Josefiina Kauppila Koti, vapaus & isänmaa

Loppu MV-lehden saagalle

  • MV-lehden tunnus.
    MV-lehden tunnus.

MV-lehti (aik. Mitä vittua??!!-lehti) on suomalainen ns. vaihtoehtoinen media, joka julkaisee sisältöänsä internetsivuillansa. MV-lehden tarkoituksena on ollut vaihtoehtoinen media ns. valheelliselle valtamedialle, mutta on luisunut täysin omista tarkoitusperistään. Tekaistut tarinat ja sepitykset eivät ole muuta kuin äärettömän huono vaihtoehto. Yksityishenkilöihin kohdistuva vihamielinen uutisointi kertoo lähinnä lukijakunnan lynkkaushalusta kuin halusta puuttua mahdollisiin ongelmiin. MV-lehden tapauksessa voidaan puhua disinformaatiosta, joka tarkoittaa harhaanjohtavaa tiedotusta.

 

Valitettavasti tämä disinformaation pesäke on pukenut itsensä maahanmuuttokriittiseen haarniskaan ja kiillottaa kilpeänsä yksittäisten ihmisten parjaamisella, tekaistulle tarinoilla, sekä asioiden paisuttelulla ja kärjistämisellä. MV-lehti usein kuuluttaa sananvapauden perään, mutta pyrkii itse rajoittamaan yksityishenkilöiden sanavapautta lynkkausoperaatioillaan. Jos maahanmuutto ei olisi koskaan massiivisoitunut, lyönen vetoa että MV-lehti olisi silti olemassa – eri agendalla tietenkin. Maahamuuton ongelmilla ja MV-lehdellä ei ole muuta tekemistä kuin näillä ongelmilla ratsastaminen. Keskisuomalainen-lehti (KSML) teki tutkimuksen kuinka helppoa on ujuttaa MV-lehteen disinformaatiota. [1]

 

Tietenkin kannatan lehdistön vapautta, mutta en voi millään tavoin hyväksyä disinformaation levittämistä kyseenalaisilla keinoilla. Jos kerran kansa on kyllästynyt valtamedian valheisiin, miksi MV-lehti tyrkyttää niitä tarjoittimella? Tämä media voi hyvinkin tarjota tälle yhteiskunnalle samanlaisen tarinan kuin Pekka ja susi. Niin sanotuista ongelmista meuhkataan, kunnes oikeiden ongelmien tullen niihin ei enää uskota. Pitkälle ajateltuna MV-lehti voi jopa aiheuttaa maahanmuuttokeskustelussa vaiheen, jossa maahanmuuttokriittisyys nähdään automaattisesti epärelevanttina vaihtoehtona.

 

Miksi sitten MV-lehti on olemassa? On ollut vahvoja epäilyksiä MV-lehden olevan kytköksiä Venäjän harjoittamaan disinformaatioon, sekä tietenkin taloudellinen hyöty. MV-lehti ei ole perustajansa Ilja Janitskin ensimmäinen ja tuskin viimeinen projekti.

 

MV-lehden saagalle on saatava loppu. Kyseenalaista toimintaa pitää olla tukematta ja tärkeintä on pyrkiä lopettamaan MV-lehden rahoitus. ”Lehti saa lahjoituksia PayPalin avulla - vetoa PayPaliin! LIsäksi Godaddy ja Cloudflare toimivat hosteina MV-julkaisulle. He luultavasti eivät pidä, jos saavat tiedon, millaista blogia he ylläpitävät. ” kirjoitetaan tapahtumassa joka pyrkii pistämään pisteen MV-lehden surullisen kuuluisalle saagalle.

 

Lopuksi vielä pari pointtia. Tämä teksti ei ole kannanotto liittyen maahanmuuttoon tai maahanmuuttopolitiikkaan ja tätä tekstiä on siksi myös turha alkaa leimaamaan. Tämän kirjoituksen jälkeen on odotettavissa minuun kohdistuvaa häiriköintiä, mutta tiedän jo valmiiksi että ne eivät johdu mielipiteistäni liittyen maahanmuuttopolitiikkaan, vaan siihen että kykenen kyseenalaistamaan tämän median agendan.

 

[1] http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/uutisen-takana-nain-helposti-keksitty-valhe-meni-lapi-mv-lehdessa/2208462

[2] https://www.facebook.com/events/437782729752793/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Onneksi ei ole tarvinnut tuohon paskaan koskea sillä kuuluisalla viiden metrin kepilläkään. Itselleni oikean tiedonhankintaan riittää kotiin tulevat julkaisut, yle, kirjasto ja sen lehtisalit.

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Muistan kun tämä "mitä vittua lehti" alkoi elää elämäänsä somessa, itse törmäsin siihen facebookissa. Ei se ollut alunperin mikään "uutislehti" vaan se oli ns huumoripitoinen, se irvaili seiskan kaltaisten lehtien kansille, mm matti nykäsestä ja tuksusta. Idea oli selvästi kopitoitu "Vares" elokuvasta, siinä laitapuolen kaksikko keskustelee uudesta lehdestä jonka nimi olisi "mitä vittua".

http://youtu.be/HflpakzufaA

Käyttäjän JussiNummelin kuva
Jussi Nummelin

Voi tietysti olla että alunperin oli saada pohjakannatus tai seuraajat huumorialustuksella.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Seurasin sitä tuossa vaiheessa itsekin, vaikkei se mitenkään tuossakaan muodossa loistanut. Sitten se alkoi ensin liikkua venäjäpropagandan suuntaan ja sitten turvapaikanhakijoista tuli vakiopuheen- ja valeenaihe.

Irmeli Paavalniemi

Eikös ole perustaja ihan selvästi ilmoittanut että kopioi Varesta ainakin nimessä. On siihen jopa kysynyt luvan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Tuskin loppuu. Mikä pahan tappais?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Kauppila

Tuskinpa Janitskin tätäkään huvikseen pystyssä pitäisi. Kannattaa lukea se blogi loppuun.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Juu ei, noilla klikkausmäärillä mainostulot pitävät kenet tahansa leivässä ja cervezassa Espanjan auringon alla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Samaa mieltä, kyllä hullut aina keinon keksii.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Jos 1/10 jutuista on keksittyjä, on saldo silti nykyoloissa varsin hyvä. Siis verrattuna siihen, että ns valtamedia on aina ensimmäiseksi valehdellut käytännössä jokaisessa tähän siirtolaissirkukseen liittyvässä asiassa viimeisten 6 kk aikana. Asiat joissa ei ole voinut valehdella, on jätetty kokonaan uutisoimatta silloinkin, kun niillä olisi laajaa yleistä mielenkiintoa, yhteiskunnallista merkitystä tai jopa vaikutusta yleiseen turvallisuuteen.

Tämä siis olosuhteissa, joissa oikea tieto olisi ollut jokaisen toimittajan helposti itse nähtävissä, tarkistettavissa tai ainakin selvitettävissä. Kyse on siis ollut tahallisesta valehtelusta jonkun korkeamman päämäärän hyväksi. Normaalisti sitä kutsuttaisiin propagandaksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Linkkaatko muutaman selkeän valheen, jos käytännössä jokainen valtamedian uutisointi on alkanut valheella?

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Aloita vaikka tästä mainiosta kirjoituksesta:

http://mariasyvala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/209424...

Asioita on niin paljon, että niitä on mahdoton kaikkia listata, mutta valitse mieleinen aihejoukko:

1) Sanottiin, että tulee syyrialaisia - ei tullut
2) Sanottiin, että tulee sotaa pakenevia naisia ja lapsia - ei tullut
3) Sanottiin, että rajatarkastuksia ei voi tehdä - kaikki tekevät nyt
4) Sanottiin, ettei tule rikollisia - tuli
5) Sanottiin, ettei tule terroristeja - tuli
6) Sanottiin, että talous piristyy - sakkasi täysin
7) Sanottiin, etteivät lisää lainkaan poliisin työmäärää - veivät kaikki resurssit
8) Sanottiin, että ovat koulutettuja - eivät ole
9) Sanottiin, että haluavat siivota ja hoivata - eivät osaa siivota edes omaa huonettaan

jne....

Listaa voidaan jatkaa ihan tarpeen mukaan, mutta eiköhän idea tullut selväksi.

Tietojen "hyvää tarkoittava" vääristely on ollut johdonmukaista ja tarkoituksellista. Siitä on saatu vihiä jopa valtamedialta itseltään (ei tosin ihan ilmaiseksi)

http://yle.fi/uutiset/sisaministerio_pelastyi_turv...

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma Vastaus kommenttiin #12

Jos haluat osoittaa, että joku valehtelee niin laita nyt esimerkki siitä valheesta. Yhtään valtamedian uutista et tähän linkannut kuitenkaan. Jos niitä valheita on kerta paljon niin laitatko nyt edes yhden tähän näytille? Annatko siis valtamediasta ihan nyt oikean esimerkin kuinka siellä valehdellaan?

Tai sitten et nyt oikein ymmärrä mitä sana valehdella tarkoittaa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #12

Sinulla menee nyt selvästi sekaisin valehteleminen ja väärässä oleminen.

Mutta mitä tulle noihin kohtiisi:

1) eli oli valehtelua kun ennakoitiin väärin, mistä asti tänne jaksataan raahautua? Juuei.
2) kyllä sieltä niitäkin tuli. Voisitko esittää, mikä taho tällaisen väitteen teki? Varsinkin jos väität, että joku on esittänyt että VAIN sellaisia olisi tulossa.
3) ei niitä voidakaan sääntöjen ja sopimusten puitteissa tehdä - ne jotka tekevät, rikkovat sopimuksia. Miten sen sanominen olisi valehtelemista?
4) Pääasiassa ei tule, suurin osa ei ole syyllistynyt mihinkään. Haluaisin myös kuulla, mikä taho on väittänyt ettei rikollisia voisi joukossa olla?
5) Katso kohta #4
6) Mihin men valtiovarainministeriötä tarvittaisiin, jos lehdet osaisivat ennustaa talouden kehityksenkin virheettömästi? Valehtelua ei väärässäolemisesta saa edes yrittämällä. Vai voitko osoittaa, että tiesivät ettei talous piristy ja sanoivat silti toista?
7) Yhtenä iltana käytettiin paljon resursseja. Kukahan tässä nyt valehtelee? Ja vaikka veisivätkin, edelleen kyse olisi väärässä olemisesta ei valehtelusta. Mistä lähtien tiedotusvälineiden pitäisi osata ennustaa - asiantuntioiden arvioiden pitäisi olla täysin riittävää.
8) Koulutettuja on kahmalokaupalla, mitä ihmettä sinä sekoilet?
9) valtaosa osaa ja haluaa siivota ja tehdä mitä hyvänsä työtä, mitä olisi tarjolla. Se ei meidän oman lainsäädäntömmä puitteissa ole mahdollista.

jne.. arvelen, että ihan samanlaista huppelpuppelia sieltä tulisi enemmänkin. Pelkkää potaskaa alkuperäiseen väitteeseen nähden.

Ei tarvitse jatkaa listaa. Kävi jo selväksi ettei mikään väitteistä tule jatkossakaan pitämään vettä.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi Vastaus kommenttiin #24

Kävi jo selväksi ettet tule KOSKAAN hyväksymään MITÄÄN perustelua.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #27

Mistähän se kävi selväksi?

Osoitapa yksikin noista tietoiseksi valheeksi virheen sijaan niin hyväksyn kyllä.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #29

Muuten mulle yksi ja sama, mutta Saksan Bayerin Teollisuusministerin suusta on kuultu moista:
„Inzwischen wissen wir, dass fast 90 Prozent der Flüchtlinge keine ausreichende Qualifikation mitbringen, um direkt in den deutschen Arbeitsmarkt integriert zu werden“, sagte die CSU-Politikerin.

Laita vaikka googleen niin en pääse maahanmuuttokriittisenä muutamaan sanomaa mieleisekseni.

Linkin lopputekstin voi tavata täältä:
http://www.epochtimes.de/wirtschaft/news/aigner-90...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #76

Millähän hemmetin tavalla tuo liittyi mihinkään kommentissani?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #24

On varsin mielenkiintoista, että ne jotka syyttävät valtamiediaa kiivaimmin valehtelusta esittävät yleensä virheellisiä väittämiä sen uutisoinnista - eli valehtelevat itse. Ja samalla ovat kovin kiinnostuneita MV:n kaltaisen roskaläteiden uutisista. Lieneekö näillä ihmisillä jonkillainen totutusta täysin poikeava käsitys totuudesta ja rehellisyydestä?

Juha Kuittinen

Kyllä MV-lehti on selvästi tuonut sutinaa suomalaiseen journalismiin..

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kieltämättä, mutta kyllä saman olisi voinut tehdä joku rehellisesti parodiasivu, eikä taho, joka teeksentelee aitoa uutisjulkaisua.

Jonkinlaisena parodiasivunahan Mitä Vittua -lehti aloittikin.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

En kuulu MV-lehden lukijakuntaan, eikä kyseisen julkaisun sisältö herätä minussa millään muotoa vähäisintäkään kiinnostusta. Koska blogisti kuitenkin ehdottaa kyseisen julkaisun taloudellisten toimintaedellytysten hävittämistä, kiinnostuin tästä ilmiöstä (?). Googlaamalla löysin tietoja mainitusta julkaisusta ja siitä käytävästä keskustelusta.

Aiheesta käytävän keskustelun ymmärtämiseksi pyytäisinkin arvon blogistia ottamaan kantaa, ihan vain omasta näkökulmastaan MV -lehden suosion mahdollisiin syihin (kts. kävijätrenditilastot alla)?

"Syyskuussa 2015 MV-lehti kirjoitti turvapaikanhakijasta, jonka huhuttiin valehdelleen ikänsä MTV3:n uutislähetyksessä Oulun vastaanottokeskuksesta. Mies keskusteli lähetyksessä pääministeri Juha Sipilän kanssa ja kertoi tälle olevansa alaikäinen. Miehen kertomus kyseenalaistettiin sosiaalisen median tileistä otettujen kuvakaappausten avulla."

Jutun julkaisuviikolla sivusto sai 535 000 kävijää.(Lähde: kävijätrenditilastot aikaväliltä 38/2014 - 35/2015 yht. 50 viikkoa 2.9.2015. Oindex.)

Historioitsija ja yhteiskuntatieteilijä Arto Luukkanen piti blogikirjoituksessaan MV-lehden uutisointia aiheesta ”isona journalistisena tekona”. (Lähde: wikipedia.fi)

Fil.tri J. Sakari Hankamäki on kirjoittanut Uuden Suomen blogialustallaan kirjoituksen, jonka hän on otsikoinut "Ehdotan journalistipalkintoja MV-lehdelle." (Lähde: uusisuomi.fi)

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Kauppila

"[...] sekä asioiden paisuttelulla ja kärjistämisellä. [...] Maahamuuton ongelmilla ja MV-lehdellä ei ole muuta tekemistä kuin näillä ongelmilla ratsastaminen."

En siis täten vastusta maahanmuuton ongelmiin liittyvää uutisointia, vaan tapaa jolla MV-lehti toimii ja sen agendaa ratsastaa maahanmuutolla.

Jos en vastannut kysymykseenne, voisitteko mahdollisesti tarkentaa?

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Koko pakolaiskriisi on alusta asti suunniteltu Eu:n korkeimmalla tasolla.

http://rayhablogi.blogspot.fi/2016/01/operaatio-pa...

Se on totta, että maahantulijat kelpaavat oivasti syntipukiksi.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma Vastaus kommenttiin #22

Lopullinen tarkoitusperä on päättäjillä orjuuttaa ihmiset valvontayhteiskunnan ikeeseen saatanan 666 merkin alaisuuteen.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

"Jos en vastannut kysymykseenne, voisitteko mahdollisesti tarkentaa?"

MV-lehden kasvavat lukijamäärät ja printtimedian samanaikaisesti laskeva levikki on kuitenkin ilmeisesti selkeä osoitus jostain? Jos valtamediassa ei käsitellä suuria kysymyksiä, vika on journalisteissa, ei lukijoissa.

Onko kysymys lopultakin vain siitä, että luottamus valtamedian jakamaan tietoon on hiipunut ja on syntynyt laajempi näkemys jonkinlaisesta "sensuurista"? Riippumatta siitä, onko valtamedian "sensuuri" itsesensuuria, "ylhäältä annettua" tai onko sitä ylipäätään olemassakaan, lukijat aivan ilmeisesti kokevat joutuneensa jonkinlaiseen informaatiotyhjiöön, joka täyttyy väistämättä esimerkiksi MV-lehden jakamalla, kaikella muulla kuin asiallisella tiedolla.

Kielitaitoiset lukijat toki kaappaavat tarvitsemansa tiedon esimerkiksi Kölnin tapahtumista ulkomaisista lehdistä, mikäli näitä tapahtumia ei Suomessa asiallisesti referoida ja niin edelleen. Median tehtävänä on toimia tiedonvälittäjänä, ei moraalisena oppaana.

Lukijakunnan kokema informaatiovaje täyttyy joka tapauksessa, huonoimmassa tapauksessa lopulta huhuilla, kärjistetyillä mielipiteillä tai netistä imuroiduilla kyseenalaisilla tiedoilla, jotka eivät kerro asian oikeaa laitaa. Tästä todistaa jo MV-lehden nousu luetuimpien verkkojulkaisujen joukkoon.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #36

Jos on klikattu, ei se tarkoita, että on luettu.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari Vastaus kommenttiin #36

Sakari Saarilahti:
"Kielitaitoiset lukijat toki kaappaavat tarvitsemansa tiedon esimerkiksi Kölnin tapahtumista ulkomaisista lehdistä, mikäli näitä tapahtumia ei Suomessa asiallisesti referoida ja niin edelleen. Median tehtävänä on toimia tiedonvälittäjänä, ei moraalisena oppaana."
---
Siinäpä lyhyesti keskeisiä syitä, miksi perinteisen valtamediamme luotettavuutta ja uskottavuutta on koeteltu ja sen asemaa on kyseenalaistettu. Ne ovat itse ongelmansa luoneet tehtyään huonosti ammatilliset kotiläksynsä.
Tosiasioiden käsittelytapa ja -kyky näyttää muodostuneen mediamme Akilleen kantapääksi.

Risto Laine

PayPal ei itse lahjoita, vaan toimii siinä välissä, eli siirtää auttajan rahat autettavan tilille. Tämä tietysti vaatii molemmilta PayPal tilin. Pitäisikö tälläinen toiminta sinun mielestä kieltää?.

Aika hyvä toteamus: "Yhdysvaltalaisten valeinformaation tutkijoiden Brendan Nyhanin ja Jason Reiflerin mukaan ihmiset hakeutuvat sellaisen tiedon pariin, joka vahvistaa heidän maailmankuvaansa ja karttavat tietoa, joka sotii heidän uskomuksiaan vastaan."

Tämä toimii molempiin suuntiin. Kerran eräs viisas sanoi Irakin sodasta: Totuus voi olla kummallakin puolella, riippuu tietysti kummalta puolelta sitä katsot.

Ja mikä on blogistin totuus?.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Maahanmuuttoa käsittelevät jutut ovat MV:llä olleet pääasiassa totta. Juttujen taso on kuitenkin vaihdellut tyyliin: "Tässä on pakolaisen profiili, katsokaa millaisia kuvia" ja "Maahanmuuttoa kannattava sanoi näin!". Tämä ei ole ns. laadukasta journalismia ja vähän propagandan tyylistä, mutta kuitenkin aikalailla totuuden mukaista. Terroristiepäillyissä MV taitaa olla ensimmäinen asiasta julkaissut media, sivuilla oli näiden hirmutekoihin syyllistyneiden profiilikuvia ym.

Tuossa yllä jo Jussi Linjama luetteli ne kohdat mitä tässä aihepiirissä valtamedia on vääritellyt ja vasta nyt on suunta muuttunut.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Just just. Totuus on tietenkin aina katsojan simässä. Jos nyt vilkaisee vaikka tuon media nettisivua niin mikä niistä otsikoista on pääasiassa totta?

No tuon median ajama asia näyttää saavan mahdollisesti tuloksia ja se on SPR:n boikotti, se vain että tuolla boikotilla tehdään vain oma oma maali. Ehkä se on tarkoituskin sillä toisia on helppo vedättää mukaan siihen toimintaan, jolla aiheutetaan hankaluuksia omalle porukalle mutta samalla syy vieritetään muiden niskoille.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Ongelma MV-lehden suhteen on (myöskin) se, että sen jutuissa ei useinkaan mainita kirjoittajaa. Media ei siis ota käytännössä minkäänlaista vastuuta julkaisemistaan kirjoituksista. Vaikka sieltä varmasti löytyy kirjoituksia jotka ovat totta, tai osittain totta, on vaikea antaa itse medialle painoarvoa. On mahdotonta löytää henkilöä joka on vastuussa mistäkin kirjoituksesta. Mielestäni se on juurikin se tärkeä erottava seikka MV-lehdessä.

Kaikki suomalaiset mediat varmastikin syyllistyvät välillä "click-bait" journalismiin ja jopa tahalliseen vääristelyyn. Mutta erona näiden ja MV-lehden välillä on se, että vääristetyn tai keksityn tiedon kirjoittaja voidaan löytää ja media sekä kirjoittaja voidaan asettaa kyseenalaiseksi/vastuuseen jutusta. MV-lehdellä ei tällaista pelkoa ole.

Muutamia skuuppeja MV-lehti on toki saanut ulos ja niistä sille asianmukaiset pisteet. Mutta kokonaisuudessaan MV-lehti sisältää paljon vihapuhetta, tarkoituksenmukaisesti vääristeltyä tietoa sekä ihan täyttä valhetta. Moninkertaisesti suomalaiseen mediaan verrattuna.

Sen lisäksi, sen markkinointi/mainostuskeinot ovat vähintäänkin kyseenalaisia.

"Lehti" lopetetaan kun sillä ei enää voi tehdä rahaa. Joten siinä mielessä mainosboikotti on ihan hyvä idea. Mutta niin kauan kuin MV-lehden kaltaisella julkaisulla on nettikävijöitä, tulee sen kaltaisia olemaan. Janitskin voi perustaa uuden median vähäisellä vaivalla ja rahastaa sitä kunnes saadaan mainosboikotti sillekin. Pysähtymään tätä ilmiötä ei saa kuin ihmiset ja heidän päätös olla lukematta sitä.

Kari Ahveninen

"Ongelma MV-lehden suhteen on (myöskin) se, että sen jutuissa ei useinkaan mainita kirjoittajaa."

Eikö se ole mielestäsi ongelma, että jokseenkin kaikki ns. valtamediat julkaisevat jopa pääkirjoituksinaan nimettömiä kirjoituksia, joissa monesti suolletaan täysin perättömäksi tiedettyä propagandaa?

Miksi vain MV-lehden nimettömät kirjoitukset ovat ongelma? Varsinkin kun niistä yllättävän useat ovat oikeassa?

Hiukan myöskin epäilyttää Janinan motiivit asiassa, kun ottaa huomioon että varsin usein huutia saa nimenomaan kokoomuslainen ministeri, eli Orpo. Eikä taida Stubbikaan ihan olla enää kovin freesissä kunnossa?
Tosin, MV-lehti näyttää kyllä antaneen huutia kyllä koko hallitukselle, myös kepuleille ja persuille, siinä suhteessa se on ollut varsin tasapuolinen. Mutta, tasapuolisesti kyllä hallituskin on "ryssinyt" eikä oppositiossakaan ihan puhtoisia olla.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

No laitappa tähän täysin perätön valtamedian pääkirjoitus esille kuten rehellinen suomalainen mies tekisi. Lehden pääkirjotuksista vastaa aina päätoimittaja ja rehellisestä mediasta saa selville jutun kirjoittajan, sillä jos on juttunsa takana niin ei silloin tarvitse itseään nimettömyyteen verhota.

Niin ne yllättän usein oikeassa olevat ovat niitä muista medioista kopioituja juttuja eli?

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #42

Heh, minunko tässä pitäisi käydä etsimään kaikkea sitä roskaa mitä ns. valtamedia on kirjoittanut? En taida viitsiä, sen verran arvostan verenpaineen pysymistä kohtalaisen tasaisilla lukemilla.

Mutta viimeisin esimerkki pimittämisestä on esmes tämä tiedottaminen siitä että mitenkäs tuolla stadissa, siinä kuin Kölnissäkin, menikään tämä uuden vuoden viettäminen. Juu, ei mitään ongelmaa, ei rikoksia eikä mitään muutakaan.

Mutta sitten kun on viikko mietitty niin alkaakin yllättäen (taas kerran!) totuus paljastumaan, eli ei se sitten ihan niin ihanan monikulttuurisen hyvinvoinnin merkeissä mennytkään. Vai väitätkö, Juha, vastaan?

Ja vaikka lehden pääkirjoituksista noin periaatteessa vastaakin päätoimittaja, niin ei ne silti läheskään aina ole päätoimittajan kirjoittamia. Ja, jos ei nimeään uskalla kirjoittamansa ohessa julkaista, niin silloin ei ole myöskään puhtaita jauhoja pussissa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Hep, täällä on yksi MV-lehden tyytyväinen lukija.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Sinulle on turha mitään perustella, sinäkin olet uskossasi autuas.

Ellei tämä kaikki olisi niin traagista, tämä olisi hykerryttävää seurattavaa.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tiedätkö Janina mikä oli Kuwaitin keskoskaappihuijaus?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kyllä se tiedetään, että MV-lehden valeisiin on monikin tyytyväinen, ei kukaan muuta koita väittääkään.

Niko Sillanpää

Lienee taloudellisesti immuuni, Putin/FSB takaajina.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Salaliitto! Reptiliaanit! Illuminati!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tuollainen julkaisu kuole missään tapauksessa niinkauan, kuin tämä pakolaistilanne ona Suomessa ja Euroopassa tällaisessa pisteessä, vastakkainasettelua, huonoja uutisia, polttopulloja, raiskauksia ym.

Tällaiset tapahtumat ovat kuin bensaa liekkeihin ja rasvaa tuollaisen julkaisun rattaisiin. rahan tulo voi ehkä pienentyä, mutta kun tuollaisen julkaisun toimittaminen ei juuri mitään maksa, niin miten se muka yhtäkkiä loppuisi.

Kannattajia ja lukijoita tuntuu olevan paljon, ja ainahan provosoiva ja valheellinen kirjooitus saa vatipäitä liikkeelle, MV- lehti osaa tämän kohu-uutisoinnin ja vakaa pölhölauma marssii perässä.

Jari Rahkonen

Maahanmuutto on tämän hetken kuumimpia aiheita ja MV-lehti on ainoa julkaisu joka kertoo miten asiat ovat. Nopeasti ja kaunistelematta. Myös valtamedia on tämän huomanut ja käyttää MV-lehteä tiedonlähteenään. Ei siis ole ihme että lukijakunta on kasvanut vauhdilla. Olen itse pitkään seurannut useita tiedonvälityskanavia ja jokainen pyrkii muokkaamaan ulosantiaan sillä tavalla että se palvelee omistajansa pyrkimyksiä. Varsinkin YLE jonka propaganda on laajasti yleisön keskuudesssa merkille pantu. Tässä vallitsevassa tilanteessa jossa sisäministeriön, poliisin ja valtamedian tiedonvälitys on ristiriitaista ja takeltelevaa on MV-lehdellä selkeä etu. Sen ei tarvitse muokata maahanmuuttoon liittyviä uutisiaan koska maan hallitus on hoitanut asian niin huonosti että pelkästään totuuden kertoessaan se tekee sen minkä haluaa.

Janina Kauppila ja muut kaltaisensa jotka elävät eilistä ja ylimielisyydessään kuvittelevat saavuttavansa tavoitteensa hiljentämällä haluamansa äänet, tekevät valtavan arviointivirheen. Itänaapurissamme näin toimitaan mutta suomalaisessa yhteiskunnassa jossa elämme on tällainen tuhoon tuomittu ajatus. Se aiheuttaa vain kasvavaa kiukkua ja vastustusta. Ihmiset ovat koulutettuja, saavat tietoa ja se tieto leviää monella tavalla. On vain kaikkien etu että asioita uutisoidaan ja niistä keskustellaan mahdollisimman laajalla rintamalla vaikka kaikki ei miellytäkään. Joka tapauksessa median lukutaitoa on jokaisen hyvä harjoitella sillä riippumattomia kanavia ei ole olemassa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tuon julkaisun kannatus pysyy korkealla niin pitkään, kun sen kirjoitukset käsittelevät niitä asioita, joita ei muualta Suomen mediasta löydy. epäilty tiedon pimittäminenhän ruokkii varmasti lukijoiden uteliaisuutta. Ja ainakin mulle on tullut jo vuosien ajan sellainen tunne, että median tehtävä ei ole nykyään Suomessa pelkästään tiedottava, vaan pikemminkin ohjaava. Sama ilmiö oli aika vahva 70 luvulla.

Eikä muuten ne iltapäivä läpysköiden jututkaan kummallisia ole ja niitäkin halveksutaan, samoin kuin seiskaa. Ketä kiinnostaa jonkun Bull Mentulan kommentit jne.. Vastaus : Aika harvaa, silti kauppa käy.

Samantien, kun mediassa kirjoitellaan objektiivisemmin ja puolueettomasti, ilman naivia " minä hyvä - sinä paha " asennetta, niin MV n kannatuskin romahtaa. Tälle esitttämäleni ajatukselle en voi mitään faktaa esittää tueksi, mutta ilman MV lehden erilaisuutta ei koko julkaisua olisi.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Raha on tietysti koko MV:n takana, ja hyvin näkyy menevän. Tuo kytkentä Venäjään on sen sijaan täyttä höttöä, ei kai pelkkä huijari-päätoimittajan nimi siitä todista.

Mutta MV-tyyppisille julkaisulle on ollut tilausta siksi, että Suomen valtamedia todellakin kertoo asioista yksipuolisesti – eli siten kuin rahoittajaa miellyttää. Ja rahoittajana on useimmiten mainostaja, joka ajaa kulutuksen loputonta lisäämistä. Siksi kaupallisen median agenda on yhtä oikeiston agendan kanssa, ja suomalaisen valtamedian voi hyvällä syyllä sanoa olevan umpioikeistolainen. Valitettavasti Suomen ainoa ei-kaupallinen viestin, Yle, on myös oikeistopoliitikkojen ohjauksessa, vaikka sen omistaa koko Suomen kansa eikä esim. mediakonserni, jonka voitot valuvat ulkomaille.

Huomiotta jää jatkuvasti se, että me maksamme mainosrahoitteisen median siinä missä Yle-veronkin, tosin huomaamattamme – myös MV-lehden. Yleä halvemmaksi kaupallinen media ei ainakaan tule, vaikka Yle-vero onkin näkyvää, mainosvero näkymätöntä.

Mutta ei MV mikään vasemmistolehti ole. Sen toimintaperiaate on sama kuin valtamedialla, ja sen kohderyhmänä ovat mainonnalle kaikkein alttiimmat, jolloin rahantulo (=meno) on varmaa.

MV:n markkinarako on syntynyt valtamedian myötävaikutuksella sen omaa lääkettä käyttämällä.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

MV-lehti on valtalehdistön käenpoika. Pitänee sanoa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Miten minä maksan "huomaamattani" MV-lehteä? Joku raja pitäisi olla näilläkin jutuilla.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Saatat tietysti huomatakin, vaikkei sinulle siitä kerrota.

Joka kerta kun käyt kaupassa, siivu maksustasi menee mainonnalle. Ja mainonnalla rahoitetaan MV-lehteä siinä missä muutakin kaupallista mediaa. Siksi sitä voidaan kutsua veroksi siinä missä muitakin veroja, vaikkapa alv:tä.

Tosin asianomaiset pitävät visusti huolen siitä, että mainosvero pysyy kansalta salassa. Useat julkeavat jopa kiistää koko mainosveron olemassaolon ja vaativat "rajaa näillekin jutuille".

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #50

Höpöä. Mainostaminen toimii vapaaehtoisuuden pohjalta ja sitä suojaa ilmaisuvapaus. Osta sellaiselta taholta, joka ei laita rahaa mainontaan, jos siitä tulee parempi mieli.

Jos aiheeseen palataan niin MV-lehteä ei varmastikaan saada millään mainosboikotilla nurin. Ulkomailla majailevia kasinoita sun muita kiinnostavat vain klikkaukset, niihin ei edes Suomen poliisi pääse kiinni.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi Vastaus kommenttiin #69

Tuota kutsutaan taloususkonnoksi...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #69

Sama ilmaisuvapaus on kertoa mainostajalla, missä yhteydessä hänen mainoksensa on, jolloin hän voi miettiä haluaako tulla yhdistetyksi siihen.

Mitään muutahan tämä boikottikampanja ei tee.

Jukka Nieminen

Minä en ole varma onko MV -lehti sinänsä se ongelma vaan pikemmin käyttäjäkunta. Nehän on porukkaa joka on syntynyt jo homma-foorumin aikaan ja pulisseet keskenään vuositolkulla. ja lopputuloshan oli sama kun ihmisten jotka viettää kaiken vapaa-aikansa lahkolaiskokouksessa. Siitä tulee poliittinen kultti joka vain vaihtaa alustaa kokoontuakseen taas jossain. Eli ongelman ydin ovat ihmiset jotka ovat menneet aivopesemään itse itsensä ja suhtautuvat kielteisesti ulkomaailmaan kuten kultit yleensäkin.

Toinen syy on tietenkin se vetoapu jota ruotsalaiset uusnatsit antavat sillä Ruotsista käsin haluttaisiin luoda yhteispohjoismainen natsi-organisaatio.

Kolmas - tärkein syy - on lama-aika. Nämä ovat duunarimiehiä joilla on kaikilla työpaikat katkolla ja elämä pirun stressaavaa. Ne on keksineet että kaikki niitten ongelmat johtuu mamuista koska ne oikeat syyt on liian asbrakteja ja korkealla. MV-lehti on siis lama-ajan ilmiö.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nyt kyllä Jukka tyrmäsit ihan itse itsesi kommentillasi.

MV-lehteä lukee valtaisa määrä ihmisiä eri yhteiskuntaluokista. Osa lukee sitä täysin kritiikittömästi, osa pelkästään työn puolesta. Muut kukin omien intressiensä pohjalta.

Älä siis tuomitse lukijakuntaa.

Lehti elää lukijoidensa kautta ja jos lukijat kaikkoavat, niin lehti kuolee aivan itsestään.

Näinhän on käymässä hiljalleen mm. Helsingin Sanomille.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Jukka, kaikki me taidetaan olla samassa jamassa työpaikkojen suhteen. Tuskin sullakaan mitään suojatyöpaikkaa on?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

MV-lehti on vain yksi media muiden joukossa. Jos MV:n artikkelit eivät ole paikkansa pitäviä, niin on niillä ainakin merkittävä viihdearvo.

Janina Kauppila on sen sijaan aivan väärässä paikassa vaatiessaan kyseisen lehden lakkauttamista.

Toisaalta 1997 syntyneen ymmärrys ei vielä riitä siihen, että kun kielletään yksi, niin pian kielletään myös toinen, kolmas, jne...

Mitä pahaa on siinä, että joku tekee bisnestä uutisilla, joista muu media ei ensi alkuun edes suostunut uutisoimaan? Lukijan itsensä tehtävä on karsia uutisvirrasta ne uutiset, jotka häntä itseään kiinnostavat.

Ainakaan minä en tarvitse tai kaipaa esim. kansallista sekoomusta tai ympäristötuhopuoluetta päättämään siitä mitä luen, puolestani.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Juu... harva muu media otsikoi juttua näin "P. Orpon mielestä raiskaaminen on OK, kun kyse demokratiasta".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ikävä kyllä juuri näin maamme onneton sisäministeri antoi ymmärtää ajattelevansa.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #52

Ei antanut, sillä noita kahta paikkaa ei voi suoraan verrata toisiinsa, yhden saman tekijän perusteella. Silloin voisi vaikka Jukka Wallin ajatukset yleistää siten että samoin kuten hän ajattelee ajattelevat kaikki perussuomalaiset.

Vallankumous on vallankumous, se ei siitä muuksi muutu vaikka yrittäisi.... vai onko Niinistö sitä mieltä että se egyptissä tapahtunut ei ollutkaan vallankumous??

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

"Lukijan itsensä tehtävä on karsia uutisvirrasta ne uutiset, jotka häntä itseään kiinnostavat."

Periaatteessa näin mutta käytäntö on hieman toinen, ja tähän rakoseen ne MVeet ja muut vastaavat sekä nykyään myöskin YLE, HS, ym. iskevät. Valitettavaa kun taitaa olla, että ihmisiä kiinnostaa enemmän iskevä lööppi kuin totuus. Niin ja koski se lööppi sitten pakolaisia tai tuulivoimaa, ja valitettavan usein se lööppi onkin ainoa mitä uutisesta luetaan.

Esimerkkinä seuraavaa, jos 99 %:a sanoo tätä ja 1 % tuota, kumpaa kuvitellaan ihmisten uskovan, siis vaikka se 1 % olisi kiistaton totuus.

Käyttäjän JuhaMerentie kuva
Juha Merentie

Yhdyn niihin, joiden mielestä valtamedia on itse valikoivalla uutisoinnillaan synnyttänyt tilan MV-lehdelle. Jos ja kun me sitä vastustamme, on vedottava Hesariin ja Yleen, jotka voisivat rehellisellä uutisoinnilla vetää hapen pois MV:ltä. Eilisillan Yle-uutiset oli minusta hyvä alku tähän suuuntaan. Jos joku haluaa kehnosta uutisoinnista esimerkkiä, niin hesarin Tiina Rajamäen: " siellä oli jonkun takapuolta puristeltu", siis Kölnissä ym.
Kun vertaan laatulehtiin Die Welt, Der Tagesspiegel, Die Faz, on ero pilviähipova. Tuskin siellä tällainen reportteri saisi uutta tilaisuutta osoittaa arvostelukyvyttömyyttään.

Pake Patola

Jään odottaman kirjoittajan perusteluja väitteille: Tekaistut tarinat ja sepistykset pakolaisiin,maahanmuuttoon tai rikoksiin liittyen.
En ala hengitystäni pidättelemään siihen asti, sillä näitä tuskin tulee näkymään.
Muutaman toki olen nähnyt mutta samoin on tapahtunut valtamedioissakin.
Pääosin aiheet pitävät paikkaansa ( poikkeuksena folio alueen jutut jotka ovat täyttä kuraa).
Viimeaikojen trendihän on ollut näillä blogisteilla ja heidän seuraajilla seuraavanlainen: Esitetään väite joita ei pitäisi tarkistaa koska klikit antavat lisätuloja MV-Lehdelle...ok..jep jep.

Juha Räsänen

Median pitäisi olla "Vallan vahtikoira", mutta siitä on tullut vallan sylikoira. Vastamedian vainoaminen on tästä näkökulmasta katsoen aika lähellä Natsi-saksan kirjarovioita.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Mielenkiintoinen näkökulma...blogikirjoittus ja kommentit siellä MV:hen liittyen ovat lähes samaa kuin Natsi-Saksan kirjaroviot.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Jos MV halutaan pois valtamedian busineksia sotkemasta niin ehkä se kannattaisi tehdä sisällöllisillä keinoilla ennemmin kuin sananvapautta rajoittamalla. Tehkää siis parempaa ja paikkansapitävämpää tilalle jotta tiedon kuluttajat ratkaisevat valinnoillaan.

Kannatan edelleenkin Voltairen suuhun laitettuja sanoja: "Je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites, mais je me battrai jusqu'à la mort pour que vous ayez le droit de le dire."

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Juuri näin.

En lue MV-lehteä, kuten en televisiostakaan katso ohjelmia, jotka ovat mielestäni roskaa. En ymmärrä tätä jatkuvaa itkemistä moisesta tekeleestä. Jos se tekee jotain laitonta, niin toiminta olisi jo varmaan lopetettu. Kunnianloukkaussyytteitä voi varmaan nostaa,jos lehti kirjoittaa yksilöistä väärää tietoa. Räävittömyyskin kuuluu tähän maailmaan. Siitähän Charlie Hebdo oli tunnettu.

Hyssyttelykulttuuri luo tyhjiön, joka täyttyy. Ja se täyttyy yleensä toisella äärilaidalla.

Irmeli Paavalniemi

Hyvänen aika. Miten voit sanoa tekeleeksi vaikka et sitä lue? Jos olisit viisas, olisit sanonut, olen lukenut MV-lehteä... jne.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Jos ilmiannot ovat todenmukaisia, niissä ei liene mitään moitittavaa. Kuten ei myöskään ole boikotissa tai siitä ilmoittamisessa mainostaville yrityksille. MVn sananvapauteen ei kajota millään tavalla.

Joten kommentistasi ei jää käteen mitään.

Voltaire häpeäisi jos tietäisi mihin käytät hänen sanojaan. Boikotti ei millään tavalla kiellä MVtä sanomasta mitä haluaa vaan informoi mainostajille, missä yhteydessä heidän mainoksensa ovat esillä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuskinpa Voltaire menettäisi yöuniaan jos hänen viitaten haluaa, että tiedonlevitteet kilpailevat uskottavuudessa ja paikkaansapitävyydessä omilla sisällöillään eikä toisia haukkumalla.

Ihmiset tietenkin saavat ja heidän tuleekin boikotoida tahoja joiden toimintaa eivät hyväksy. Niin minäkin teen. Sellaisia kampanjoita masinoitaessa olisi kuitenkin hyvä välttää peittelemästä yleisien vapauksien rajoittamista mukamas hyvillä aikomuksilla.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Eli Voltaire suomeksi:"EN OLE SAMAA MIELTÄ KANSSASI, MUTTA KUOLEMAANI ASTI PUOLUSTAN OIKEUTTASI SANOA MIELIPITEESI.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Väärin meni.

Kyseessä ei suinkaan ollut Voltaire vaan Evelyn Beatrice Hall vuonna 1906.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Aivan, kyseinen E.B. Hallin S.G. Tallentyre:n nimellä kirjoittamaansa "The Friends of Voltaire" teokseen sijoittaman repliikin on kuviteltu tulleen Voltairen omasta suusta ja sieltä se nykyisin tunnetaan vaikka onkin myöhemmin kirjoitettua fiktiota hänestä ja hänen kavereistaan. Osuvaa kuitenkin ja olisi varmaan kelvannut aikoinaan François-Marie Arouet:ille itselleenkin.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Anja Snellmannin blogi:http://blogit.mtv.fi/liesituuletin/2009/08/27/sananvapaus-sananvapaus-sananvapaus/

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Tämä blogi taitaa ehdottaa oikeuden ottamista omiin käsiin. Osa tätä vallitsevaa ns. suvakkistalinistista kampanjaa. MV-lehden rikollisuuden hoitamiseen ei poliisi riitä, vaan joukolla yritetään erilaisilla ilmiannoilla poistaa väärämielinen ja väärinajatteleva markkinoilta. Natsien (jos sellaisia ovat) katupartioihin verrattavaa toimintaa minusta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Anne Mikkola voisit tutustua Stalinismiin niin huomaisit, että suvaitsevaisuudella ja stalinismilla ei ole mitään yhteistä vaan ovat täysin päinvastaisia.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

OK, tämän MV-lehden voi ottaa käyttöön kouluissa yhtenä mediana, sillä sen verran hyvänä sitä monet tuntuvat pitävän.

Käyttäjän FijaSaarni kuva
Fija Immonen

Juha Salmi: ottaisitko sinä aikuisviihteen osaksi koululaisten seksuaalisivistystä?

Jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan ja niin edelleen.

Irmeli Paavalniemi

Uusi Suomi on paras MV-lehden mainostaja. Lehti saa hirveästi mainostilaa joka päivä ihan ilmaiseksi.
Kiitos teille.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Pitääkö "Irmelin" nimimerkissä sitten I paikkansa, kun noin kiittelet MV:n puolesta?

Irmeli Paavalniemi

Anteeksi tyhmyyteeni, ei johdu koulutuksesta vaan siitä, että luen MV-lehteä.
Oliko sulla joku asia viestissäsi? Kiitin kaikkien MV-lehden puolesta Uusi Suomi-lehteä, kun se näin aktiivisesti mainostaa MV-lehteä ja vielä ilmaiseksi.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Aivan, MV:n tekijät poimivat jonkin jutus US:n sivustoilta, laittavat moderoimattoman kommenttiketjun pystyyn ja avot perhosensiipi heilahti sademetsässä. Kuvakaappauksia puolintoisin, facea jne. Aina mainitaan MV ja US, helppo googlettaa jos ei ole jo vieraillut ko sivuilla.
Karlsson on viimeinen esimerkki perhosen siiven huiskuttelusta. Ei auta rimpuilu koneistoa vastaan, se vain jauhaa. Tosielämässä ei itsemurhakandinaatin tarvitse vetää liipasimesta kuin kerran, jos tähtäys on kunnossa. Netissä voi nauttia välillä vaikkapa mukillisen yrttiteetä ja jatkaa vetelyä. Klikkauksia kertyy puolin toisin, työmuurahaiset ovat ahkeria ihan ilmaiseksi. Kaikeksi onneksi suurin osa ihmisistä, niin minä ainakin usakon, ei syö paskaa ja tai kuole kuten viime aikoina usein kuultu sanonta pitää sisällään. Mistähän moinen on siennyt arkikieleen...

Olavi Lehtonen

Muutamien kommenttien mukaan on valtamedian syytä, etteivät jotkut ihmiset osaa ajatella omilla aivoillaan. Mielestäni on aivan sama mitä mikäkin media syöttää meille, sillä jokainen terve lukija on edelleenkin ihan itse vastuussa mielipiteistään, ajattelustaan ja teoistaan. Ei mikään media, ei edes MV-lehti, tule auttamaan jos onneton lukija erehtyy lain väärälle puolelle lööpeissä esitettyjen väitteiden innoittamana.

Olemme nykyään sikäli onnellisessa tilanteessa, että voimme suhteellisen helposti tarkistaa faktat paitsi useasta uutislähteestä, myös aina hereillä olevan nettiyhteisön avulla, unohtamatta tietenkään kaikkea sitä, mitä olemme oppineet yhden maailman parhaimman yleissivistävän koululaitoksen ansiosta. Lisäksi vielä korkeakoulutettujen suhteellinen osuus lienee Euroopan suurimpia.

Tätä taustaa vasten on traagista, ettei edes tämä tiedon valtava määrä tyydytä joidenkin individualistien kaipuuta riippumattomaan ja faktapohjaiseen tiedonvälitykseen. Jos oma totuus ei sovi yhteen yleisen näkemyksen kanssa, kuvitellaan lapsen tavoin kiukuttelun ja jalan polkemisen muuttavan mustan valkoiseksi. Kun tähän soppaan vielä yhdistetään vallanhalu, rahanhimo ja ehta pahansuopuus, saadaan helposti aikaan MV-lehden kaltainen julkaisu, jonka ainoa todellinen tehtävä on tuottaa omistajalleen vakaata tuloa.

Ilkeyttä ja tyhmyyttä on aina ollut ja varmaan tulee aina olemaan - onhan parhaat näytelmämmekin kirjoitettu näiden hyveiden haisevasta juurikasvusta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tämä kun näyttää olevan kuuma aihe, niin alla lainaus, jossa Mv lehti siteeraa Latvialaista paikallista lehteä. Uutinen ei siis ole MV n, vaan lainaus.

Kyseessähän on siis EU maa, Latvia, ja ihan mielenkiinnolla lukisin enemmänkin muiden EU maiden kansalaisten ja hallitusten tekemisistä. Jos / kun ei toimittajien ammattitaito riitä EU n sisällä tapahtuvien juttujen tekemiseen, niin voihan sitä tietoa vaikka lainata ? Ellei edes se toimi, niin silloin sitä tietoa sitten vaan haetaan muualta.

Kun nyt kuitenkin yhteiseen liittovaltioon olllaan Suomen hallituksen johdolla menossa täyttä ravia, niin voisi olla suotavaa medialle olla mukana maailman muuttumisessa ja informoida lajitovereiden ajatuksista naapurustossa. Se olisi avartavaa ja informatiivista.

"""

Suomalaisille virkaveljille mallia Latvian sisäministeriön jämäkkyydestä, johdonmukaisuudesta. Ei populismista, mihin myös turvallisuudesta vastaavat tahot sisäministeriössä ovat syyllistyneet Suomessa.

Latvian tuore mielipidetiedustelu, joka julkaistiin eilen. Lähes 80% vastustaa turvapaikkahakijoiden vastaanottamista Latviaan, Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta.

Turvapaikanhakijoiden tuloa vastustaa 78,3 väestöstä, kertoo Neatkarīgā rīta avīze lehti. Kysely tehty viime vuoden lopulla.

1,6 % pitää ehdottomasti ottaa
14,1 % pitää ottaa
29,2 % ei pidä ottaa
49,1 % ei pidä ottaa missään tapauksessa
6% ei osannut kertoa

SKDS mielipidetutkimuslaitoksen johtaja Arnis Kaktinsh kertoi, että kyselyiden mielipiteet jakautuvat tasaisesti korkeasti koulutettuje,n ja vähemmän koulutettujen välillä, myös iällä ei ollut merkitystä vastanneiden mielipidejakaumassa.

Latvian kohdalla kyse on turvapaikanhakijoiden kiintiöstä, joihin maa on joutunut taipumaan EU:n painostuksen johdosta.

Maa on luvannut ottaa 531 turvapaikanhakijaa kahden vuoden aikana. Muita turvapaikanhakijoita Lähi-idästä ja Afrikasta Latviaan ei käytännössä tule.

Poiketen Suomesta, Latvian sisäministeriö on ilmoittanut aiemmin, että jokaisella maalla on oikeus vaatia turvapaikanhakijoilta tiettyjä kriteereitä. Latvialle tärkeämmät ovat: lapsiperheet, kielten osaaminen, koulutus, ammattitaito
tai työkokemus ja dokumentit.

Tammikuussa Latviaan odotetaan ensimmäiset kymmenen turvapaikanhakijaa. """""

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

MV-media toimii epäeettisesti verkossa jatkossakin ja lukijoita roskalle riittää. Toimintaa johdetaan ulkomailta ja verkossa Suomen järjestelmän ulkopuolella. Emme pääse kivittämään heitä.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Netissä 99% kaikesta on roskaa, väärin, kyseenalaista, yksipuolisia näkemyksiä tai muuten kovin puolueellista.

Tomi Lakkinen

Lapsen omainen usko Ylen juttuihin paistaa monesta kommentista naivia blogistia myöten, todellisuus on kuitenkin se että mv lehden julkaisun takia krp tutkii erästä turvapaikanhakijaa tällä hetkellä sotarikoksista irakissa, sen lisäksi mv lehti uutisoi 14 vrk ennen yhtäkään muuta Suomalaista lehteä terroristi epäilystä joka johti jopa pidätykseen Suomessa, seuraava julkaisija oli Turun sanomat, 14 vrk myöhemmin, mikään muu lehti ei edes julkaissut kyseistä tietoa, Yle valehtelee ja jättää Suomalaisten turvallisuuteen liittyviä asioita kertomatta jatkuvasti, ja ennen ku joku kerkeää sanomaan että linkaisin ne virheet tähän niin en jaksa nähdä vaivaa käyttäkää itse googlea, uskokaa mitä uskotte mutta onneksi suurin osa suomalaisista on jo huomannu Ylen ja Helsingin sanomien ym roskamedioiden järjettömän propagandan . Muuten, suuressa osassa mv lehden julkaisuja on lähteenä esim brittiläinen Daily mail, telegraph tai saksalainen bild ym ihan oikea julkaiau joten jos mielestänne kaikki nämäkin maineekkaat eurooppalaiset lehdet julkaisevat valheita niin voi hyvää päivää miten kujalla te kaikki yle uskovaiset olette.

Tomi Lakkinen

Tässä on muuten hyvää listaa valtamedian varsinkin ylen valheista ja manipulaatioista: http://kaksplus.fi/threads/mitae-mv-uutisoi-ja-mik...

Toimituksen poiminnat