Josefiina Tiirola Koti, uskonto & isänmaa

Avoin kirje Rosa Meriläiselle ja kaikille muille

En tiedä kuinka hyppäisin tähän pitkään kestäneeseen farssiin ja asettaisin itseni asemaan jossa pystyn ottamaan suoraan kantaan Meriläisen kirjoituksiin. Mutta aluksi katsokaahan kaikki, minä olen nainen, naaraspuolinen ihminen ja XX-kromosomiparin kantaja.

 

Olen lukenut roiman kourallisen Rosa Meriläisen kirjoituksia, joissa naiset ja miehet kategorisoidaan yhdeksi ihmisryhmäksi. Nainen on aina se todellinen ihminen tissien takana, mutta mies hekumallinen peniksellä ajatteleva ihmisjäte. Uskallan todellakin puhua sen asian puolesta, että jokainen meistä on yksilö ja on äärettömän turhaa yleistää koko sukupuolta muutamien tapauksien vuoksi. Miksi Meriläinen saa tituulerata miehuutta tunnekylmäksi, mutta naisia taas korostetaan monikirjoksi jossa on tunneälykkyydestä suoraan rationaalisuuteen asti porukkaa? Meriläinen sysää yksilöiden virheet koko sukupuolen harteille. Asia olisi ehkä ymmärrettävissä jos maailmassa olisi kaksi ihmistä – maskuliininen mies ja feminiini nainen.

 

Jos Meriläisen lähipiirissä todellakin on tapahtunut vain naisten syrjintää, uskon syyn olevan lähipiirin rakenteessa ennemmin kuin yhteiskunnassa. Miksi kukaan ei ole valmis puhumaan niistä tapauksista kun mies on tullut seksuaalisen häirinnän kohteeksi tai kokenut raiskauksen? Meriläinen syyttäisi tästä tunnekylmää miehuutta, kun taas itse uskaltaisin syyttää meitä kaikkia Meriläistä myöden. Mies ja nainen tulee asettaa lähtökohtaisesti täysin samalla viivalle – oli asia sitten lähes mikä tahansa, missä ihminen on kokenut vääriä ja epäoikeudenmukaisia asioita. Jos asioihin puututaan vain sukupuolilähtöisesti sen takia ettei toinen sukupuoli koe asiaa niin paljon, miksi täten asiaan puututaan edes ollenkaan jos valtaosa ei sitä koe ollenkaan?

 

Kysehän tässä kirjoituksessani ei ole kritisoida yhteiskunnallisia ongelmia (tai niiden puuttumista), vaan Meriläisen täysin absurdia tapaa esittää asioita ja ilmiöitä. Suoraan sanottuna minua vituttaa tapa, millä Meriläinen luulee puhuvansa kaikkien naisten puolesta patriarkaalista yhteiskuntaa vastaan. En pysty itse asettumaan yhteenkään naisen rooliin Meriläisen kirjoituksissa – olenko siis edes nainen? Miksi ylipäätänsä puututaan ns. sukupuolen aiheuttamiin ongelmiin kun todellisuudessa kaikki ovat yksilöitä sukupuolesta riippumatta? Sen sijaan että korostetaan sukupuolittunutta yhteiskuntaa, tulee siirtyä yksilökeskeisempään ajatteluun.

 

Kun nainen joutuu jatkuvasti miesten ahdistelujen kohteeksi, nainen ei ajattele kaikkien miesten olevan idiootteja vaan taas törmänneensä vatipäiseen yksilöön. Vatipäisiä yksilöitä todellakin riittää maailmassa, sukupuolesta riippumatta. Sen sijaan että puututtaisiin miesten naisiin kohdistuvaan seksuaaliseen häirintään, tulee puuttua ihmisten ihmiseen kohdistuvaan seksuaaliseen häirintään. Sen sijaan että puhutaan yhden ”sukupuolen” puolesta, puhutaan kaikkien puolesta.

 

Sen sijaan että tästä tulisi anomuumilaakson tarinoita, kirjoitan omilla kasvoillani. Asiasta on enää turha vaieta, vaan asiaan tulee saada muutos. Ihmiset ihmisiä tästä lähtien. 

Oli tämä kirjoitus sitten feminismiä tai feminismiä pilkkaavaa, ei kiinnosta. Minua kiinnostaa tässä eniten se, että mitä ihmettä täällä taas tapahtuu?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Voiko Rosan tekstejä lukea ilman, että muistaa hänen olevan naisena vähemmistössä omassa perheessään? Minulta se ei onnistu, vaikka kirjoittelu epäilemättä on yhteiskunnallista kommentointia, ei poikalapsen äidin jokapäiväistä tuskaa.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

En tunne Rosa Meriläisen perhetaustaa.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

No, aika harvoin väestörekisteriin naiseksi merkitty henkilö syyllistyy seksuaalirikokseen ja toisaalta Suomessa raiskataan vuosittain noin 15 000 itsensä naiseksi määrittelevää henkilöä. Minkä lisäksi "Luvuksi muodostuu 46 000, kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen oli nukkunut tai oli ollut muusta syystä kyvytön puolustautumaan."

Miehille tehdyn rikosuhritutkimuksen mukaan miehet joutuvat harvoin seksuaalirikoksen uhreiksi.

Seksuaalisessa häirinnässä "suunta on sama"...

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Miehellä on korkeampi kynnys ilmoittaa poliisille, tekstissä mainituista syistä.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Uhritutkimuksiin vastaamisessa kynnys on kuitenkin jo matalampi myös miehille...

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #5

Okei, eli jos naisia raiskataan enemmän, on syytä jättää miehet huomioimatta? Koska suurinta osaa naisista ei edes raiskata, kannattaa jättää ne raiskatut sitten tällä logiikalla huomioimatta? Entäpäs jos ei.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #6

Seksuaalirikoksia ja sukupuolista häirintää pitää tarkastella (Meriläisen tavoin) sukupuolittuneina ilmiöinä rikosten marginaalisia uhreja unohtamatta. Noilla ilmiöillä on kuitenkin säännönmukaisina ja toistuvina olemassa tiettyjä yhteiskunnallisia rakenteellisia syitään ja niiden ennaltaehkäiseminen rikostorjunnan keinoin vaatii vallitsevan sukupuolijärjestelmän huomioimista.

Käsittääkseni Suomem rikoslaki on tässä suhteessa kuitenkin tarpeellisessa määrin sukupuolineutraali (rikoslain mukaan miehenkin voi nykyisin raiskata) eivätkä poliisit tai muut viranomaiset enää väheksy seksuaalisen kaltoinkohtelun uhreiksi joutuneiden miesten kokemuksia.

Toki rikoksen tekeminen tai sinänsä vähäisempi häirintä ovat aina tekoina yksilön omia valintoja eikä niiden perusteella tulisi tehdä kategorisia yleistyksiä.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

"Miestä ei voi raiskata" on edelleenkin virkamiestasolla täysin hyväksytty oodi. Siksi monet jättävät asian sikseen.

Sehän on jo moneen kertaan todistettu fakta että vain pieni marginaali perheväkivallan miesuhreista koskaan astuu esiin.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Niin, perheväkivallaksi tosiaan lasketaan kaikki saman ruokakunnan tai muun perheen lähipiirin sisällä tapahtuvaväkivalta - esimerkiksi aikuisten veljesten keskinäinen nyrkkitappelu on perheväkivaltaa, vaikka he asuisivat eri talouksissa ...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tiedän tapauksen jossa nainen raiskasi muistamattomassa humalassa olleen miehen ja tuli raskaaksi synnyttäen tytön.
Mies tunnusti tyttärekseen, sanoi jättäneensä metsästäjänä varmistamattoman ladatun aseensa naisen saataville ja olevansa myötäsyyllinen tapahtumaan.
Mies itse kertoi tapahtuman, joten minun on pakko uskoa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"ja toisaalta Suomessa raiskataan vuosittain noin 15 000 itsensä naiseksi määrittelevää henkilöä. Minkä lisäksi "Luvuksi muodostuu 46 000, kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen oli nukkunut tai oli ollut muusta syystä kyvytön puolustautumaan.""

Tässä vaiheessa Antikainen voisi vaikka kertoa, millaiseen vastaajamäärään tuo tulos perustuu.

Niko Sillanpää

Kyseessä on anonyymien uhrikyselytutkimusten tuloksista ekstrapoloitu propagandistinen vale. Käytetty metodologia ei anna mahdollisuuksia kyseiseen päättelyyn.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #16

My point exactly. Juuri siksi kysyin, ja juuri siksi Antikainen ei vastaa.

Niko Sillanpää

Miksi valehtelet, Antikainen? Suomessa ei raiskata 15000 naista vuodessa.

Kyseessä on yksi jo vuosikausia feministien levittämistä valheellisista väittämistä.

Käyttäjän joonasdasilva kuva
Joonas da Silva

Täysin hatusta vedettyjä lukuja. Siinä uhrikyselyssä johon viittaat, noi luvut ei koskenu raiskauksia vaan isoa joukkoa erinäisiä seksuaalisesti häiritseviä tekoja, joista useimmilla ei mitään tekemistä raiskauksen kanssa.

Antikainen on kyllä kummallinen valheellisen propagandan levittäjä. Kenen etua ajaa esim. tuo raiskauksien määrästä valehteleminen?

Seppo Hildén

Siis tämä sama Meriläinen, joka Imagelle antamassa haatattelussa kehui huumekokeilujaan, mutta joka asiasta käräjille jouduttua kieltäytyi vastaamasta tuomarin kysymyksiin huumeiden käytöstä ja pääsi tuomiotta.

Siis tämä sama Meriläinen, joka teetätti rintanapin rintaansa, jossa totesi että vittu haisee hyvältä.

Taisi keksiä tämän itsestäänselvyyden pöllyssä ollessaan.

heh.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä kirjoitus nuorelta naisimmeiseltä - juuri näin! Yksilön kautta. Sovellettavissa aika moneen muuhunkin juttuun - http://e-liike.net

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Hyvä kirjoitus nuorelta naisimmeiseltä - juuri näin! Yksilön kautta. Sovellettavissa aika moneen muuhunkin juttuun - http://e-liike.net

Reino Jalas

“Nainen on aina se todellinen ihminen tissien takana, mutta
mies hekumallinen peniksellä ajatteleva ihmisjäte.”

Alkajaisiksi, oikein hieno flèche, miekkailutermeillä. Nämä ihmispuolen kissatappelut on yksi loppukevään hienoja juttuja. Tässä kisassa kollikissat pääsee vähällä. Miesten ei tarvii tehdä mitään. Sen kuin istuvat leppoisasti katsomon puolella, kylmä olutmuki kourassa.

Naiset vetää sotameikit naamaansa, valitsevat aseistuksensa ja muotoilevat omat sanalliset arsenaalinsa. Entiset hottikset, roiskeläpän kantajanaiset siirtyvät aina 15 v. välein taustalle moralisoivampaan leiriin. Opettelevat siellä ns. mäkättämään.

Uudet tuoreet naiset ottavat itselleen entisten valtamissien jäljiltä uutta tuoretta pelitilaa. Todella hienoa kevään lopettajaishumua tämä. Toivottavasti ei nyt loppuisi ihan alkuunsa

---
Kaiken kaikkiaan, hienoja suomalaisia naisia ihan kaikki tyynni, läheisilleen aivan korvaamattomia.
Pelkin miesvoimin, ilman noitanaisia, ei pärjättäisi yhtään mitenkään.

Eero Mattila

Hyvä alustus. Yhden sukupuolen puolesta puhuminen alkaa tosiaan tympiä. Miksi tasa-arvovaltuutettu ajaa tosiasiassa vain naisasiaa? Eli käytännössä edistää epätasa-arvoa.

- jos seksuaalirikos kohdistuu lapseen onko sillä eroa joutuuko rikoksen uhriksi tyttö vai poika? Onko tuomio sama? Entä onko uhrin asema ja auttamistoimet samat sukupuolesta riipumatta? Onko seksuaalirikoksen uhriksi joutuneen pojan ja tytön ilmoituskynnys samalla tasolla?

Käyttäjän perkelix kuva
Martin-Éric Racine

Meriläinen on sellaisia feministejä, joita ei tarvitse huomioida lainakaan juuri siksi, että heidän kaikki ajatukset tasa-arvo-ongelmista pohjautuvat siihen nais-parka/mies-paha oletukseen. Sama oletus pätee yliopistoissa. Vaikka nimike vaihtui naistutkimuksista sukupuolitutkimuksiin, silti samat miesvastaiset aatteet pätevätkin koska henkilöstö on edelleen sitä vastakkain ajattelua ajavaa patriarkkaa syyttelevää sorttia.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/naine...

Tässä vähän tuoretta juttua ulkomailta. Tiedän ettei ole Suomessa tapahtunut tämä, mutta tässä tärkeä osoitus siitä miten asiat eivät ole niin mustavalkoisia.

Toimituksen poiminnat