Josefiina Tiirola Koti, uskonto & isänmaa

Lakkoilija, sinä leikkaat minun tulevaisuudestani

Olemme jälleen saaneet lukea tuon muinaisen reliikin, eli ay-liikkeen uusimmasta tavasta pistää kampoihin talouskasvulle. Perjantaina järjestetään "mielenilmaus" hallituksen leikkauksia vastaan. Kun tilannetta tarkastellaan suuremmassa kokonaisuudessa, lakkoilijasta tuleekin leikkaaja.

Suomi on tällä hetkellä ainoa EU:n maa, jossa ei ole huomattavissa talouskasvua. Tämä tilanne on ruodittu useita kertoja jo aikasemmin, mutta kertaus on opintojen äiti. Erittäin lyhyesti, Suomi on maa, jossa työ ei ole enää kannattanut. Työntekijät maksavat liikaa työnantajalle ja työn tekemisestä on tullut riski. Tähän ovat vaikuttaneet mm. 70-luvulle jämähtänyt irtisanomissuoja, sekä suomalaisen työntekijän taloudellinen kannattamattomuus.

Jos talouskasvua ei synny, Suomen velkataakka kasvaa entistä nopeammin. Jotta velkaantuminen voitaisiin taittaa, tulee tehdä päätöksiä, jotka pysäyttävät nykyisen mallin kannattamattomuuden. Jotta päästäisiin tuloksiin mahdollisimman optimaalisesti, tulee suorittaa leikkauksia.

Kiitän Sipilän hallitusta mahdollisuudesta luoda minulle tulevaisuus. Sipilän hallitus haluaa taittaa Suomen velkaantumisen, jolloin minulla ei ole massiivista velkataakkaa maksettavana kun suuri osa kansasta nauttii eläkepäivistään. Minä maksan teidän sairauslomapäivänne, teidän ruokatuntinne, teidän sunnuntailisänne ja teidän eläkkeenne. 

Lakkoilija, sinä leikkaat minun tulevaisuudestani!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (164 kommenttia)

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Itseasiassa minä taidan maksaa sinun koulutuksesi, halvan terveydenhuoltosi ja ruokasi. Nyt heti pois netistä ja opiskelemaan, ettei mene aikaa hukkaan.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Et ainakaan velastamme päätellen! Olisipa näin kuten mainitsit...

Käyttäjän LauriViherv kuva
Lauri Vihervä

Niin, velkaahan ei olisi Suomessa yhtään, ellei yrityksille ja sijoittajille olisi lapioitu veron kevennyksiä vuodesta 1991. Kiitos tästä Kokoomus. Näyttönä veropohjan romuttuminen, valtion velan kasvu ja massatyöttömyys.
Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa elättää meidän sivistymätöntä "eliittiä".

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #64

Mieluummin niin, että meillä Suomessa ei kannata yrittää mitään, joka tehtäisiin meillä täällä kotimaassamme.

Me emme voi sille mitään, että Suomi on liian kallis maa teettää oikeastaan mitään.
Jotenkin järkkyä oli havaita viikonloppuna, että tunnetussa ja vanhassa maineekkaassa huonekaluliikkeessä oli myynnissä Kiinassa kokonaan valmistettuja sohvakalustoryhmiä. Hinta niin edullinen, että luulisi rahdin maksavan sieltä tänne enemmän.

Niiden muotoilu ja työn laatu oli täysin ala-arvoista puhumatta verhoilumateriaaleista. Kysyin myyjältä osaako niitä kukaan. Kyllä, niitä menee(varsinkin nuoret), koska ne ovat 70% halvempia kuin saman kategorian kotimaiset. Jos haluat ostaa siitä sohvan, niin pidä sitä ulkona viikon verran, sillä se haisee aivan kamalasti homesuoja-aineelta, totesi myyjä.

Olin kuitenkin katselemassa nojatuoleja. Semmoisia missä on keinumekanismi ja jalkatuki singahtaa samalla, kun kallistaa selkänojaa taakse. Taas tultiin totuuden eteen. Se mikä oli minusta paras ja parhaan näköinen, oli suomalainen tuote. Jossain pohjanmaalla tehty. Ainoastaan päällisten verhoilukangas on valittava ulkomaisista vaihtoehdoista.

Mutta, sitten vieressä oli vielä hulppeamapi ja mekanismiltaan aivan ylivoimainen englantilaisen tunnetun yrityksen tekemä lepotuoli. Monipuolisemmat säädöt ja pehmeää nahkaa. Ja se hinta. Se oli -30% vähemmän kuin sillä suunnilleen vastaavalla kotimaisella. Myyjän selitys oli, että sisäänostohinta on englantilaisessa jakkarassa juuri tuon 30% vähemmän. Siitäkin huolimatta, että se oli jouduttu tuomaan laivalla (ilmeisesti) keskellä Brittein saaria sijaitsevasta tehtaasta Suomeen. Kotimainen oli tuotu autolla kauppaan, vain alle 100km:n päästä.

Miksi Skodalla menee Tsekeissä todella hyvin? Siksi, että Skodan suurimmat asakasryhmät asuvat aivan lähellä tehdasta. Autoja ei tarvitse siirtää kuin muutamia satoja kilometrejä. Palkkaus ei siellä ole juurikaan pienempi kuin meillä Suomessa. Meille oli tulossa massatuotantoa autoteollisuudenkin nimissä, mutta Turkki vei voiton. Etäisyys asiakkaisiin oli taas ongelma.Ei liksa.

Sama vaivaa puunjalostusteollisuutta. Puu kasvaa täällä hitaasti. Brasiliassa 10-15 x nopeammin. Puunjalostusteollisuudessa palkkojen osuus kustannuksista on alle 5% kaikesta, joten tehtaat eivät taaskaan sulkeudu korkeiden liksojen vuoksi.

Meillä valitetaan joka asiasta ja halutaan silti aina lisää liksaa ymmärtämättä sitä tosiasiaa, että verottaja vie progression kautta kaiken saadun edun hyvin nopeasti. Samalla kustannustaso kuitenkin nousee eksponentiaalisesti ja heijastuu yleiseen hintatasoon. Me olemme hinnoitelleet vuosien saatossa itsemme ulos lähes jokaiselta teollisuuden alalta. Meitä on vain 6 miljoonaa, joista veroja maksaa yhä vähemmän jengiä.

Jotain tarttis tehrä, mutta lakkoilemalla ei saada aikaan kuin lisää kansainvälistä mainetta maana, jonne ei kannata edes tulla käymään, saati perustamaan yritystä, joka työllistäisi paikallisia. Jos kyseessä ei ole jotain todella erikoista osaamista, kuten telakkateollisuudessa. Sielläkin tosin eestiläiset ja monet muut vierastyöläiset hitsaa paatteja kasaan.

Sipilä, Soini ja Stubb ovat sentään yrittäneet jotakin, mutta ne yritykset torpataan heti lyömällä lakkokortti pöytään. Ammattiyhdistyliike heräsi heti, kun kansa alkoi mekastaa. Eipä ole sillekään tehty mitään, että kaupan alalla, jos sossain on pätkätyöntekijöitä, joilla yksi työnantaja ei riitä elämiseen.

Pian ne samat herrat ovat täällä, ketkä määräsivät miten maa makaa Kreikassa. Edellyttäen että Sipilä epäonnistuu tai se porukka, joka tulee hänen jälkeensä ennemmin tai myöhemmin.

Täälläkin huudettiin kuorossa, että Kreikkan pitää alistua nyt ehtoihin. Palkkojen leikkauksiin, lomien lyhennyksiin ja poistoihin, työaikojen pidennyksiin. irtisanomisiin yms.

Meillä Suomessa sellainen ei käy mitenkään, joten oletan ettei vieläkään ymmärretä kuinka syvälle tässä on sukellettu. Ja niitä menneisyyden virheitä ei voi muuttaa eikä edes syyttää. Ne on tehty ja katse pitäisi olla tässä ja nyt. Millä tästä suosta päästään? Ainuttakaan vastaehdotusta nykyisen hallituksen ehdotuksille ei ole kerrottu julki. Vänistään jostain ikiaikaisista nautintaoikeuksista ja vanhoista saavutuksista, joihin ei saa koskea.

Kyllä pitää ja saa koskea, jos toinen vaihtoehto on konkurssi.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Nimenomaan..noh onneksi niitä opiskelijoitten rahoja leikataan..vai leikataanko..jos ei,niin otetaan kaikilta kokommuslaisilta kaikki pois,maksakoot itse kaiken kun kerran kukaan ei maksa..rikkaitten pentujahan ne kaikki on. :)

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Kommentointisi on harvinaisen asiatonta. En ymmärrä edes mistä vedät johtopäätöksiä perhetaustastani? Voit heti tiskiin sitten lyödä todisteet, että olisin "rikkaiden pentu".

Käyttäjän HenriTuisku kuva
Henri Tuisku Vastaus kommenttiin #18

Kokkarinuorihan on automaattisesti kultalusikka suussa syntynyt :)

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #27

Ei blogisti ole kultalusikka suussa syntynyt. Käsittääkseni hän on ollut aikaisemmin vasemmistonuorissa.

Mistä täyskäännös?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #30

Olisinkin syntynyt kultalusikka suussa! Olisi elämä monin verroin helpompaa. Todennäköisesti taidan olla koko kommenttiketjun köyhin. Mikä on siis tekosyynne pommittaa turhilla olettamuksilla, jotka eivät pidä paikkaansa?

Janne Hilden Vastaus kommenttiin #38

Kai poliittinen historiasi sentään pitää paikkansa, tosin ei kuulu blogin aiheeseen eikä sillä mitään merkitystä. Just sayin' :)

"Vasemmistonuorten Janina-Josefiina Kauppila muistutti YK:n ihmisoikeuksien julistuksen koskevan myös palestiinalaisia: kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina." - Kansan Tahto.fi, 2014

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #40

Pitää, pitää. Siksi on vähän hätiköityä minua jalkapuuhun täällä laittaa.

Hannu-Veli Pesonen Vastaus kommenttiin #27

Kyllä ainoat joiden hampaita on raavittu kultalusikalla ovat AY-liikkeen "herrahissihyväkkäät" jotka eivät olleet valmiita suorittamaan jäsentensä etujen valvontaa. Ikävä homma ei ole ollut hauskaa ja turvallista.
He ovat katsoneet paremmaksi ajaa tilanteen konfliktiin pönkittääkseen liikkeen tärkeyttä ja omaa työpaikkaansa sekä SDP:n puoluetuen määrän palautumista ensi vaaleissa.
Suomen taloudella ja kansalla ei ole mitään merkitystä ja arvoa tässä pelissä.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #18

Hymiönymmärtämiskyky puuttuu,ne ja sinä sanan eron ymmärrys puutuu,ironian ymmärrys puutuu..no ehkä sitten,kun ikää tulee lisää ja ylimielinen kiihko
vähän laantuu..ja sitäkään et ymmärtänyt,että kirjoitin yhtä pisupäisesti,kuin sinä..minä kuten muut eläkeläiset ja työtätekevät maksamme sinunkin koulutustasi,joten vähän enemmän kunnioitusta kenties ylimielisen lapsellisuuden tilalle.

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho Vastaus kommenttiin #31

itse asiassa todennäköisesti et maksa vaan kuulut eläkeläisenä siihen ryhmään, joka on nettosaaja, ei maksaja. kannattaa tutustua Mikko Wennbergin uuden suomen blogiin, jonka mukaan Wennbergin mukaan 60 prosenttia suomalaisista kotitalouksista saa enemmän tulonsiirtoja kuin maksaa veroja.

– Se tarkoittaa käytännössä sitä, että 40 prosenttia kotitalouksista maksaa positiivisesti veroja. 10 prosenttia kotitalouksista taas maksaa merkittävän osan tulonsiirroista. On hyvä muistaa, että kyllä tälläkin hetkellä hyvätuloiset kantavat aika merkittävällä tavalla taloudellista vastuuta hyvinvointivaltiosta, Wennberg huomauttaa.

tuonperusteella sinulle tuskin pitää antaa "kunnioitusta", iän puolesta asia voi toki olla toisin.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #33

Mihin kuvittelet, että eläkeläiset koko työssäolonsa ajan ovat maksaneet eläkemaksuja rahastoihin?
Köyhyysrajalla oleva eläkeläinenkin maksaa noin parikymmentä prosenttia veroja eläkkeestään.

Jani Miettinen Vastaus kommenttiin #33

Ottiko Wennberg huomioon sen seikan, että valtio saa suurimman osan verotuloistaan välillisten verojen kautta? Pelkästään ALV:i tuottaa 14 miljardia euroa ja ansiotulo, -pääomatulo ja lähdevero tuottavat vain 7.9 miljardia euroa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #33

Työeläkeyhtiöiden varallisuus yli 180 miljaardia 2014 joulukuussa, eläkeläiset ovat kyllä maksaneet omat eläkkeensä.

Duunarit maksavat myös pörssiyhtiöden johtajien ylisuuret eläkkeet, tavalla tai toisella.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #31

Kirjoitusvirheiden määrästäspäätellen on edes turhaa vastata tähän kommenttiin. Se siitä kypsyydestä sitten.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #36

Mitä päätä "määrästäspäätellen" määrä?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #46

Autocorrect ei välttämättä ole kaveri.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #48

Siks en käytä; se korjaa tyylikeinotkin.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #36

Määrästäpäätellen..kirjoitusvirheistä..juuh..vastoin kaikkia tapojani rupesin jauhamaan soopaa kakaran kanssa..toivottavasti löydät sen poliittisen kotisi..ehkä persuista..joskus..luin juuri myös tuon toisen blogisi..annat näköjään ikäänkuin vahingon kiertää..oiskohan niissä omissa asenteissa ja tyylissä jotain muutettavaa..voisko ihmisten suhtautuminen jotenkin muuttua..saakohan ilkeydellä mitään muuta takaisin,kuin ilkeyttä.
Periaatteista on pidettävä kiinni,mutta ei vääristä periaatteista..noh..vähän ilkeää tämäkin.mutta asian tynkää kumminkin..kerrothan sitten taas kirjoitusvirheistäni :))

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #56

Mukavaa, että minua kutsutaan blogissani kakaraksi.

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #63

Olen Janinan kanssa samaa mieltä siitä että ikä ei saa olla mikään este, ja kakaraksi haukkuminen on aika naiivia. Tosin vastustan leikkauksia, sillä niiden avulla Suomesta yritetään tehdä parempi paikka sen rikkaammalle väestölle. Esim. Sipilä on itse miljonääri, joten kyllä sitä on helppo ruveta pienituloisilta leikkaamaan. Mikään valtio ei ole ikinä noussut mistään lamasta leikkaamalla. Tupakka-ja alkoholiveroa saa sen sijaan minun mielestäni nostaa niin paljon kuin huvittaa.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #98

Sipilä miljonääri? Mitä se tähän kuuuluu. kun mies on MYYNYT yrityksensä, sitä ennen hän oli toimitusjohtaja ja velkainen osakas. Se tai ne ostajat vasta pirun rikkaita oli. Suomeen sijoittavia miljonäärejä pitäisi olla paljon enemmän.

Toinen juttu ne leikkauksetko eivät ole missään maassa purreet. Irlannista ei ole kukaan puhunut mitään pitkään aikaan ja siellä käytiin läpi täsmälleen samalainen hevoskuuri, mitä Sipilä nyt ehdottaa. Se ei tarvinnut edes viimeistä apupakettia.

Toinen on Espanja jonka BKT on nousussa ja kovasti, vaikka vielä on töitä tehtävä. Siellä on jo paremmin, mutta törttöilivät nuorten koulutuksen kanssa vuosia niin pahasti, että 30% nyt aikuiseksi ehtineistä ei osaa edes lukea. Ja kuitittomuus rehottaa edelleen.
Silti miljoonat menetti työpaikkansa ja kotinsa, jonka olivat ostaneet älyttömin hinnoin. 5-600 000€ velkaa asunnosta, kun perheen yhteenlaskettu tulo on 1500€/kk brutto. Pankki myy nyt asuntoja. Ostin yhden ja aivan järkevään hintaan.

Pienituloisilta luvattiin olla meillä vähentämättä(erityisesti Persut lupasi), mutta eipä se SAK ollut ennekään tehnyt mitään pätkäduunareiden muutamien tuntien työsuhteille, eli niille nollasopimuksille.

Kenen luulet pitäneen monen pienen liikkeen auki pyhäisin? Ne joilla viikkotyötunnit eivät tule millään täyteen. Helppo nakki, kun nyt jo 100-200% sunnuitaitöistä ansaittua rahaa rohmutaan siltä vakituiselta 50% veroa. Sitten vaan sopii odottaa kädet ristissä, ettei satu se launatai-sunnuntai liian usein. Veroprosentti nousee järjettömän tasolle. Ja edelleen se työnantaja maksaa siitä työstä omia maksujaan yli 2 kertaisen summan erilaisina työeläkemaksuina ja muina velvoitteina.

On siinä euro tiukassa, kun samat luvut ovat jossain "kehitysmaa" Saksassa vain puolet siitä mitä Suomessa.

Markus Korhonen Vastaus kommenttiin #158

Kun otin Sipilän esiin tarkoitin sitä että oikeistohallitus ei tunnu tajuavan että monien ihmisten, kuten pienituloisten eläminen on kiinni niistä rahoista joita heiltä aiotaan leikata. Siitä olen kyllä yhtä mieltä että sunnuntaityöstä ei pitäisi maksaa mitään ylimääräistä palkkaa. Samaa työtä se on kuin muina päivinäkin.

Ari Pajukoski Vastaus kommenttiin #18

Muistan, kuina nuorena kaikki, jotka kuvittelivat isona tulevansa rikkaiksi, olivat kokoomuslaisia. Vasta kun elämä toi realiteetit, huonon työtilanteen ja onnettomat palkat, niin hekin ymmärsivät tilanteen. HE tajusivat, että AY-toiminta oli nostanut ihmiset luokkayhteiskunnasta ja tuonut mahdollisuuden lähes ilmaiseen koulutukseen ja opintotukiin sekä sosiaaliturvaan, jota ehkä sinäkin joskus voit joutua käyttämään. Mikäli EK ja Kokoomus saisi määrätä, Suomessakin olisi jatkossa luokkayhteiskunta, jossa siihen ylempään luokkaan pääsee vain syntymällä tai hyvällä onnella. Edes ahkeruus ei aina riitä menestymiseen, vaan tuurilla on osansa elämässä.

SInä siis olet joko syntynyt rikkaaseen perheeseen, jonka taloudellinen tulevaisuus on turvattu tai olet lapsellisen varma siitä, että menestyt huomattavasti muita paremmin opiskelussa ja työelämässä ja pääset sellaiseen nosteeseen, että tulet automaattisesti saamaan kovapalkkaisen työn ja pääset siihen parempaan luokkaan.

Kun olet vielä kerran miettinyt, tule sitten kertomaan, mikä taho on sinun tulevaisuutesi tuhoamassa ja millä perusteella.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi Vastaus kommenttiin #134

Minut ajoivat pois kaikesta poliittisesta toiminnasta nimenomaan AY-liikkeen äkkiväärät vassarit. 16-poikana pääsin oikeisiin töihin aivan kotitaloni rakennustyömaalle kesäksi. Vaikka lainmukaan en olisi saanut tehdä edes 8 tunnin työpäivää, tein sen silti ja usein kävin tekemässä tavaroiden vastaanottoa ja pikku nikkarointeja (sisustusvaiheessa) myös lauantaina ja pyhäisin. Kukaan työsuojeluvaltuutetuista tai luottamusmiehistä ei sanonut siitä halaistua sanaa.
Mutta, minua painostettiin liittymään liittoon näiden samojen vanhojen pierujen taholta. Joku nuoremmista timpureista sanoi, että älkääs nyt, poika on vaan kesäduunari ja tarvii kaikki rahat talvella.
Ei käy, jos et liity liittoon, niin työmaa seisoo. Minun työsuhteeni loppui siihen.

Kun sitten vastavalmistuneena sain ensimmmäisen työpaikan ja sovittiin omistajan kanssa (aivan Sipilän näköinen ja oloinen vatuloitsija), että koeaikana maksetaan pienempää palkkaa ja teen lyhyempää päivää. Se sopi minulle hyvin, sillä opiskelukaverit olivat miltei kaikki työttömänä.

Konttorin muille porukoille (SKP:n kunnanvaltuutettuja kaksin kappalein) ei järjestely sopinut, vaikka sopimus oli vain 3kk. ja sitten joko lähden tai minulle maksetaan kuin muillekin ja työaikalakia ei noudateta ylitöiden suhteen ollenkaan. Taas kerran valitettiin, että eihän meillä sinua vastaan mitään ole, mutta omistaja voi näin nakertaa heidänkin palkkaansa. Liittoon liittyminen ei olisi auttanut, vaan yrittäjän olisi pitänyt palkata minut täysin keltanokan samalla palkalla töihin kuin ne muut. Minulla ei ollut pienintäkään kokemusta alalta. Teoriaa pää täynnä, mutta se ei takaa mitää ennekuin kokeillaan.
Taas tuli lähtö.
Tästä seurasi, että jenkkikassi kourassa lähdin maailmalle vuodeksi, joka muuttui 26 vuodeksi ja osin jatkuu vieläkin.

Tuli Lontooseen hyviä uutisia. Kumpikaan minut ulos savustaneista rakennesuunnittelijoista eivät uusineet paikkaansa valtuustossa ja yrityskin meni konkurssiin. Huomasin, että maailmassa on sittenkin jotakin oikeudenmukaisuuttakin.

Voihan sen rakennustyömaan pettymyksenkin jo unohtaa. Työt tekee eestiläiset ja muut vierastyöläiset, jotka ikäänkuin koukkasivat työmaille ja veivät duunit, kun ammattiyhdistysliike keskittyi suomalaisten duunareiden painostamiseen liittojen minimiliksoille. Tulivat miehet etelästä, jotka vähät välittää suomalaista ammattiyhdistysliikeestä, joka pahasti unohtanut miksi se on aikoinaan perustettu ja etenkin sen, että jokaisella on ollut aina oikeus valita kuuluuko liittoon vai ei. Liittojen johtajien on hyvä melastaa mediassa, kun oma liksa on parempi kuin hallituksen ministereillä. Ainoa rehellinen tuntemani ammattiyhdistypomo on Lauri Ihalainen, joka totesi, että SAK päällikön pestin päätyttyä, liksa putosi puoleen.

Vesa Mäkipää

Sinako Jussi todella maksat tai tulet maksamaan Janinan koulutuksen? Onnea tehtavaan, palkllasi tuskin siihen kykenet, mutta omalla yrityksellasi, tyollistamalla riittavan monta henkea, voit toki tehtavan tayttaa. Tassa onnistumiseen sinun pitaa tehda paljon toita ja tarvitset paljon tsakaa - toivottavasti ammattiyhdistysliikkeet eivat kykene lannistamaan sinua!
Kaikkea hyvaa sinulle.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

Tonni kuussa yli 10 vuotta niin kyllä sillä taitaa jonkinlaisen koulutuksen maksaa. Toki voisin alkaa yrittäjäksi ja suunnitella veroni niin, ettei minun tarvitse maksaa niitä Suomeen kovin paljoa. Työntekijöiden toisaalta pitäisi.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Rohkea ja selkeä kannanotto, jossa - toisin kuin mielenilmauksissa - ymmärretään yhteiskuntarauhaa hajoittavan toiminnan pitkäaikaiset vaikutukset.
Pidä Janina oikeutesi itsenäiseen ajatteluun!

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Mitään itsenäistähän tuossa ajattelussa ei ollut..kotona ja kokoomus seuroissa opittua,koska kokemustahan ei voi vielä edes olla.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Sinähän minun elämäni niin täydellisesti tunnet. Näin vinkkinä: en ole lähtöisin perheestä jossa olisi vahvaa poliittista näkemystä tai ollut kovin aktiivisena kokoomuksessa mukana.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #15

Näkojään ihan riittävän aktiivista kumminkin,näin vinkkinä:kotoa nämäkin jutut lähtee,enemmän tai vähemmän aktiivisina,mutta lähtee kumminkin.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #32

Koska kerrot lisää kotioloistani? Voitko samalla kertoa kaiken ydinperheestäni? Jos et, niin parasta on olla hiljaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #32

Pötyä Hannu, poliittinen poppoo saattaa valikoitua kaveripiirin mukaan.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #47
Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Olen eläkkeellä, ja itse maksanut työeläkkeeni.
Minun tulisi elää 105 vuotiaaksi että saisin maksamani eläkemaksut takaisin. Tuskin elän.

Haluatko sinä leikata loppuelämäni tulevaisuuden?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

En ole ainakaan toistaiseksi vaatinut eläkkeitä leikattavaksi. Kommenttisi on harhaanjohtava.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niitähän on leikattu vuosittain viime lamasta lähtien. Keskivertoeläkkettä 90-luvulla saanut on tippunut köyhyysrajalle. Nyt suunnitellaan eläkeläisten asumistuen leikkausta, monet mummut joutuvat muuttamaan kodistaan elleivät ilkeä anella toimeentulotukea.

Käyttäjän ReimaHeikkil kuva
Reima Heikkilä

Olisinpa itekin tienannu metallihommista niin paljon että eläkemaksujakin olis saanu hoidettua yli omien tarpeiden.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Millähän matematiikalla noin voit väittää?

Itse olen maksanut (nettona vuositasolla) järjestelmään sisään 23 vuotiaasta asti (kesätöitä toki jo 15v alkaen). Jos jään eläkkeelle nykyisen keskimäärän mukaan, eli 58,5 vuotiaana, niin olen maksanut järjestelmään nettona 35,5 vuotta.

Jos saan eläkettä 1000€ / kk ja elän keskimääräisen miehen elämän eli 74v (naisilla 82v), niin ansaitakseni koko oman eläkkeeni minun ja työnantajani olisi pitänyt joka kuukausi maksaa eläkemaksuja (35,5 v = 456kk) 256 000 € / 456kk = 553€ per jokainen työssäolokuukausi.

Ja tämä 553€ pelkästään joka kuukausi palkastani, pelkästään eläkkeeseeni, ja sitten kaikki mahdolliset verot yms. päälle. Jotta siis keskimääräisellä työuralla saan eläkkeenä keskimääräisen miehen eliniän mukaan 1000€ eläkettä per kuukausi. Tämä laskelma siis jos olen ollut joka ainoa kuukausi töissä, mikä nykyaikana ei ole varmaa lainkaan.

Luvut ei mätsää. Mut hei, jokainen on eläkkeensä ansainnut. Ja eikös 1000€ eläke ole aika pieni täyden työuran jälkeen?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Kun aikoinaan kansakoulun jälkeen kävin oppikoulua ja myöhemmin lukiota, käytössä olivat lukukausimaksut. Sinä et vissiin ole näistä kustannuksista joutunut kärsimään? Eläkkeistä sen verran, että sitä alkoi itselleni kertyä vasta, kun olin täyttänyt 23v., vaikka olin vakituisessa ansiotyössä 15 vuotiaasta asti.

Kannattaa nuorena ja kiihkeänäkin tarkastella kokonaisuuksia. Sotakorvauksista ja itse sodastakaan ei ole vielä puhuttu mitään.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Olen maksanut lukioaikana lukukausimaksuja ja ollut töistä 15-vuotiaasta asti, eikä eläkettä ole kertynyt.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Jos nyt vielä kerran sen verran vanhoja muistellaan, tämän vuoden yliopiston lukukausimaksuni tekivät lompakkooni yli 600 markan kokoisen loven! Ei tainnut ihan noin suuria summia olla silloin 'ennen vanhaan'?

Käyttäjän PiviHTyni kuva
Päivi Tyni

Tietääkseni Suomen yliopistoissa ei peritä lukukausimaksuja. Maksoit varmaan opiskelijajärjestön jäsenmaksun sekä YTHS:n maksun, kuten Tampereen yliopistossa opiskeleva tyttäreni. Ota vähän selvää asioista.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Eiköhän ne leikkaajat ole ihan toisia kuin nuo lakkoilijat. Mitä yhden päivän lakkoon tulee, niin sen negatiivinen merkitys talouteen on varsin mitätön verrattuna niihin säästöihin joita armas hallituksemme on tehnyt taantuman aikana. Mutta ilmeisesti kokoomuksen talousopit ovat jotain aivan muuta kuin läntisen maailman hallitsevat talousopit.

No toivottavasti hallituksemme pian toteaa, ettei kasvua saada aikaan vain leikkaamalla.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Sen on harmillista, jos et ymmärrä otsikossa olevaa retoriikkaa. Mitä lakkoon itseensä tulee, se on kuitenkin mielenilmaus joka synnyttää tietynlaisia olettamuksia hallituksen toimista.
Jo monet länsimaiset talousopit ovat osoittaneet, että leikkaukset ovat tässä tilanteessa järkevin ratkaisu. Voidaan esimerkiksi tarkastella Irlantia ja Espanjaa viimeisten vuosien aikana.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei hallitus juuri kasvuun voi vaikuttaa. Mutta aika järjetön sellainen systeemi joka taantuu, ellei jatkuvasti kasva ts. kuluttaa yhä lisää.
Mitä sellaisella masiinalla tekee?
Globaalisti ollan jo syöty tämän vuoden eväät ja eletään tulevilta sukupolvilta ryöstäen. Sehän on vain hyvä,että jotkut edes yrittävät jotain kapuloita rattaisiin laittaa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mihin sitä kasvua tarvitaan? Raha vartenko?

Sari Haapala

"Työntekijät maksavat liikaa työnantajalle ja työn tekemisestä on tullut riski. Tähän ovat vaikuttaneet mm. 70-luvulle jämähtänyt irtisanomissuoja, sekä suomalaisen työntekijän taloudellinen kannattamattomuus."

Tässäkin voi olla osa totuutta, mutta kyllä suurin syy on suomalaisen johtamisen surkeassa tasossa. Yritysjohtajat ja keskijohto eivät ole pystynyt uusiutumaan olleenkaan, ja tämä on johtanut firmojen huonoon kannattavuuteen.

Erkko Korppaanmäki

> syy on suomalaisen johtamisen surkeassa tasossa

Vaikka näin olisikin, se ei poista säästö- ja leikkaustarvetta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Sari Haapala

"Yritysjohtajat ja keskijohto eivät ole pystynyt uusiutumaan olleenkaan, ja tämä on johtanut firmojen huonoon kannattavuuteen."

Oletko koskaan miettinyt miksi ? Siksi, että työpaikoilla kehityskeskustelut ja uudistaminen on torpattu aina työehtosopimuksia heiluttamalla. Liitosta lähetettiin terveisiä. Ei käy. Varsinaisia jarruja ovt yritysten työntekijöiden heikko itseluottamus omien asioiden hoitamisessa ja liittopomojen pelko.

Vastaavasti yritykset kaihtavat erityisjärjestelyjä, koska pelko on leimaantuminen tai käytännön leviäminen samalla alalla säännöksi. Yritykset eivät ole identtisiä vaikka toimivat samalla alalla.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Yritykset ovat maksaneet Talous sanomien mukaan ennätys suuria osinkoja ihan tähänpäivään asti. Kuitenkaan he eivät ole investoineet juuri yhtään itse tuotantoon.

Maailman talousfoorumi on keväällä ilmestyneen tutkimustuloksen seurauksena julkistanut maailman kilpailukykyisimmät maat ja siinä Suomi on ykkönen.

Linkki. www.hs.fi/ulkomaat/a1431566977069

Samaan tulokseen on päässyt eu.n Eurostati. Heidän tuloksessa oli kaksi eri toimintamallia, toisessa Suomi tuli kakkoseksi heti Sveitsin jälkeen, toisessa ykköseksi.

Ilmeisesti Suomalaiset yritykset joko ei osaa tai halua tehdä mitään itse kotimaisen tuotantonsa parantamiseksi, perustetaan tehtaita Kiinaan tai jonnekkin muualle missä on "orjatyövoimaa" sekä yritysverotus on lähes olematonta sekä muut kulut.

Nyt ajetaan Suomea samanlaiseksi kehitysmaaksi, kertomalla että työ on liian kallista Suomessa ja se on työläisten vika, mikä on täyttä höpön höpöä........

Eero Mattila

AY-liike jaksaa hämmästyttää. Toiminnan typeryys on kuin suoraan kopioitu paperiliiton toiminnasta. Kyllä uho loppuu kun työpaikat siirtyvät ulkomaille. Ikävä kyllä nämä itsekkäät immeiset eivät ymmärrä mitään muuta kuin lyhytnäköistä oman eduntavoittelua - joka vuosi palkan pitäisi nousta vaikka heidän työnsä arvo ei muutu miksikään.
- Samalla viedään työpaikka myös tulevilta sukupolvilta - ihan niinkuin blokisti kirjoittaa. Teollisuus ei takaisin tule ilman mittavia investointeja. Jokainen ulkomaille siirtynyt työpaikka on AY-liikkeen ansiota. Sairailta leikataan, valtio myy omaisuuttaan, vanhusten hoidosta tingitään, mutta AY-liike ei jousta.
Maailma muuttuu, mutta suomalainen AY-liike ei muutu.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa ensi vuoden loppuun asti, joten kyseessä ovat selvästikin laittomat sopimuskauden keskellä masinoidut lakot.

Ammattiyhdistysten ulkoparlamentaarista kansanvallan vastaista mafiamaista roolia kuvastaa hyvin tällainen terrorismiin verrattavissa oleva kiristys, jolla pyritään estämään demoraattisen kansanvallan ja perustuslaillisen lainsäätämisprosessin toteutuminen.

Puhumattakaan siitä, että päätökset ovat sekä hyviä, että välttämättömiä jokaisen Suomen kansalaisen tulevaisuudelle.

Käyttäjän AnttiMikkola1 kuva
Antti Mikkola

Nythän niitä sovittuja asioita yritetään muuttaa yksipuolisella sanelulla. Poikkeustilanne edellyttää poikkeuksellisia toimenpiteitä.

Käyttäjän PiviHTyni kuva
Päivi Tyni

"Mielenosoituslakossa osoitetaan mieltä esimerkiksi työnantajan, hallituksen tai eduskunnan päätöksiä vastaan." Lähde: Wikipedia

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Jokainen ulkomaille siirtynyt työpaikka on AY-liikkeen ansiota. Sairailta leikataan, valtio myy omaisuuttaan, vanhusten hoidosta tingitään, mutta AY-liike ei jousta.
Maailma muuttuu, mutta suomalainen AY-liike ei muutu."

Edellisen hallituskauden aikana siirrettiin työnantajalta ns. kelamaksuja suoraan työntekijöiden maksettavaksi, tämän 5% tulonsiirron piti parantaa työllisyyttä sekä kannattavuuden paranemista.

Samaten edellinen hallitus laski yritysten yhteisöveroa, mikä on 5% alle eu.n keskitason. Tämänkin piti parantaa kannattavuutta.

Kaiken tulonsiirron yritykset siirsivät osinkoihin ja työttömyys on vain kasvanut.
Ei investoitu tuottavuuteen, tuotekehitykseen ei mihinkään muuhun kuin rahan jakamiseen omistajille.

Missä kulkee raja, kuinka halvalla pitää saada tulosta. Siihen ei riitä edes se että ruvettaisiin tekemään työtä ilmaiseksi.

Suomessa on palkkakustannusten osuus keskiarvonmukaan liikevaihdosta vain 13,5%.
Tästä esimerkiksi metallin vientiteollisuuden palkkaosuus on 7% liikevaihdosta.
Jos nyt palkkoja hilataan 5% alaspäin niin sen vaikutus on 3,5 promillea liikevaihdosta..

Samalla valtion verotulot vähenee, joten ei se ainakaan valtion taloutta paranna.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Juha Kuikka on tässä ihan oikeassa

"Nykyiset työehtosopimukset ovat voimassa ensi vuoden loppuun asti"

Entä jos AY liikkeet olisivat ruvenneet vaatimaan 5% palkankorotuksia kesken sopimuskautta.

Pitää huomioida ettei työnantajatkaan ole itse olleet vaatimassa palkan alennuksia kesken sopimuskautta. Vaan hallitus, jonka toimiavastaan nyt osoitetaan mieltä, ei työnantajia.

Kaupanalan työnantajat hyppivät ilosta kun kauppojen aukioloajat vapautettiin, he lupasivat jopa palkata lisää työntekijöitä, ilman että oli edes puhuttu sunnuntai lisien leikkaamisesta saati muista palkkakustannusten leikkaamisista..
Ilmeisesti kannattavaa touhua nykyisilläkin kustannuksilla.

Käyttäjän homonatura kuva
Outi Hoikkala

Kirjoitin kommentin tästä samaisesta aiheesta jo Ari Alsion blogiin, toki eri lähtökohdista, mutta katson tarpeelliseksi kommentoida myös täällä. Lakkoilija leikkaa ehkä juuri sinun tulevaisuudestasi, mutta leikkaa hän tasapuolisesti meiltä kaikilta – myös minulta, jos sen haluat tietää.

Mielenilmaus, oli se sitten oikeutettu tai väärä, on ihmisoikeus – se on se vapaus, johon käsite demokratiasta perustuu. Jos ilmauksen takana on järjestäytynyt taho, joka toimii rikolliselta pohjalta, on se pyrittävä saattamaan vastuuseen tekemästään erheestä. Ammattiyhditysliike nauttii edelleen valtakunnallista luottamusta, joten sillä on oikeus “leikata tulevaisuudestasi” siinä missä se on viemässä meiltä muilta, jo osuutemme maksaneilta, samaisen siivun pitämällä näkemykseni mukaan “laillisen lakkopäivän” kunhan maksaa sakkomaksun, jos se siltä sattuneista syistä peritään.

Maailma pitää muuttaa, jos haluaa tehdä tai tehtävän toisin. Kaltaisesi aktiivinen toimija voi muuttaa maailman, mutta itkemällä täällä sitä, että joku “leikkaa tulevaisuudestasi” ei muutosta synny. Tee se, me vanhat pierut odotamme innolla kyvykkäitä eläkkeidemme maksajia ilmoittautumaan täällä tai muualla mediassa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Näen 18-vuotiaan Janinan tekstissä Hoikkalan toivomuksen toteuvan, tai olevan hyvällä idulla. Janina on päättänyt toimia rohkeasti ja omalla tavallaan nykyisestä näkökulmastaan ja kirjoittaa sen muiden luettavaksi.

Palaute, jota hän nyt saa, muokkaa toki blogistiakin. Kyllä hän tätä todellisuuttamme muuttamassa on - tai ainakin hän muistuttaa, että todellisuus näyttäytyy opiskelijalle toisin kuin meille, joskus liiankin urautuneille "vanhoille pieruille".

Meille kaikille ei edes tuore, 4 kk vanha vaalitulos näytä kelpaavan demokratiaa kunnioittaaksemme. Aikuisten kiukuttelu näyttäytyy nuorelle vähän erilaisena...?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

He jotka äänestivät keskustalaisia ja perussuomalaisia tuskin sentään diktatuurin puolesta äänestäneet. Kokoomuslaisista en tiedä.

Jani Miettinen

Hallituksen politiikka eroaa vain siitä millä ne lähtivät vaaleilla lupailemaan hallitusohjelmissa.

Tässä on jo jonkin sortin ennätys vaalilupausten rikkomisesta.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Jokainen ansaittu raha on poissa kansantalouden pyörittämisestä. Jos lainaa saa halvalla niin lainaa kannattaa ottaa jos siitä on hyötyö kansantaloduen pyörittämisessä. Kuluttajat eivät kuluta jos talouden tulevaisuus on epävarma.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Mielenilmaus on vahva viesti mahdollisille investoijille olla sijoittamatta mitään suomenlahden ppohjoispuolelle. Virolaiset hierovat käsiään ja malttavat olla julkisesti virnistelemättä isolle veljelle, joka ei malttanut vastaavaa Halosen kuvatus kärjessä menneinä, hävettävinä lähivuosina. Nanso ja Arabia, ei soi hälytyskellot kenenkään kaalissa, mahorkantunkkaista tunnelmaa entisen jättiläisen kuolonkorinassa (SAK).

Rinne voi höpötellä suurlähetystöjen ratkaisevan vientiongelmat oaskankuljetussysteemmeillä yms. Kukaan ei vaadi piirrustuksia tältä taivaanrannanmaalarilta, voiko tyhmempi mies enää edetä samaan asemaan hyvien tovereitten metsäorganisaatiossa, olisiko vihdoin Mikko Elon vuoro "komissaarina"? Huonolta näyttää tilanne, paidanpesua tiedossa tulevaisuudessa niille , jotka tänne joutuu jäämään syystä tai toisesta. Se tuskin koskee Janinaa, mutta aika montaa muuta se koskee. Eurooppa tulee yhdentymään lopultakin pakosta kohti liittovaltiomaista unionia, ellei nyt tänne ryntäävät pakolaislaumat rapauta Schengenin jälkeen muitakin universaalisia rakenteita Unionissa ja siten johda jopa hajoamiseen. Esimerkkinä ei pitäisi verrata Unkaria natsisaksalaiseen toimintaan sen noudattaessa Dublinin sopimusta kirjaimellisesti, nämä lausunnot voi aina löytyä edestäpäin ongelmana kuten vihapuhekin netissä, ei saa poispyyhittyä.

Eero Mattila

Hyvä havainto, tämän lakon synnyttäjät ovat todellakin Rinteen leirissä. Kun demokraattissa vaaleissa ei pärjätä käytetään lakkoasetta. SDP:n ollessa hallitusvastuussa eivät pystyneet tekemään mitään järkeviä päätöksiä, yhteisöveron alennus oli nimenomaan Urpilaisen käsialaa ja sehän tosiaan ulosmitattiin osinkoina...
- Herra isä meitä näiltä vasemmiston talousguruilta varjelkoon. Eikö sekin jo kerro jotain että Työväen Säästöpankki, HAka, Elanto, Kulttuuritalo ja lukuisat työväenyhdistykset on jo ajettu konkurssiin. SDP-puolueen talouskin on kuralla. Nämäkö sitten osaisivat valtion taloutta korjata???

Jani Miettinen

Jospa ei itkettäisi sosiaalisista tulonsiirroista ja kehuttaisi samaan hengen menoon Viron mallia.
Viro itse nauttii Euroopan Unionin kautta jättimäisistä tulonsiirroista. EU:n tuet kattavat viidenneksen Viron valtion budjetista.

Viro saisi kokea kummia jos EU:n rahoitus muutettaisiin kattamaan vain unionin parlamentin kulut.

Tämän lisäksi Viro on ulkoistanut osan sosiaaliturvansa suomalaisten kontolle, kun 100 000 virolaista käy Suomessa töissä ja on täten oikeutettu suomalaisen sosiaaliturvaan.

Käyttäjän HenriTuisku kuva
Henri Tuisku

"Heikompi aines" kyllä kärsii tästä leikkaamisesta. Kokoomusnuori vanhempien rahoineen tuskin kärsii. Kokoomusnuorethan haluaavat takaisin luokkaerot ja elintasokuilun :)

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Niin no, ottaen huomioon että tuloni ovat olleet niin riittävät ettei kotopuolelta ole rahaa tippuunut aikoihin, taidan olla itse heikompaa ainesta.
Eli implikaatiosi jokaisen kokoomusnuoren "rikkaudesta" on väärä. Elän opintotuki+opintolaina yhdistelmällä, ilman mitään muita tuloja. Tsin tsin, kommenttisi on todistettu vääräksi.

Käyttäjän HenriTuisku kuva
Henri Tuisku

Ylimielisiä itseään täynnä olevia ainakin ovat. Ole hyvä ja mene kasvamaan

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #54

Huomauttaisin että se olet sinä joka tulit blogiini esittämään perättömiä väitteitä. Ole hyvä itsellesi vain.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #67

Niin, todistustaakka on kyllä sinulla Janina. vankilatkin ovat syyttömiä täynnä. Olen istunut lukemattomissa raastuvanoikeuden istunnoissa joissa syytetty sanoo: "En se minä ollut" Sinä et ole syytettynä, mutta teet saman suoritteen. "Ei mua vanhemmat ole tukeneet, olet siis väärässä". Krhöm....en muuten usko sinua.
Mikis sinun blogiisi ei saisi tulla esittämään väittteitä? vai onko blogisi vain samanmielisille, jos on, olet poliitikkoainesta.
Rakkaus on parhaimmillaan liekehtivän epärationaalista...ymmärrät kun koet sen. Toki omistava luokka nai rahasta ja rahaa ja silloin rakkaus on rationaalista, jotta raha ei menisi hukkaan. Rationaalinen rakastaja tutkii ensin ehdokkaan tilitiedot ennenkuin rakastuu. Huh.

Käyttäjän OlliLappalainen kuva
Olli Lappalainen

Tunnut puhuvan taustoistasi hiukan ristiin... Mutta ilman tiukempaa henkilöanalyysiä... Et halua että lakkoilijat aiheuttavat sinulle\valtiolle velkaa mutta elät tukiaisilla\lainalla. Opintoetuuksia heikennetään elikkä otat lisää lainaa. Noh, itse olen tehnyt töitä aina opiskeluiden ohella kun niitä on ollut tarjolla jotta en velkaantuisi. Opiskelijan työvuorot sattuvat vain olemaan vasaroinnissa, elikkä joudun näillä eväillä velkaantumaan SEKÄ käymään töissä. Kirjoitat hyvin ajattelemattomasti. Totta, Ay-liike on muinainen ja demokratia loistaa poissaolollaan. Hallituksen toimet ovat niin ihmeellisiä että tässä täytyy olla manipulatiivinen idea jonka isku kohdistuu ay-liikkeisiin. Odotan innolla mitenkä pamput rytisevät alas mutta, en voi hyväksyä nykyisiä leikkauksia jos olen väärässä ja tulevat voimaan. Olet myös mahdollisimman väärässä kun otat esimerkkejä leiklauksien toimimisesta espanjassa ja irlannissa. Näiden infra ei ole edes verrattavissa Suomeen. Lisäksi samanlaisista leikkauksista löytyy myös liuta huonoja esimerkkejä. Jopa katastrofaalisia.

Käyttäjän PiviHTyni kuva
Päivi Tyni

"Elän opintotuki+opintolaina yhdistelmällä, ilman mitään muita tuloja." Aiemmin kerroit kyllä tehneesi töitä 15-vuotiaasta asti. Oletko nyt lopettanut työnteon?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #133

Olen keskittynyt täyspäiväisesti tieteen harjoittamiseen.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Milloin ei ole ollut luokkaeroja?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vaikka olen jo työurani tehnyt niin kahden kaltaiseni kanssa pohdimme pitäisikö lähteä mielenilmaisuun täältä Paimiosta, jaa, että miksi? No siksi, etten salli, että hallitus typerillä päätöksillään leikkaa kolmen jo työelämässä olevan jälkikasvuni tulevaisuutta romuttamalla erään suomalaisen yhteiskunnan vahvuuden, sopimusyhteiskunnan, jonka perusta luotiin kesken talvisodan tammikuussa -40 ja sai nimekseen "tammikuun kihlaus"

Jari Lantta

Velkaa lasten maksettavaksi

Janina on aivan oikeassa, lakoilla romutetaan suomalaista yhteiskuntaa, joka on jo valmiiksi henkitoreissaan ja pysyy hengissä vain velkavetoisella happiletkulla. Valtio ottaa velkaa 7 000 000 000 euroa vuosittain, voidaan vain kysyä miten suomalainen hyvinvointi ja elintaso maksettaisiin jos velkaa ei otettaisi.

1992 Suomi oli veitsen terällä, valtiontalous sukelsi ja velansaanti oli vaikeaa ja korkotaso heilui kotimaassa 15% tasoilla. Kriisitietoisuus on euroaikana kadonnut, valitettavasti EKP:n elvytyksen myötä.

Velanmaksu tulee olemaan vaikeaa, itkun ja hammastenkiristyksen myötä se maksetaan, mutta juuri siitä syystä se halutaan siirtää nuoremmille.

Jani Miettinen

Suomessa veronkierto on joka vuosi reilut 7 miljardia euroa. Kansallinen maataloustuki 2.1 miljardia euroa. Jos lapsilisät maksettaisiin vain pienituloisimmille, niin säästöä tulisi 1.1 miljardia euroa. Asuntolainojen korkojen verovähennysoikeus poisto toisi 600 miljoonaa euron säästöt. Yksityisen hoidon tuen poistaminen: 290 miljoonaa euron säästöt.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Otsikko on täysin oikein. Nykyistä hyvinvointia rahoitetaan lapsiemme hyvinvoinnin kustannuksin. Julkisella sektorillakin eläkerahastointi olisi tullut aloittaa jo huomattavasti aiemmin, kuin mitä tehtiin ( kunnilla 1988 ja valtiolla 1990 ).

Käyttäjän rvuolle kuva
R. Paul Vuolle

Ongelma ei ole Suomen palkat, tai eivät ainoastaan. Ongelmana on Suomena korkea veroaste ja se että Suomesta löytyy aina vain vähemmän ihmisiä jotka haluavat yrittää.
Suurin ongelma kuitekin Suomella on erittäin pienessä jalostusasteessa. Kaikki mitä tehdään on hyvin lähellä raaka-ainetta.
Puuteollisuus on Suomessa aivan lastenkengissä verrattuna Sveitsiläiseen osaamiseen (Sveitsissä palkat ovat erittäin korkeat mutta lisäarvon tuotto on suurempi, eli ovat innovatiivisempia). Muuten Sveitsissä on erittäin vähän valtion yritystukiohjelmia verrattuna Saksaan tai Suomeen.
Suomeen tuodaan ulkomailta betonista tehtyjä osia! Suomeen tuodaan vaneria Brasiliasta. Suomalaisen sahatavaran laatu ei täytä edes keski Euroopan vaatimuksia.
Olen samaa mieltä, että Suomessa on menty liian pitkälle työntekijän joustamattomuudessa, mutta vielä enemmän Suomen huonooon kasvuun vaikuttaa liian pieni innovatiivisuus, sekä jalostusaste.
Suomi on edelleen kehitysmaa kun ajatellaan pk-teollisuutta ja suurteollisuus on lähinnä bulkkitavaran tekijä.

Eero Mattila

Jalostusaste on alhainen se on selvä ja juuri siksi palkat pitäisi olla myös alhaisella tasolla. Me ei todellakaan olla mikään pohjolan Japani eikä ole koskaan oltu.
- Toki jos yritys tuottaa se pystyy maksamaan parempia palkkoja, mutta se edellyttää ensin sitä tuottoa. Nyt SAK yrittää vuosittain nostaa palkkoja naapurimaiden tasolle, vaikka jalostusaste eli työn arvo ei ole muuttunut miksikään.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Tottahan tuo on. Kun aikoinaan terva oli suuri vientituote sitä tehtiin innokkaasti ja paljon huomaamatta että suuressa maailmassa ruvettiin rakentamaan teräsrunkoisia laivoja joita ei enää tarvinnut tervata että vesi olisi pysynyt rungon ulkopuolella. Sitten yhtäkkiä tervan kysyntä romahti ja muun muassa tämän johdosta moni suomalainen lähti Yhdystvaltoihin koettamaan onneaan siellä. Kun neuvostoliitto romahti koko se osa teollisuudesta joka oli mukana idänkaupassa heräsi housut kintuissa uuteen kilpailutilanteeseen jossa piti kilpailla venäjän markkinoilla muiden maailman valmistajien kanssa. Huonostihan siinä meni kun oltiin totuttu vaihtamaan junalastillinen kulutushyödykkeitä öljyyn ja raaka-aineisiin. ei täällä ilmeisesti opita tuotekehityksen ja myynnin tärkeyttä kuin täysromahduksen avulla ja silloinkin opitaan yhä huonosti. Näin on aina tehty ja näin tullaan aina tekemään ja pulinat pois lienee se "tuttu turvallinen" johtamistapa.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Hyvä kirjoitus Janina - tosin ay-liikkeen samaistaminen muinaiseen reliikkiin oli ehkä vähän kärjistetty ilmaus. Ei ihme, jos täällä palstallakin jotkut vähän hermostuvat.

Johan Puotila

Kirjoittajan ei kannata tarttua monissa kommenteissa esitettyihin henkilökohtaisuuksiin, kertovat nimittäin paremminkin itse kommentoijasta kuin yllä olevan puheenvuoron kirjoittajasta. Lukijat kyllä ymmärtävät eron.

Numerot ovat asiayhteydessä mielenkiintoisia, niistä voi oppia jotain ja vetää jonkin verran johtopäätöksiä. Tässä yhteydessä näin seuraavan mielenkiintoisen puheenvuoron:

http://jonijimmykivi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2025...

Eräs kaukonäköinen totesi jo 1990 -luvulla että 2020 -luvulle tultaessa tullaan Suomessa käymään vaaleihin sloganilla "Aktiiviväestön ahneudelle loppu!"

Käyttäjän RitvaSaarinen kuva
Ritva Saarinen

Edellinen hallitus teki selvityksen yritystuista, jotka maksamme verorahoistamme, 4,6 miljardia (siis 4 600 000 000 €) vuodessa, ja näistä vain 810 miljoonaa on tehokkaita ja 845 miljoonaa suorastaan haitallisia. Nykyhallitus, EK, eikä Akavan ekonomit ole hiiskahtaneetkaan tästä potista, josta voisi perkaamalla säästää ihan eri luokassa kuin nyt nykyhallitus tekee ja rokottaa pienituloisia veronmaksajia, ja siirtää palkan saajilta vielä 3 miljardia yrityksillemme, siis tuon 4,6!miljardin lisäski. Tämä ei ole länsimaista demokratiaa tukea tällasilla summilla yrityksiä, varsinkin kuin vain murto-osa tästä tuesta on tehokasta. http://www.hs.fi/talous/a1431921950807

Myös Kauppalehti julkais tutkimuksen yritystemme tilasta paperilehdessään (ja näköislehdessään online). Vain 8,3% yrityksiämme on huippukunnossa (joista olemme saaneet lukea tänä kesänäkin) ja 8,7% yrityksistämme on jopa riskiyrityksiä, ja loput siltä väliltä.

Kukaan täälläkään ei ole perehtynyt yritystemme talouden tilanteisiin,,kuten ei EK eikä nyky hallituskaan. Eikä näköään aikoaan, on paljon helpompi olla tietämätön, kuin lukea faktatietoa. Siihen faktatietoon kuuluu myös yritystemme yksikkökustannukset, jotka Eurostartin tilastojen mukaan ovat paremmat kuin Saksassa ja samaa luokkaa Ruotsin kanssa. Kuitenkin nykyhallitus ja EK käyttävät koko ajan vanhoja tietoja parin vuoden takaa. Suomen kilpailukyky sukelsi Vahasen. ja Kataisen hallituksen aikaan, kun EK halusi liittokohtaiset sopimukset, jotka johtivat yritysten yksikkökustannusten huimaan nosuun. Nyt useampana vuotena on ollut maltilliset tuloratkaisut, ja Saksan ja Ruotsin kilpailuetu on saavutettu ja Saksan jopa ohitettu.

Käyttäjän JukkaMattsson kuva
Jukka Mattsson

Janina, ihmettelen kummasti kertomaasi? "Erittäin lyhyesti, Suomi on maa, jossa työ ei ole enää kannattanut. Työntekijät maksavat liikaa työnantajalle ja työn tekemisestä on tullut riski. Tähän ovat vaikuttaneet mm. 70-luvulle jämähtänyt irtisanomissuoja, sekä suomalaisen työntekijän taloudellinen kannattamattomuus."

Ihanko totta? Kaikissa yrityksissäkö? Varmana pitää paikkansa jos yrityksen johto ei ymmärrä liikemaailman sääntöjä...

Montako työntekijää on työskennellyt yrityksessäsi, tai omistatko yritystä ollenkaan? vai oletko kenties taksiyrittäjä?

Itse yrittäjänä tienasin erittäin hyvin, osaltaan työnsä hyvin osaavien työntekijöiden ansiosta. Ongelmia oli vain silloin, jos näitä osaajia ei ollut riittävästi työmarkkinoilla tai suhdanteista johtuen jos töitä ei ollut. Liitot takaavat ne minimi ehdot joilla työt etenivät, ja ne jotka eivät näitä ehtoja noudattaneet saivat lähteä.

PS: Palkkakustannukset olivat n. 16% liikevoittoon verrattuna, joten suuret kiitokset työntekijöilleni. Yritys pärjää juuri niin hyvin kuin sitä johdetaan.

Käyttäjän JuhaKajander1 kuva
Juha Kajander

Kävin muuten allekirjoittamassa tämmöisen kansalaisaloitteen - siitä huolimatta, että sen takana näköjään ovat Kokoomusnuoret:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1546

Käyttäjän FoxSmultron kuva
Fox Smultron

Janina, sipilä ei todellakaan ole vähentämässä velkaantumista vain päinvastoin. Tutkisit asiat ennen kun olet sokeasti jotain mieltä. Jos leikkaukset menevät läpi, niin kaikkien tulevaisuus on vaakalaudalla (paitsi rikkaimpien, keiden tulot vaan paranee). Joko yrität jo nuoresta päästä sisäpiiriin ja kiertämään veroja "laillisesti" tai et tiedä asioista läheskään tarvittavia osia. Ei pahalla, mutta sinun kaltaiset tyypit ovat sekottaneet pakkaa liian kauan. Ässät hihasta rikkaille ja sinä sokeasti olet samaa mieltä vaikka väität olevasi köyhä? Ei mene läpi. Peace.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Ensimmäiseksi, voit tarkistaa tuloni.
Toiseksi, oikeistoa eivät ainoastaan rikkaat edustasta.
Kolmanneksi, olen ollut vasemmistonuorten jäsen ja aktiivi vuosia. Käännökselleni on syy.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Onnittelut siitä, että huomasit tehdä käännöksen ajoissa. :-)

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #78

Olen aina ihmetellyt miten jokaisella oikeistolaisella on tarvittaessa vetää esiin "kuuluin kerran vasemmistoon" kortti. Wahlroosista alkaen. Takinkääntäminen tekee ihmisestä epäuskottavan. Sosialistista kokoomuslaiseksi yhdessä yössä. Hm.....kuka antoi Porschen synttärilahjaksi.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #84

Millä nimellä tätä kokoomuslaista sosialismia voisi kansantajuisesti kutsua.

Jore Puusa

AY liike ja vasemmisto saivat -porvarien raivokkaasta vastustuksesta huolimatta - aikaan sen koulutus, sosiaali, terveys ja työturvan, jota sinäkin kokoomuslaisressukka nautit koko ajan. Se taitaa nuorelta unohtua. Vai onko niin, ettet käytä näitä etuja ollenkaan?
Sinä olet vasta fil yo ja opiskelija, etkä maksa vielä yhtään mitään muiden sosiaaliturvasta tms. Kohtuutta sanojen käytössä ei ole kielletty, siihen kannustetaan. Ellet sitten kirjoita vain porvareille?.
-
Toivotaan, että puolueesi sosiaalisten palveluiden romuttamismetodi alkaa toimia vasta, kun kunnes valmistut ja pääset ehkä kansaedustajaksi kokoomuksen riveihin luikahtamaan pakoon työelämästä. Silloin ME ihan oikeasti maksamme jälleen yhden maksajilleen pahaa haluavan elämän.
-
Sipilän hallitus on tehnyt dramaattisen virheen luullessaan että kepillä voi ajaa ihmiset innokkaammin kertyttämään valtaa pitävien omaisuutta. Se pitää tehdä porkkanalla. Hyvällä saadaan aikaan asioita.
Eikö yhteiskuntasopimus sen parempi ollut, pakkoahan sekin oli, omistavan luokan taholta.
-
Mutta tuottavuushan ei näin lisäänny. Se lisääntyy vasta kun työpaikka- ja koulukiusaaminen saadaan loppumaan ja ihmisten innovatiivisuudelle ei asetata rajoja.
Suomi on kuin peli Linnanmäeltä. Levyssä on reikiä, joista pompaa random ukkeli. Pelaaja lyö sitä nuijalla päähän ja se putoaa takaisin pimeyteen. Työssä jokainen ideoiva innovatiivinen erillainen ja hyvä ihminen nuijitaan ASAP takaisin pimeyteen.
-
Lehtikuvaajana annan neuvon. Olet paljon uskottavampi kuvassasi, jos pystyt katsomaan meitä silmiin ja koetat ottaa halveksivan mutrun pois huuliltasi.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

#70
Nyt taisi mennä vähän överiksi tuo vasemmistopaatos ja porvarien syyttääminen kaikesta maailman pahasta.

Kyllä muissakin Euroopan maissa on saatu koulutus-, sosiaali-, terveys- ja työturva-asiat oikein hyvälle mallille ihan siitä riippumatta, mikä on kussakin maassa vasemmiston kannatus. Keskimäärin nuo asiat taitavat olla paremmin hoidettu maissa, joissa vasemmiston kannatus on pienin.

Jore Puusa

Tutustu lähihistoriaan Suomessa. Minä olen syntynyt 1952. Olen seurannut aktiivina vierestä, miten vasemmisto ehdotti, muotoili ja taisteli läpi sen sosiaaliturvan ja koulutusmahdollisuudet meillä nyt on. Jos luet lähihistoriaa lisää näet miten kaikkea kuluja nostavaa mutta ihmisten tasavertaisuutta ( siis sosiaali ja terveydehoitouudistuksia) lisäävää vastustettiin kaikin keinoin porvaripuolueissa 60 ja 70 luvuilla. Nykyvasemmisto ei näitää uudistuksia ole saanut aikaan eivätkä porvarit vastustaneet. Aika josta kirjoitin oli siis 60 ja 70 luvuilla jolloin et ollut vielä syntynyt.
En ota kantaa mikä on huonosti tai hyvin...noin nyt vaan tapahtui, olin sitten mikä tahansa.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen Vastaus kommenttiin #74

#74
Anteeksi nyt vaan Jore, mutta olin kyllä oikein hyvin syntynyt ja elävänä täällä 60- ja 70 luvulla.

Sinä annat ymmärtää, että ellei 'vasemmistoa' olisi ollut, Suomessa ei nyt olisi sosiaaliturvaa / koulutusmahdollisuuksia. Ymmärrät varmaan itsekin, että tuollainen väite perustuu vain ja ainoastaan sinun omaa mielikuvitukseesi ja toiveajatteluun.

On sanomattakin selvä, että ne jotka joutuvat sosiaaliturvan maksumiehiksi ovat kriittisiä siitä, mihin rahat käytetään. Voi olla, että ilman 60- ja 70- lukujen vasemmistoa meillä olisi nyt sellainen sosiaaliturva, jonka pystyisimme myös kustantamaan ilman valtion ja kuntien jatkuvasti kasvavaa velanottoa.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #85

En minä anna ymmärtää mitään.
Lähihistoriasta voit lukea, että vasemmisto sai porvarien vastustuksesta huolimatta aikaan sosiaaliturvan ym. Mikä siinä kaihertaa, sehän on vain se mikä tapahtui. Se mitä on nyt on eriasia, nykytuhon syntymekanismista en osaa sanoa. Parhaamme tehtiin 40 vuotta sitten.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

No nyt tuli raakaa faktaa. Se on siis työntekijän palkka joka on Suomen ajanut suohon! Tätä kun vertaa vaikkapa Saksan tai Ruotsin palkkoihin käy äkkiä selväksi että nehän ovat vielä pahemmassa suossa koska työ maksaa molemmissa maissa vielä enemmän. Hämmentävää!

En tiedä oletko nuoresta iästäsi johtuen ehtinyt tutustumaan tähän suomalaiseen innovaatioon, sopimusyhteiskuntaan. Se toimii (tai ainakin tähän asti toimi) niin että työmarkkinaosapuolet (työntekijät ja työnantajat) sopivat työnteon ehdoista keskenään ja jos ne hallitusta miellyttävät hallitus on erinäköisiä porkkanoita molemmille osapuolille heitellyt. Nyt hallitus haluaa lähteä tätä rikkomaan kertomalla että itseasiassa työnantajat eivät osaa hinnoitella tarvitsemaansa työtä vaan se on saatava halvemmalla.

Jos tästä ei seurauksena ole yleislakko, on AY-liike todellakin kuollut.

Jari Rinne

Hei siellä toimituksessa, kuka teistä laskee näitä lapsia tänne kirjoittamaan?
Janina jotain... Sinun pitää ensin saada ikää, iän mukana tulee sitten se elämän ja toivottavasti myös työkokemus.

Jore Puusa

Aivan päinvastoin, minusta on erinomaista että hän kirjoittaa. Nyt näemme miten pelottavaa on nuorten ajattelu. En kannata iän perusteella sensurointia.

Käyttäjän RaimoLaakso kuva
Raimo Laakso

http://paivanbyrokraatti.com/2015/09/13/pb-suomi-o...
Tuosta linkistä näkee, että ollaan nykyään jo aika kaukana hyvinvointivaltiosta. Siksi ihmetyttääkin lakkoilijoiden into entisestään heikentää tätä kriisiytynyttä talouttamme. Aika moni ajattelee vaan omaa etuaan eikä esimerkiksi sitä mitä aiheuttavat omienkin lapsiensa tulevaisuudennäkymille. Kuitenkin tuossa perjantaisessa mielenilmauksessakin on enimmäkseen kyse ay-johtajien pullistelusta, heitä ei niin kauheasti kiinnosta jäsenistönsä hyvinvointi vaan pikemminkin oman valtansa turvaaminen. Mikäli myös kansakunnan etu ja sitä mukaa jäsenistönkin hyvinvoinnin turvaaminen olisi kyseessä, ay-liike olisi etsinyt ratkaisua pattitilanteeseen, koska vastaehdotuksia hallituskin on odottanut.
Suomessa ay-liike on jämähtänyt täysin viime vuosituhannen kaavaan ja kuvittelee, että uhkailemalla asiat saadaan läpi kun parempi olisi keskittyä siihen, miten saisi työttömätkin jäsenensä työllistettyä. Tuo sopimuskulttuurista puhuminenkin on naurettavaa, koska ikinä ay-liike ei ole suostunut mihinkään heikennyksiin, aina on lakolla uhkaamalla neuvottelut aloitettu. Tuossakin järjestelmän uudistamisessa kannattaisi ottaa aika pitkälle oppia tuosta länsinaapuristamme.
Toivottavasti hallitus jatkaa tuolla linjallaan, eikä ala myöntymään näiden epädemokraattisten muinaisjäämien uhkailulle. Suurin osa kansasta kun on hallituksen takana ja galluppien mukaan vain puolet liittojen jäsenistöstä tukee mielenilmaisua.

Jore Puusa

Kaikki ihmiset tässä maassa ajattelevat vain omaa etuaan.
Sipilän hallitus sai Suomen sadassa päivässä yleislakon partaalle, aikamoinen suoritus.
Hallitushan tämän uhkailun aloitti.
omituista miten asiat voi nähdä niin eri tavalla. Sipilähän ilmoitti että jos yhteiskuntasopimus ei mene läpi otetaan kovemmat keinot. Ei kai hänkään luule että ay liikettä saa uhkaamalla polvilleen. Eiköhän tuossa ole takana ihan jotain muuta, eivät he itsekään usko että näillä toimilla saadaan Suomi nousuun.
Hallitus pilasi siis sadassa päivässä mahdollisuutensa saada kaikki suomalaiset puhaltamaan yhteen hiileen.

Jani Miettinen

No jospa ei sorrottaisi suoranaiseen valehteluun, vaikka oltaisiin aloitteleva politiikko.

Suomessa palkakustannukset ovat pienemmät kuin Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa,Saksassa,Ranskassa ja Hollannissa.

Myös irtisanomissuoja on Suomessa heikompi kuin näissä valtioissa.

OECD:n mukaan Suomen irtisanomissuoja on 34 teollisuusmaan joukossa 9. heikoin, kyllä luit oikein!

http://yle.fi/uutiset/irtisanominen_on_suomessa_he...

http://www.talouselama.fi/uutiset/meillako+liikaa+...

Jos leikkaamaan ryhdytään, niin miksei samantien 3000 euron lukukausimaksut korkeakouluihin ja opintotuki muutettaisiin kokonaan lainaksi?

Nuoren politiikon kannattaisi aina itse ajatella omilla aivoillaan ja etsiä tietoa, ennen kuin alkaa sokeasti huutelemaan mitä omat puoluetoverit, sillä he saattavat puhua läpi päänsä ja toisella oman etujärjestönsä valheita.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

#80

Ei kannata myöskään herjata toista valehtelijaksi vaan sen vuoksi, että hänen mielipiteensä eivät satu miellyttämään.

Tosiasia kuitenkin on, että Suomen suhteellinen kilpailukyky tärkeimpiin kilpailijamaihin nähden on heikentynyt viime vuosina niin paljon, että yritykset (myös suomalaiset) investoivat mieluummin muualle. Tämä taas johtuu osittain viime vuosien ylimitoitetuista palkankorotuksista sekä yksityisellä että julkisella puolella.

Kuntatyöntekijöiden irtisanominen on kielletty 5 vuoden ajan kuntaliitoksesta - Jani voisikin kertoa, missä kaikissa OECD maissa on tätä parempi irtisanomissuoja ?

Kun itse aikanaan opiskelin, ns. 'opintotuki' oli tosiaan kokonaan lainaa. Kyllä nykynuoret sen kanssa pystyisivät elämään ihan niin kuin mekin ennen.

Jatka vain Janina hyvää kirjoitteluasi !

Jani Miettinen

Tämä ei ollut mielipide asia, vaan minä laitoin faktaa ja lähteet perään. Mutta sinulle tämä on näköjään sokea uskon asia. Minä en nimenomaan kirjoittanut mielipiteitäni, vaan OECD ja Eurostatin tilastot. Mutta koska ne eivät täyttäneet sinun ennakko mielipiteitä, niin sinun piti vetää herne nenään.

Laita vain tutkimustietoa kehiin jos haluat korjata kirjoitustani .

Herra vaikka lukee itse lähettämäni linkit, se OECD:n tutkimus löytyy myös niistä. Herra on myös hyvä ja kertoo mitkä väittämäni eivät pidä paikkansa.

OECD ei mittaa yksittäisiä irtisanomissuojan etuuksia, vaan kokonaisuuksia, mutta mm. Italiassa ja Ranskassa, valtion virka on käytännössä elinikäinen. Jos kuvittelet suomalaisen virkamiehen olevan vaikeasti erotettavasti, kokeile erottaa hänen ranskalaista kolleegaa.

Toki sinä varmaankin osaat tilastoida paremmin Euroopan valtioiden irtisanomissuojat kuin jokin mitätön OECD.

Sitä paitsi nykyinen hallitus poisti tuon kuntatyöntekijöiden 5 vuoden irtisanomissuojan.

Sinä nyt sekoitat tahallasi työn kokonaiskustannuksen ja suhteellisesti nousseisiin kustannuksiin.

Tässä sinulle pieni matemaattinen pähkinä purtavaksi:

Esim. Jos Valtion F työvoimakustannukset ovat 27 euroa tunnilta ja valtion G 36, niin vaikka 10 vuoden aikana valtion F palkkakustannukset ovat nousseet 20% ja G vain3%, niin kummalla on työvoimakustannukset 32,4€ ja kummalla 37,08€?

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen Vastaus kommenttiin #91

#91
Ja missä kohtaa blogissaan Janina väitti viittaamiasi OECD tilastoja virheellisiksi ?

Jani Miettinen Vastaus kommenttiin #105

Yritätkö ihan tosissasi kierrellä ja kaarrella, sen sijaan kuin myöntäisit sen, että lähdit keulimaan?

Janina antoi ymmärtää Suomessa olevan vahva irtisanomissuoja ja korkea palkkakustannus, mutta joko hän oli tietämätön tai valehteli. Jokainen itse päättäköön sen. Tässä voin myöntää olevani kohtuuton kun väitin hänen valehtelevan, sillä hän saattaa olla yksinkertaisesti tietämätön ja toistelevan toisilta kuulemiaan väitteitä.

Suomessa on heikko irtisanomissuoja teollisuusmaaksi ja varsinkin Länsi-Eurooppalaiseksi teollisuusmaaksi. Myös palkkakustannukset ovat Länsi-Eurooppaan jonkin verran pienempiä. Toki suurempia kuin Itä-Euroopassa, saati Aasiassa.

Mutta Aasia vastaa ei onnistu palkkakilpailu, sillä vaikka Suomessa alettaisiin tekemään töitä euron päiväpalkalla, niin meidän 2 miljoonan työväestön vastassa olisi pelkästään Kiinassa tarpeen vaatiessa satojen miljoonien työvoima tekemässä myös euron palkalla töitä.

Suomalaiset yritykset mielummin tyhjentävät kassansa osinkojen maksamiseen kuin investoivat. Auttaisiko Viron verotusmalli tähän? Toisaalta niistä yritystuistakin on varaa leikata runsaasti, jos otetaan Viron yritysverotus käyttöön.

Käyttäjän VeijoPaasonen kuva
Veijo Paasonen

Kuten aiemmissa kommenteissa on mainittu Suomen irtisanomissuoja on teollisten maiden heikoimpia. Tästä syystä Fujitsu aikoinaan lopetti Suomesta kannattavan tehtaan kuin Saksasta kannattamattoman. Samaa on tehneet monet muut kansainväliset yhtiöt.

Suomen tehokkuus on maailmalla parhaimpia. Vuodesta toiseen tutkimuksissa Suomi rankataan listan kärkeen.

Näillä leikkauksilla ja säästöillä joita Sipilä nyt jakaa, päästään samaan lopputulokseen kuin 90-luvun laman hoidolla. Sitä lamaa maksetaan terveyden hoidossa vieläkin. Tämän laman hoito menee vieläkin pahemmaksi.

Sipilä ei ole ymmärtänyt että suurimmat verotulojen alenemiset syntyvät pienituloistenntuloja leikkaamalla. Antamalla 1000e pienituloisille kaikki menee kulutukseennja kiertoon. Annat 5000e yritykselle iso osa menee verosuunnittelun kautta osinkoihin, jotka aivan varmasti eivät mene kulutukseen.

Käyttäjän TimoSuikkanen kuva
Timo Suikkanen

Osittain lainattu toisesta tekstistä, koska ei vaan jaksa enää, mutta näihin voisit vastata:

Miksei sunnuntailisän pienentämistä korvattu esimerkiksi keskiviikko-päivän pienemmällä palkalla?

Miksi ylityökorvausta ei koroteta, jolloin työnantajalle olisi järkevämpää palkata lisää työntekijöitä?

Miksi ihmiset halutaan patistaa töihin sairaana?

Ja nyt kun työnantajat ehkäpä tulevat säästämään aiotut 5 prosenttia, palkkaavatko ne lisää väkeä? Vastaan itse: eivät, kuten eivät koskaan ennenkään, kun ovat saaneet erinäisiä helpotuksia.

Lisääntyvätkö valtion verotulot ja vähenevätkö menot näillä säästöillä?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jos et vielä ole hoksannut, niin hallituksen toimenpiteillä yritetään tasapainottaa taloutta siihen suuntaan, ettei meidän suomalaisten nykyistä elintasoa kustannettaisi velkarahoin lapsiemme maksettavaksi.

Edes nykyisen elintasomme säilyttäminen vaatii 15-20 miljardin euron suuruiset vientitulot enemmän nykyiseen verraten, joka on todella kova haaste globaaleilla markkinoilla.

Veikkaisin, että Sipilän housuihin ei todellisuudessa ole montaakaan halukasta.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Muuten oletko Janina ihan puolueen jäsen vai ainoastaan kannattaja? Ajattelin kun Kokoomuksella on äänimääräänsä verrattuna aika vähän rekisteröityjä jäseniä. Viimeisten tilastojen mukaan noin 40.000.Kuitenkin Kokoomus, kuten kaikki muutkin puolueet, nostaa puoluetukea joka ajanjaksolla 01.05.2015-31.12.2015 on 3.946.667 € joka on tukea sekä poliittiselle toiminnalle että tiedotustoiminnalle ja viestinnälle. Tämän tuen maksavat veronmaksajat ihan puoluekannasta riippumatta. Eikö olisi kannatettavaa että puolueen omat jäsenet kustantaisivat puolueen toiminnan? Se tekisi vain noin 99 € per puoluejäsen. Ensi vuonna tuki olisi suunnilleen 5.920.000 e jolloin jokainen jäsen maksaisi noin 148 € puolueelleen. Kun nyt palstoilla huudetaan esimerkiksi ay-maksujen verovapauden poistamisesta ym uudistuksista niin tämäkin uudistus toisi monta miljoonaa takaisin valtion kassaan joka vuosi ja samalla puolueen ihan oikeasti aktiivijäsenet saisivat tuntea ylpeyttä kun kantavat ja kannattavat puolueensa toimintaa.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Olen jäsen kokoomusnuorissa. On muuten nuorisojärjestöjä, jotka eivät peri ollenkaan jäsenmaksua, kuten vasemmistonuoret. Ovatko he siis vielä pahoista pahempia?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Väistät aihetta. Puoluetuki nykyisellään vääristää kilpaliua koska tukea jeataan eduskuntapaikkojen mukaan eikä kannatuksen mukaan. Valtion pitösii editää demokratian syntymistä reilulla puoluetuella jonka piiriin pitäisi päästä silloin kun valtakunnallinen äänimäärä nousee 0.5 prossan päälle. Eduskunta on nykyisellään aikalailla suljettu liiga jonne ei päästä kovin helpolla ja jossa vanhat puolueet jakavat veronmaksajien varallisuutta säätiöihin jotka tekevät sillä liiketoimintaa.

Veikko Nironen

Hieno kolumni Janina josefinalta! Ikävä vaan, että tällä hetkellä varsinkin oppositio on "valjastettu" hallitusta ja hallituspuolueita vastaan ja senkin osaltaan vaikuttaa asiattomien kommentien määrään...

Näyttää tosiaan ay liikkeen ja opposition "suurhyökkäykseltä" ja perimmäinen syy on kun kansa vaaleissa "äänesti väärin" ja mm demarit eivät kovasta halustaan huolimatta päässeet hallitukseen, vaikka nähtävästi luulivat ay liikkeen avulla sinne pääsevänsä...

Enemmistö äänestäjistä näyttäis olevan hallituksen järkevien ja taloustilanteesta johtuvien toimien kannalla...Varmasti tavalliset kansalaiset ovat kyllästyneet ay mafian uhkailupolitiikkaan ja toivoa sopii, että suomenkin ammattiyhdistys lopulta siirtyisi nykyaikaan...

Seppo O. Saarela

Tämä on tavallaan upea tilanne. Tällainen pikkulikka kiukuttelee netissä, ja me urpot olemme niin lapsellisia, että vielä vastaamme.

Menehän nyt tyttö hieman kasvamaan aikuiseksi työelämään, ja tulet vaikka 20 vuoden kuluttua kertomaan miltä siellä näyttää.

Ainiin Josefiina...kerrohan yksi juttu minulle. Mikä on Sinun ja Kokoomuksen kanta siihen, että EK kannattaa 67 vuoden eläkeikää samalla kun saman järjestön vuorineuvokset muuttavat kirjansa ulkomaille?

Hehe...havahduin yhtäkkiä siihen, että mitä Seppo olet tekemässä...chattäät pikkutytön kanssa valtion taloudenhoidosta

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Olipa mukavan seksistinen kommentti. Hehe... Havahduin yhtäkkiä siihen, että vastailen jonkun hörhööntyneen ukkelin kommenttiin.

Käyttäjän HenriTuisku kuva
Henri Tuisku

Etkös haluukaan Suomea, missä kaikki on laillista? Sortaminen ja seksistinen kommentointi mukaan lukien?

Seppo O. Saarela

Janina, et vieläkään vastaa kysymykseeni. Sinä olet syntynyt kunnan sairaalassa, käynyt minun maksamissani kouluissa, syönyt niissä minun maksamaani ruokaa, opiskelet minun maksamassani yliopistossa...

Missä kohtaa sinua on kohdeltu väärin?

Käyttäjän HenriTuisku kuva
Henri Tuisku Vastaus kommenttiin #122

Siinä kohtaa, kun hänen pitäisi maksaa omista rahoistaan veroja yhteiskunnan ylläpitämiseen. Elikkä itsekkyys menee yhteishyvän edelle. Iha perus Kokoomusnuorten meininkii..

Seppo O. Saarela Vastaus kommenttiin #123

Hyvä Henri...en oo näköjään ihan yksin maailmassa

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #123

Voisin tähän väliin kauniisti huomauttaa olevani todennäköisimmiten myös koko kommenttiosion kannattavin jäsen tässä yhteiskunnassa, kun asiaa tarkastellaan pelkkinä numeroina. Koulutaipaleeni kesti vuoden vähemmän kuin normaalisti ja olen tällä hetkellä yksi Suomen nuorimmista yliopisto-opiskelijoista - nuorempaan en ole vielä törmännyt koko laitoksella saati kampuksella.
Toiseksi, olen ollut töissä 15-vuotiaasta asti; ensiksi Suomen ev. lut. seurakunnassa ja sitten 2 vuotta Nokia Oyj:llä (eli sillä alalla mille tällä hetkellä kouluttaudun).
Kun valmistun kandidaatiksi, olen ehdottomasti yksi Suomen nuorimpia kandidaatteja ja kaiken lisäksi alalta jossa on hyvät työllisyysnäkymät.
Miten te olette hoitaneet teidän koulutuksenne niin, että mahdollisimman vähän verotuloja käytetään siihen?
Aivan, se kirjoittajaa pyrkii sättimään joka ei itse tekstiä osaa kritisoida.

Seppo O. Saarela Vastaus kommenttiin #128

Viestini ei näköjään mene ns. jakeluun nuorelle tytölle. Ei ole nyt kysymys siitä, miten mahdollisesti hyödynnät yhteiskuntaa tulevaisuudessa.

Kyse on siitä, että arvostelet Sinun koulutuksesi, terveydenhuoltosi maksaneita ihmisiä siitä, että he kerrankin pyytävät omia oikeuksiaan.

Mutta kun kasvat aikuiseksi, niin tulet ymmärtämään tilanteen.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #130

Kun teitä ikäni puolesta näyttävät noin taustani kiinnostavat sen osalta, miten olen rahoittanut koulutukseni sekä terveydenhuoltoni, voitte mailata asian tiimoilta niin voin selvittäneen teille enemmän taustoistani, kun se ei varsinaisesti kuulu tähän blogitekstiin: janina.j.kauppila@utu.fi

Käyttäjän joukokoivula kuva
Jouko Koivula

Onpa ihme tapa selittää SAK mafian aiheuttama yritysten toiminnan vaikeus, työpaikkojen siirto ulkomaille ja heidän aiheuttamansa massatyöttömyys.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

#106
Nyt kun kaikki varmaan ovat lukeneet Pasi P:n käsityksen pääomasta ja velasta, Pasi ehkä voisi tiivistää meille tavallisille kuolevaisille, onko hän blogistin kanssa samaa vai eri mieltä Suomen nykytilanteesta ja keinoista, jolla tilanne saadaan paranemaan.

P.S
Tehdään hommasta vähän vaikeampi ja rajataan keinovalikoimasta pois Suomen eroaminen EMUSTA ja palaaminen omaan valuuttaan. Sitähän (omaa valuuttaa) jo kokeiltu ja ongelmia oli ihan riittämiin silloinkin.

Atte Peltomäki

Nykypäivän trollaamista, haastaa älykkääseen keskusteluun.

Käyttäjän JoelLauri kuva
Joel Lauri

Oletko Janina miettinyt sitä, että talouskasvu ei voi jatkua ikuisesti, ja mitä enemmän talouskasvua, sitä nopeammin luonnonvarat ehtyvät. Et ajattele kovin pitkällä aikavälillä. Loputon talouskasvu on mahdoton yhtälö rajallisesten resurssien puitteissa, joista iso osa ei ole uusiutuvia. Mutta siihen näköjään pyrimme, ja se näyttää olevan tärkein asia taloudessa. Kun valitat lakkoilijoiden leikkaavan tulevaisuudestasi, mitä luulet että itse teet? Koska tulevat sukupolvet joutuvat elämään maailmassa, jonka resurssit ovat paljon vähäisempiä kuin meidän aikanamme.

Mutta ketä kiinnostaa, eihän me olla enää elossa silloin...

Ja muutenkin, nämä lakkoilijat ovat jo ennestään matalapalkkaisilta aloilta, joilta hallitus nyt haluaa leikata vielä lisää. Samaan aikaan rikkailta ei leikata lähes mitään. Tässä on taloussanomien uutinen viime vuoden lopulta.

"Suomessa tuloerot ovat viime vuosina kasvaneet voimakkaasti, mikä on leikannut lähes yhdeksän prosenttiyksikköä maamme talouskasvusta. Näin arvioi OECD tänään julkistamassaan raportissa." - http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/12/0...

Ja Kokoomus on ollut tätä kehitystä tukemassa eniten mistään puolueesta. Hyvin hoidettu! Syyttäkää köyhiä vielä vähän lisää.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen

Saisi ne hinnatkin pudota palkkojen pudotessa. Vaan se taitaa olla toiveajattelua.
Tämä globaali talous...en oikein ymmärrä sitä. Aina jossain joku tekee jonkun mutterin halvemmalla ja valitettavan usein se halvemmalla teettäjä vähät välittää ympäristöstä tai työoloista.
Globaalissa taloudessa ihminen on raaka-ainetta, helposti korvattava rattaan osa.
Pian, ehkä 10-20 vuotta, suurin osa ihmistyöstä voidaan korvata roboteilla ja automaatiolla. Millä ihmiset elää, jos työ ei välttämättä tuokaan toimeentuloa. Kuka ostaa robottien tekemiä uusia hilavitkuttimia loputtomasti? Ja kenellä on niihin varaa?

Tulevaisuus häiritsee ja pelottaa. Jos olisin kovin nuori, olisin tulevaisuudesta aika kauhuissani.

Erkki Krogerus

Hyvä Janiana. On surullista että olet opetellut EK:n ja Kokoomuksen nykyisen opin. Olen itse ollut kokoomuksen äänestäjä siihen saakka kun Katainen tuli pääminesteriksi. Meno Kataisen Stubidon ja Sipilän hallituksissa on hirveää. EK:n sanomaa. Ei tämä maa nouse eläkeläisiä ja pienituloisten tulojen pienentämällä. Kaikkien piäisi mennä ja sinun myös barrikaadeille vastustamaan holtitonta hallintoa
Samman aikaan virolaiset yhtiöt saavat veroedun turvin urakat Suomesta. Valtionyhtiöt kiertävät veroja Fortum hyvänä esimerkkinä. Yhtiöiden ja rikkaiden veronkierto pitää saattaa kuriin. Olin erään yhtiön hallituksessa joka teki voittoa 100 miljoonaa ja meille selitettiin , että verosuunnittelulla emoyhtiö otti koko potin. Tämä on todellista veronkietoa. Jos katsoo asianajotoimistojen juristien kerma on verojuristeja miksi heitä tarvitaan veronkiertoa varten. VERONKIERTO PYSÄYTETÄÄN JA TALVIVAARAAN MENNEET VALTION RAHT OTETAAN TAKAISIN TALVIVAARAN HALLITUKSELAT. EI TARVITSE ENÄÄ KÖYHÄÄ KYYKYTTÄÄ

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Surullista huomata kotikaupunkini tuottavan tällaista (mutta muistaakseni olit jostain pohjoisesta, etkä Turusta? No, ikälopun seniilin muisti...)

Leikata tässä määrin ei olisi mikään pakko, jos meillä ei olisi rahapoliittista pakkopaitaa.

Mitkä kolme maata ovat Suomen tärkeimmät vientimaata?

Oikea vastaus: Venäjä, Saksa ja Ruotsi.

Miten "Saksan euron" valuuttakurssikehitys on toteutunut näitä maita vastaan: heikentävästi, pl. Saksa.

---

Meillä on hurrattu euron heikkenemistä, ja valitettu sen kalleutta (pari vuotta sitten).

Euro on itse asiassa kallistunut MEILLE tärkeiden vientikumppaneiden valuuttoja vastaan.

---

Oion hieman: tämän vuoksi joudumme leikkaamaan. On älyllisesti epärehellistä perustella leikkauksia juuri tietyille aloille, jos se voitaisiin tehdä näppärästi omalla rahapolitiikalla niin, että vaikutukset jakautuisivat kaikille tasapuolisesti.

Toki, jos yhteisvaluutasta halutaan pitää kiinni, ja kansa rakastaa leikkauksia, niin sitten leikataan julkista sektoria. Leikataan niin, että yksityinen alkaa kiinnostaa.

Olen patamusta porvari. Enkä siksi ole voinut liittyä umpivasemmistolaiseen kokoomukseen. :D

Harri Immonen

Mikä ihmeen lakkoilija? Kyseessä on poliittinen mielenilmaus. Hämmästelen tätä lakkokortin nostelua. Olisi syytä pitää termit ojennuksessa, jos ja kun oikein blogia kirjoittelee.

Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin

Näppärää semantiikkaahan tuo on näiltä "Suomi seis" -tyypeiltä.

Ei, ei... mikään lakko tosiaankaan.

Seppo O. Saarela

En voi ymmärtää itseäni. Olen ajautunut nettikeskusteluun pikkutytön kanssa.

Kerro aluksi Jose jotakin työkokemuksestasi?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola
Käyttäjän JukkaTyynel kuva
Jukka Tyynelä

Ei kai ay liike ole sen enempää reliikki kuin työnantajien ek. Kai se on ihan nykypäivääkin että työntekijäpuoli haluaa yhdessä pitää kaikkien oikeuksien puolia. Jos janina oikein ymmärtäisit asioita niin tajuaisit että nyt lakkoillaan sinullekin parempaa tulevaisuutta vaikka lakkoilijoita nyt jääkin päivän palkka saamatta. Ei se työntekeminen ole mihinkään muuttunut meinneistä ajoista. Sijoittajien ahneus sen sijaan on kyllä kasvanut globalisaation myötä. Tässä ollaan nyt ulkoistamassa sitä paljon puhuttua yrittäjän riskiä sille työntekijälle, kun ei ymmärretä että huonoina aikoina saattaa saada rahalleen huonomman tuoton. Harvoin sitä ylimääräistä ollaan hyvinä aikoina työntekijöille jakamassa.

Käyttäjän mikamustonen kuva
Mika Mustonen

Tämä keskustelun kannalta on valitettavaa, että koska Janina selvästikin on nuori ja (mikä pahinta) vielä ilmoittaa olevansa kokoomusnuorten jäsen, hänen bloginsa viesti ei näytä osalla kirjoittajia läpäisevän aivokuorta, vaan kommentit sisältävät lähinnä henkilökohtaisuuksia / primitiivireaktioita.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Tämä on huomattu. Jotenkin monilla on vaikeaa ymmärtää, että kokoomusnuoriakin on monenlaisia. Ylipäätänsä se että olen nuori ja kaikenlisäksi nainen, näyttää olevan muutamalle kommentoijalle tabu. Mutta minulle saa tosiaan jokainen mailata, jos kokee että ikäni ja sukupuoleni ovat häiritseviä tekijöitä heidän elämässään: janina.j.kauppila@utu.fi

Käyttäjän TeppoVtinen1 kuva
Teppo Väätäinen

Ei, sinä et Janina Josefina maksa minun eläkettäni. Olen maksanut eläkkeeni työssäolovuosinani.

Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin

Enpä tiedä... kuulostat kuitenkin nettosaajalta etkä maksajalta. Hyvätuloiset sun eläkkees ja palvelut on suurimmaks osaks maksanu.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Voin lyödä vetoa siitä, jos huomisesta lähtien kukaan ei maksa penniäkään (tässä tapauksessa senttiäkään) veroja, ei sinullekaan eläkettä enää tipu.

Jore Puusa

Ja me menimme kaikki retkuun.
Keskustelujen ja provojen jatkuessa Janinan asemat poliittisesti paranevat. Olemme taitavan provokaation uhreja ja tuemme kaikki kokoomuslaista nuorta, joka osaa hyödyntää mediaa ja somea. Tämä ja muut vastaavata ketjut auttavat häntä eteenpäin politiikassa tms.
Tilanne on sama kuin Persuilla, jokainen heitä arvosteleva kirjoitus sataa suoraan heidän laariinsa.

Ei ole väliä miten julkisuus saavutetaan.
Seuraavaksi naistenlehteen: " Janina, nuori lupaava kasvo, upeat kuvat".
Sitten paikallislehteen: "Janinan uusi koira on Suomen harvinaisin"
Sitten valtakunnan mediaan. " Kokoomusnuorten puheejohtaja nousee Beniä vastaan"
Sitten uudestaan naistenlehteen: "Janinan avaa vaatekaappinsa."
Sitten vaalit, "Janina on tuore ehdokas."
Sitten TV haastatteluja jne. Jargon on opetettu puolueen konsulttitoimistossa.
Sitten Seiskaan " Janina kihlautuu"
Sitten Seiskaan " Janinan kihlaus purkautuu"
Sitten IL:n " olen nuorin kandi, nuorin maisteri, olenko nuorin pääministeri?"

Näin se menee aina ja ikuisesti ja me pöljät tuemme. Olen työssäni lehtikuvaajana kuvannut satoja täysin tyhjiä ihmisiä, jotka kuitenkin etenevät menestykseen ymmärtäen sen, että vain toisia hyväksikäyttämällä pääsee tavoitteisiin.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Kiva tietää, että voit yhden blogitekstin ja muutaman kommentin perusteella leimata minut muiden hyväksikäyttäjäksi.

Jore Puusa

Koetapa lukea tarkemmin mitä kirjoitin.
En kirjoita sinusta mitään viimeisessä kappaleessa, koska EN ole koskaan kuvannut sinua.
Mutta olen kuvannut satoja wannabe ihmisiä, jotka ovat täysin tyhjiä ja ovat nyt pitkällä yhteiskunnassamme eri aloilla tms.
SOME:n käyttö näkyy tavassa miten reagoit, nopea tahallinen väärinymmärrys ja kipakka syyllistäminen..."kiva että mut leimataan". Aikaansaamasi mylläkkä olisi pitänyt hoitaa paremmin, Ben olisi neuvonut varmaan miten yhtäkkistä kriisijulkisuutta hoidetaan. Sohaisit pesään, jossa on paljon toivottomia ihmisiä, eivätkä he pidä ylimielisyydestäsi vaan reagoivat, siitä ei kannata hermostua vaan hoitaa kunnialla loppuun aloittamansa.

Ylimielisyys tosin kuuluu ikääsi eikä tämä ole vähättelyä vaan kylmä fakta. Vasta törmättyään riittävän moneen katastrofiin vuosikymmenten aikana ihminen useimmiten alkaa kunnioittaa muitakin kuin lähipiiriään.

Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin

Uskomatonta skeidaa tämä sun vuodatus.

Katso peiliin ja mieti vähän olisiko reaktiosi ollut näin naurettava erilaisella profiilikuvalla ja syntymävuodella varustetulle samanlaiselle kirjoitukselle.

Jore Puusa

Stewart, osuiko pahasti? Oikeistolainen reaktio. Skeidaa, kun joku ei ole samaa mieltä.
Vuodatus?
Kirjoitan niinkuin olen nähnyt läheltä tapahtuvan kymmeniä ja satoja kertoja työssäni lehtikuvaajana.
Tapahtumien kulku toimii miltei jokaisella wannabe pollitikolla noin, ja siitähän tässä on kyse.
Minulle ei merkitse mitään kirjoittajan profiili eikä ikä.
Se miten hän kokee Suomen ja se mitä hän omalle itselleen siitä haluaa kiinnostaa.
Luulin, ettei Uuteen Suomeen saa enää kirjoittaa nimimerkeillä???
Miksi sinä saat.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

En millään ehdi enää vastata kommentteihin suuren määrän vuoksi, mutta sähköpostia voi laittaa jos jokin jäi vielä mietityttämään: janina.j.kauppila@utu.fi :)

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Suurin osa asiattomuuksien huutelijoista ja aina niin klassisen argumentum ad hominemin viljelijöistä näyttäisi olevan kaltaisiani vanhoja äijänkäppyröitä. Kantaaottava nuori nainen jostain syystä on epävarmoille ukonreppanoille kuin punainen vaate, vähän tulee mieleen Saara Huttusen osakseen saamat asiattomuudet.

Kannattaa jättää asiattomat kommentit yksinkertaisesti huomiotta, ja bannaa rohkeasti solvaajat, jotka yrittävät viedä keskustelua sivuraiteille. Jos ei aikuinen ihminen ole oppinut keskustelemaan asiallisesti, olkoot sitten hiljaa.

Jore Puusa

Mikä on asiaton kommmentti?
Sekö, joka kirpoaa ihmisestä provokaation edessä?
Monelle vasemmistolaiselle tämä bloggaus on täysin asiaton ja loukkaa syvästi heidän oikeudentuntoansa.
Jokaiselle oikestolaiselle tämä on mainio näyttö nuoren naisen aktiivisuudesta.
Mikä sinä Antti Karvola olet siis antamaan ohjetta siitä, mikä on asiatonta.
-
Nuoret leimaavat somessa vanhat äijät limaisiksi sediksi. Luulen että ikäryhmät eivät vaan kestä toisiaan mutta niinhän on aina ollut. Muinaisessa egyptissä farao haukkui nuorisoa meluisaksi ja huonosti käyttäytyväksi.
-
Tässä bloggauksessa on kyse aivan muusta.
Yhteiskunnan oikeistolaistumisesta ja siitä seuraavasta kahtiajaosta tässä on kyse ja luokkajaosta, jota oikeisto halajaa. Juuri se että kirjoittaja on nuori tekee kirjoituksesta erityisen pelottavan, vaikka se onkin vain provo jonka tarkoitus on auttaa Janinaa julkisuuteen.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola

Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

Lopeta ihmisten leimaaminen ja opettele käyttäytymään asiallisesti. Jos et tiedä mitä asiallinen käytös on, lue täältä: https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Ohjeita keskusteluun

-Älä esitä sukupuoleen, ikään, syntyperään, kieleen, uskontoon, vammaisuuteen tai muuhun henkilökohtaiseen ominaisuuteen liittyviä asiattomia viestejä.
-Valheellisen tai perättömän tiedon levittäminen on kiellettyä.
-Älä solvaa toista ihmistä. Älä ylipäätään puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.
-Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.
-Rikokseen tai väkivaltaan kehottavat viestit ovat kiellettyjä.
-Älä laita viestiisi linkkejä laittomaan tai epäasialliseen materiaaliin.
-Älä mainosta.
-Älä käyttäydy häiritsevästi.
-Älä jankkaa. Tarkoituksellista keskustelun pilaamista ei suvaita.
-Älä huuda, eli käytä isoja kirjaimia.
-Älä käytä ylipitkiä lainauksia. Jos lainaat jotain toista kirjoittajaa tai sivustoa, mainitse lähde.

Eikä mikään poliittinen suuntaus tai aatteen kannattaminen ole pätevä peruste edellämainittujen ohjeiden rikkomiselle.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #152

Teidän oikeistolaisten agendaan on aina kuulunut liberaalisti ajattelevien hiljentäminen.
Jos sattui noin pahasti niin hyvä. Se kalikka älähtää johon koira kalahtaa.
Missä kiroilin?
Missä mainostin?
Missä valehtelin?
Missä kehotan väkivaltaan?
Työskentelen median sisällä, sinä et. Näitä tapauksia tulee aina eteen, so what. On tullut vuodesta 1972 jolloin aloitin. Sekä vasureita että oikeistolaisia.
Aivan samoin ajattelen kummastakin jos esiintulo on provokaatio.

Käyttäjän AnttiKarvola kuva
Antti Karvola Vastaus kommenttiin #154

No ainakin jo heti tuossa ensimmäisessä lauseessa leimaat minut "oikeistolaiseksi" täysin perättömästi ja olen nähnyt sinun tekevän saman muillekkin, esimerkiksi kommentissa 153.

Tämän blogin aihe ei kuitenkaan ole sinun käyttäytymisesi arviointi, joten en jatka aiheesta enempää. Jos et löydä mitään vikaa itsestäsi ja käytöksestäsi, niin sitten et ja se siitä.

Juhani Svenske

Mulla on loistava vastaväite tälle:
"Kotimaan kulutus on väärin, koska yrityksessä ei ole asiakkaita"-lakia käytetään perustelemaan ay-liike vääräksi

Aivan totta! Kun Suomen Tasavalta yksinkertaistetaan "rationaalisesti" Oy Suomi Ab:ksi.

Uskokaa jo: yritystä johdetaan liiketaloudella, liiketaloudella ei johdeta yhteiskuntaa. Yhteiskunta on laadullisesti erilainen kokonaisuus jonka osana on yritystoiminta.

Kokonaisuuden osan kaikki lait eivät päde kokonaisuuden lakeina. Kokonaisuus ja sen osa ovat laadullisesti erilaisia.

Jukka Luosujärvi

Mielenilmaus voi olla sinunkin pelastuksesi arvon blogisti, tulevaisuutta kun ei ole kukaan vielä voinut luotettavasti ennustamaan. Sitähän ei tiedä vaikka suunnattomasta opiskelustasi huolimatta ajaudut matalapalkka alalle ja hyvin suuri osa siitä palkastasi koostuu erinnäisistä lisistä jotka nyt hyvässä lykyssä saadaan pidettyä. Kansantalous on monisyinen juttu, tiedän kuitenkin että kun tämä sisäinen "devalvaatio" leikkaa ostovoimaa niin tulee samalla devalvoitua kotimarkkinoista riippuvaisia yrityksiä, vai miten myyt tuotteen tai palvelun jos ei ole rahaa ostaa. Suomen hyvätuloiset eivät saa pidettyä omalla kulutuksellaan markkinoita pyörimässä, tosin voivat kartuttaa omaisuuttaan ja varallisuuttaan aika turvallisesti kun ei tarvitse sijoittaa tai ottaa riskejä, mutta sillä ei talous pyöri.

Käyttäjän EriikkaKalliokoski kuva
Eriikka Kalliokoski

Olisipa joku niin fiksu, että perustaisi tapahtuman: "Peruutan osallistumiseni lakkoon" tällaisella tekstillä: Olen tehnyt mielipiteeni selväksi ja minua on selvästi kuunneltu. Peruutan siis osallistumiseni perjantain lakkoon, koska en halua lisätä Suomen ahdinkoa, en aiheuttaa isoja tappioita työpaikalleni enkä aiheuttaa hankaluuksia kanssakansalaisilleni. Mutta edellytyksenä on, että ammattiliittoni keskittyy miettimään vaihtoehtoisia säästöratkaisuja ja että hallitus ottaa ne avoimin mielin vastaan ja käy keinovalikoimansa uudelleen läpi.

Käyttäjän PetSu kuva
Petri Suomi

Näin illan päätteeksi sopinee isäni (1915-1988) mietteet.

Jos kaikille suomalaisille jaettaisiin kaikki se omaisuus, raha asunnot ja maa tasan. Kerralla.
-Kestäisi noin 1 vrk. kun 100 000 ilmoittaisi, että heillä ei ole mitään, kun porvari vei.

Jos tänään yhteiskunta sosialisoitaisiin ja tänne tulisi proletariaatin diktatuuri, niin sen asumuksen tai vaikkapa yrityksen perustan tekisi silloinkin joku ja sen valmistumista vahtisi työn teettäjä, joka ei sosialistisessa yhteiskunnassa edes tarvitse maksaa mitään työstä. Hän kuitenkin vahtisi, että valmista tulee. Se vahti saa aina etuja, että vahtii.

Kun sen sosialaistisen yhteiskunnan pitää kuitenkin käydä kauppaa ei sosialistien kanssa, niin he joutuvat maksamaan ostetuista tuotteistaan saman kuin muutkin. Jos he myyvät jotain mitä heillä on liikaa, ei kukaan maksa heille ylimääräistä siitä, että työnteosta ei makseta mitään.
Ostajat käyttävät sitä hyväkseen. Teettävät työt heillä. Kun ei kannata, etsitään toinen maa. Kiina kouluttaa kiireellä porukkaa Afrikassa. He ovat itse liian kalliita Applejä tekemään. 60€/kk. on liikaa.

Valuutalla, yhteenliittymillä eikä uskonnolla ole minkäänlaista merkitystä. Myös työläisten paratiisissa on aivan käsittämättömän rikkaita ja toisaalta köyhiä. Sen olen itse isäni poikana saattanut havaita. NL:ssä 5 vuotta ja työnsankarina sain etuja joista paikallinen saattoi vain uneksia. Sen lisäksi, että työnantajani maksoi pelkkää verotonta päivärahaa enemmän /päivä, kuin paikallinen opettaja sai kuukausipalkkaa.

Castron aika on Kubassa ohi. Ja kuten Tri. Ele Alenius oivallisesti muistelmissaan mainitseeki, sosialismi on teoriassa todella hyvä yhteiskuntajärjestelmä. Kukaan vaan ei voi sitä toteuttaa. Häntä ei koskaan kutsuttu Kremliin, mutta kokoomuslaiset ramppasi siellä viikottain.

Suomessa ei ole yhtään todella rikasta ihmistä. Kaikki ne 200 rikkainta yhteenlaskettuine tuloineen ja varallisuutensa osalta, jo yksi ruotsalainen mies on varkkaampi kuin he. Wallenberg sukunimeltään. Siinä kalpenee Ikean Kampradkin

Meillä vain ei mene lelut tasan koskaan. Valinnat, puoleen ja toiseen, pitää tehdä ajoissa. Jälkikäteen on turha valittaa. Työttömyyttä on monenlaista ja itsekin piti hakea vauhtia maailmalta. Työtön rakennusmies ei poista lääkäripulaa. Eikä työtön lääkäri osaa rakentaa minulle saunaa.
Tasan ei mene siinäkään.

Koulutus ja oman ammatin kehittäminen luo tuottavuutta. Samaten monen ammatin harjoittaminen ja opettelu. Elämäni koulu alkoi kansakoulusta, josta selvisin 5:lla (asteikko silloin 4-10) ja pyrin eteenpäin. Enää ei tarvitse opiskella. Se meni jo. Onneksi. Nyt saa valita, vaikka ikääkin on. Onnistuin yhden ammatin kohdalla ja meitä tarvitaan nyt. Hyöty menee vain muualle kuin Suomeen.

Silti ei tarvitse valittaa eikä syytellä. Suomessa menee nyt huonosti, kuten isänikin aikaan. Häntä amuttiin itärajalla kahdesti kohti. Hän ja kaverit sai estettyä sen ettei ettei täällä tarvitse kirjoitella Kremlin varjossa.

Elämä on valintoja ja peliä. Joidenkin mielestä se pitäisi olla tasapuolista. Ei se ole.

Grim Simsalabim Brimstoned

Janina, ole hyvä ja ota sun pää ulos sieltä perseenreijästä meinaan ku siellä ei hirveen paljoo opi elämästä.

Käyttäjän EeroNopsajalkaKaunisto kuva
Eero Kaunisto

Tämä on vuoden ehdoton ykkönen :D

Älkää hyvät ihmiset hermoilko, toinen yrittää vasta rakentaa omia mielipiteitä asioista onnistumatta kovinkaan järkevästi. Ei meillä kellään teininä ollut juurikaan omia mielipiteitä, tai jos oli niin ei ne kovin nerokkaita ollut. Suotta tyttösen kirjotuksista itteensä ottaa :D Miettikää nyt, 1997 syntynyt neitonen kertoo angsti pärinöissään miten hän maksaa
sairauslomapäivämme, ruokatuntimme, sunnuntai lisät ja eläkkeet :D
Mistä se ne maksaa, viikkorahoista?
Aikuiselle olisin hermostunut moisesta kirjotuksesta, mutta toinen on niin suloinen kun yrittää puhua ja ottaa kantaa niin kovin aikuismaisesti :D En minäkään vielä vanha ole mutta olen ollut työelämässä kauemmin kun tytöllä on ikää... minusta kirjoitus on korkeintaan huvittava, hiukan jopa surullinen ottaen huomioon että toinen kirjoitti sen tosissaan:D

Kölli Human

Olipa taas harvinaisen huono teksti. Vaikka ehkä kirjoittaa osaatkin ilman kirjoitusvirheitä, ei sinulla kokonaiskuvasta ole minkäänlaista käsitystä. Ylempi viesti avaakin mielipiteeni paremmin kun voisin itse avata :)

Iira Putro

Onneksi sain tämän kirjoituksen jotenkin näppärään ja siistiin muotoon vaikka aluksi teki mieli tulla raivoten haukkumaan sinut mutta sitten muistin mitä äitini on sanonut "Älä hauku tyhmiä ihmisiä, ne ovat tyhmiä joten he eivät koskaan ymmärrä".

Mutta toivon todella suomen tulevaisuuden puolesta että et ole loputtoman idiootti joten totean vain että työntekijät maksavat vain sen takia koska te olette tehneet suomesta holhousyhteiskunnan jossa vaaditaan jopa vessanpöntön vetämiseen koulutus sekä turvakortti. Te teette jatkuvasti suomesta ihanteellisen paikan teidänlaisille pikkusieluisille nipottajille.

Asenteestasi paistaa läpi itsekkyys joka ehkä painuu jo hieman narsisistisuuden puolelle. Toivon todella että kunhan kasvat niin aivosi myös kehittyvät ajattelemaan itsenäisesti etkä vain kopioi Sipilän sanoja.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Janinan varmaan kannattaisi tutustua sellaiseen kuin Talousdemokratia. Talousdemokratia ry:n Ville Iivarinen on ainakin kirjoittanut tänne usariinkin jonkin blogin.

Facessa on vielä pari hyvää ryhmää esim. Paljastetaan rahan valhe ja Occupy Money Movement.

Toimituksen poiminnat