poliittisesti korrektin vastauksen joka kuulostaa korvaan hienolta. :)

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #13

Arto kirjoittaa tuossakin faktaa (29.2.2016 22:44).
Ihmettelen suuresti miksei jotkut ymmärrä tuollaista jo arkijärjellä ymmärrettävissä olevaa asiaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #13

Ihmiset ovat osa luontoa. Älä puhu luonnollisesta jollei se sitten kelpaakaan.

"Kaikilla meillä on syntymän yhteydessä saatu sukupuoli, joko tyttö tai poika. Erilaiset harvinaiset synnynnäiset poikkeamat eivät kumoa tuota"

Eli ne, jotka poikkeavat on pakotettava muottiin tai jätettävä ulkopuolelle? Juuri tämä on se ongelma, josta tässä puhutaan. Koitapa lukea blogi uudestaan, jos vaikka ymmärtäisit. Ei ole mitään ulkopuolta, kaikilla ON sukupuoli, mutta sinulle kelpaavat kaksi eivät pysty kaikkia kuvaamaan.

- - - -
"Samoin synnynnäiset elimelliset poikkeamat EIVÄT tarkoita mitään kolmatta sukupuolta. Jos asioita on ristissä tavalla tai toisella niin kaikissa näissäkin tapauksissa puhumme --- kahdesta sukupuolesta"

Sopii sitten selittää, miten kaikki saadaan niihin kahteen sovitettua.

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #16

”Eli ne, poikkeavat on pakotettava muottiin…”

Pitää huomata, että kun sukupuoli-käsitteeseen liittyen puhutaan poikkeavasta henkilöstä, on kyse sukupuolen kehityksen häiriöstä (kehosta todennettavissa olevasta asiasta).
Silloin ei ole kyse siitä, että joku tuntee olevansa poikkeava - toista sukupuolta kuin tosiasiallisesti on.
Kun joku tuntee olevansa toista sukupuolta kuin tosiasiallisesti on, niin kyse on poikkeavasta sukupuoli-identiteetistä.
Sukupuoli-identiteetti tarkoittaa tunnetta kuulumisesta jompaankumpaan sukupuoleen.
Käsitteet ”sukupuoli” ja ”sukupuoli-identiteetti” tarkoittavat eri asioita.
”Sukupuoli-identiteetti” ei ole osa käsitettä ”sukupuoli”.

Vaikka on olemassa intersukupuolisia (sukupuolen kehityksen häiriö) henkilöitä, se ei tarkoita, että sukupuolia olisi enemmän kuin kaksi.
Intersukupuoliset henkilöt eivät ole syntyessään fyysisiltä sukupuolta määrittäviltä ominaisuuksiltaan yksiselitteisesti naisia/tyttöjä eikä miehiä/poikia.

Kun henkilön kehoa tutkitaan riittävän kattavasti ja tarkasti, niin käsittääkseni on mahdollista selvittää onko henkilö lisääntymiseen liittyvien ominaisuuksien (huomaa monikkomuoto) suhteen miessukupuolta vai naissukupuolta oleva. Tuskin kukaan on "täydellinen" fyysisiltä sukupuolta määrittäviltä ominaisuuksiltaan. Missään ei ole määritetty minkälainen on täydellinen mies tai nainen. Jos mies ei pysty hedelmöittämään naista, niin se ei tarkoita, etteikö hän olisi miessukupuolta oleva henkilö.

Sukupuoli-käsitteen vapaamuotoinen määritelmä: Ihmisen sukupuolella tarkoitetaan lisääntymiseen liittyvää ihmisten erilaisuutta kuvaavaa käsitettä, joka perustuu kehosta todennettavissa oleviin lisääntymiseen liittyviin ominaisuuksiin ja jonka avulla ihmiset jaetaan miessukupuolta ja naissukupuolta oleviksi henkilöiksi. Miessukupuolta olevaa henkilöä kutsutaan mieheksi tai pojaksi. Naissukupuolta olevaa henkilöä kutsutaan naiseksi tai tytöksi.

Timo Lehtonen

"Kysytäänkö sukupuolten lukumäärää ennemmin joltain ammattilaiselta?"
Nimeä tänne kuka esimerkiksi on tarkoittamasi ammattilainen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #14

Heti kun olet vastannut kysymykseeni viestissä #8.

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #17

Hannu Ala-Olla, olen nyt vastannut kommentissa 8. esittämääsi kysymykseen "Mikä on pointtisi?"
Katso: http://josefiinakauppila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...
->Vastaa kommenttiin 14. "Nimeä tänne kuka esimerkiksi on tarkoittamasi ammattilainen."
http://josefiinakauppila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #21
Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #25

Hannu Ala-Olla kirjoitti 1.3.2016 16:46: "Heti kun olet vastannut kysymykseeni viestissä #8."

Hannu Ala-Olla kirjoitti 2.3.2016 12:06: "ei, et vastannut".

Tuo väitteesi ei pidä paikkaansa, koska olen vastannut kysymykseesi kahdessakin eri yhteydessä:
http://josefiinakauppila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...
http://josefiinakauppila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Jos nuo vastaukset ei kelpaa, niin se on oma asiasi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #26

"Jos nuo vastaukset ei kelpaa, niin se on oma asiasi"

Eli ET HALUA, että lukijat ymmärtävät mitä sinä haluat sanoa? Jos haluaisit, se olisi nimenomaan sinun asiasi. Miksi postasit ollenkaan jollei se ole sinun asiasi?

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #29

Kirjoittamani totuutta asiasta (intersukupuolinen - sukupuolen kehityksen häiriö) esittävä teksti löytyy osoitteesta:
http://josefiinakauppila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...
Joka ei sitä tekstiä ymmärrä, niin saa olla ymmärtämättä.
Sinä näytät pistävän leikiksi asiasta keskustelemisen - lukijat tehköön teksteistäsi omat johtopäätöksensä.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #30

Ymmärsin täysin hyvin esittämäsi tekstin, mutten missä tarkoituksessa sen postasit kun se tuntui nimenomaan riitelevän sen kanssa, mitä mieltä tunnut tässä keskustelussa olevan.

Miten nämä esiin tuomasi sukupuolen kehityksen häiriöt vaikuttavat keskustelunaiheeseen? Siis muuten kuin nimenomaan korostamalla, että pelkkä mies/nainen -jaottelu ei useinkaan ole riittävä?

Timo Lehtonen Vastaus kommenttiin #32

Intersukupuolisesta (sukupuolen kehityksen häiriö) kertomisen tarkoitus ei ole vaikuttaa keskustelun aiheeseen (aihehan on joka tapauksessa se, mitä blogin otsikossa ja tekstissä lukee), mutta sukupuolen kehityksen häiriö liittyy keskustelun aiheeseen tuomalla esiin tosiasian, että jokaisen lapsen kohdalla ei ole lasta visuaalisesti tarkasteltaessa itsestään selvää, onko lapsi syntyessään tyttö vai poika sekä kertomalla intersukupuolisuus-asiasta mitä siitä on kerrottu ICD 10 tautiluokituksessa.
http://josefiinakauppila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Arto Jaaskelainen

Kenelläkään ei ole näyttöä muusta kuin että ihmisillä on tasan kaksi sukupuolta.
Aina kun olen tarkastanut väitteitä on käynyt ilmi että puhutaan jostain poikkeamasta, joko elimellisestä tai sukupuoli-identiteetin ja niitä sukupuolia ihmisillä on edelleen tasan se kaksi, ei mitään uutta kolmatta. Myös transsukupuolisilla on aivan tavalliseen tapaan jompikumpi sukupuoli mutta tuntemus eli sukupuoli-identiteetti vastakkainen.

Koko puhe sukupuolien moninaisuudesta on uutisankka kun kuitenkin tarkoitetaan joko elimellistä ongelmaa tai sukupuoli-identiteettiongelmaa. Ja näissä on kaksi vaihtoehtoa sille hoidon suunnalle.

Ei siis mitään uutta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Sukupuoli fyysisenä ominaisuutena voi olla yksinkertainen asia(tai siis kaksinkertainen), mutta yhteiskunnallisena ominaisuutena, kuten perusnuorten kampanja sen esitti, se ei sitä ole.

Toimituksen poiminnat