Josefiina Tiirola Koti, uskonto & isänmaa

Miksi vihaat, vasemmisto?

Eileittäin eduskuntavaaleissa vasemmisto otti tappiota, kun konservatiiviset puolueet nousivat johtoon. SDP putosi kolmen suurimman joukosta ja vasemmistoliitto menetti kaksi paikkaa. Vaalien tulos oli kova isku vasemmistolle, jonka kannatus oli jo nousussa eurovaaleissa. Vaalien jälkeen vasemmisto on unohtanut itsensä.

Vasemmisto usein kuuluttaa vihapuheen tuomittavuuden perään. Kuitenkin vaalien jälkeen tuntui vasemmistossa unohtuneen omat periaatteet. Twitter pursusi suorastaan mauttomia kommentteja. Vaalitulokseen tyytymättömät leimasivat kansan idiootiksi. Sen sijaan että olisi peiliin katsomisen paikka, syytetään demokratiaa ja muita äänestäjiä. Vaalikeskusteluja ovat jopa leimanneet uhkaukset. "Sä tuut olemaan vielä joka päivä polvillas", minullekin veisattiin. 


"en ihan oikeesti ymmärrä ihmisiä ketkä vois äänestää esim persuja. onks kaikki ok? tarvitsetko sairaalahoitoa? #vaalit2015" @mijusuji

 

"Abortoidaan kansa #vaalit2015" @MirvaKenttamies


Kerron vinkin, vaalitappion tuoman pettymyksen voi suunnata paremmin kuin vihapuheeseen. Parhaillaan tapahtuu itseään polveen ampuminen vasemmiston kentällä. Vasemmiston suuret nimet ovat kyenneet ottamaan tappion paremmin vastaan. Siltikin vasemmiston suoltama vihapuhe on tuomittavaa. Vasemmisto puhuu kansan puolesta, mutta nyt kansa ei enää kelpaakaan vasemmistolle. 

Miksi vihaat, vasemmisto?

"Mieti ootsä vihainen mulle vai itelles?" - Cheek

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ei haukku haavaa tee.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128875240165...

Kannattais varmaan miettiä, millaisia avauksia tekee. On nimittäin niin, etteivät kaikki kokoomuksen ulkopuolella olevat ole kommunisteja.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Harvinaisen asiatonta ja mautonta edes leikkiä tuollaisella asialla. Vai onko näin ettei argumentit riitä?

Jyrki Paldán

Niin on, mutta kyllä se rima alitettiin jo ihan tuolla satunnaisilla twitter-mölötyksillä revittelemällä.

Nyt kun rimanalitusten linjalle kuitenkin päästiin puolin ja toisin, niin todetaan että olisihan se tietysti parempi jos noidenkin heikomman aineksen edustajien vanhemmat olisivat jättäneet lisääntymättä - jos ymmärrät mihin viittaan.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Tässä on tosiaan ongelma. Tosin vastaavaa on myös vastapuolella epäonnistumisen hetkillä. Nähdäkseni ei ole välttämättä demokratian vastaista nurista ja muuta. Mutta siinä hetkessä kun ehdotetaan jälkiaborttia on jossain vika. Demokratiassa äänestys ei nähdäkseni ole mikään testi. Ei siinä mielessä että jos on äänestänyt hävinnyttä puoluetta että olisi huono kansalainen. Eikä siinä mielessä että jos äänestää väärää puoluetta, niin pitäisi lähteä mielenterveyshoitoon.

Kun minä olin sinun ikäisesi en ollut kyyninen. Nykyään tiedän että kaikki ihmiset ovat enemmän tai enemmän paskiaisia. Puoluekannasta ja uskonnosta riippumatta. Toivottavasti sinun ei tarvitse kasvaa niin että minun ikäisenäni ajattelet kuin minä.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Asia on minulle siksi tärkeä, että olen ollut aikoinani pitkään vasemmiston jäsen. Yksi syy jättäytyä pois oli kannatuksen syöminen vihalla. Nyt olen saanut tuntea todellisuudessa vasemmiston vihan nahoissani ja tiedän jonkun ajattelevan tällä hetkellä "hyvä niin", joka vain osoittaa ongelman.
Harmittaa ihan periaatteesta, ettei kansaan uskota. Kansa tekee Suomen ja kansa on päättänyt.
"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa."

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

En näe mitään järkeä alistua enemmistön tyranniaan täysin. On riskinä se, mitä osa on jo ilkkumaankin tullut. Että "Suomi on konservatiivinen maa". Nähdäkseni demokratiassa keskiarvo ei ole sama kuin kaikki. = Lausumat, kuten "Suomi on konservatiivinen maa" on aika omituinen. Käsittääkseni tuollainen "keskiarvo=Kansa" -ajattelu on tyypillistä fasistisissa ja teokraattisissa pakkovaltamaissa. Itse olen ajatellut että Suomessa on sekä konservatiivisia ja liberaaleja ihmisiä.

Ne, jotka esimerkiksi minulle ovat kehottaneet Pohjois-Koreaan muuttamista siksi että minulla on heistä vääriä mielipiteitä Jeesuskristuksesta ja otan poliittisesti kantaa vaikka siitä miten tämän palvontaan osallistutetaan, ovat itse asiassa itse lähempänä Pohjois-Korean asennemallia kuin minä. On ihmeellistä levitellä tuollaisia statementeja ja sen jälkeen leikkiä olevansa muuta kuin vastenmielinen paha ja ruma ihminen. Se tosin taitaa olla universaali piirre. Tunnistan myös itsessäni, että ei siltä pohjalta hirveästi kannata minunkaan riemuilla.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #5

Toki olet oikeassa, mutta tässä kuitenkin tulee ottaa huomioon että ei ole sattumaa että näin on äänestetty. Kuitenkaan en näe syytä sille kuinka etenkin vasemmisto korostaa "kansan tehneen väärän päätöksen", enkä tarkoita tällä nyt puhdasta määritelmää vaan puhekielessä käytettyyn yleisnimitykseen.
Kaikki meistä tekee virheitä, kaikki meistä sortuu puhumaan pahaa. Siltikään ei kannata itseään polveen ampua sillä, että ärähtelee omilleen ja muille.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #6

Minä olen sen verran kyynistynyt, että kannatan hieman toista periaatetta. "Älä anna heille anteeksi, sillä he eivät välitä tajuta, mitä ja miten argumentoivat." Kenties näkökulma olisi toinen jos tavoittelisin (vaikutus)valtaa. Kun kysymys on pelkästään selviämisestä viheliäisessä maailmassa on pragmaattista käyttää toisia strategioita. Tälläisessä tilanteessa toinen ihminen mokaa ihmisenä kerran, ei uskalla toista. Kätevää kuin poni - one down, enää kuusi miljardia jäljellä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kannattaikohan sinun nyt siirtyä vihreisiin, kun näyttävät olevan toistaiseksi nousukiidossa ?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #31

Kannattaisiko sinun nyt siirtyä pois minun blogistani, kun näytät olevan toistaiseksi aivan väärällä asialla?

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Se, että blogikirjoittaja lainaa jotain tyhjäpäistä pintaliitoräppäriä muutenkin laaduttoman kirjoituksensa tueksi, kertoo jotain olennaista siitä älyllisestä tasosta, millä kokoomusnuoret yleensä toimivat. Itsehän opiskelin aikoinaan samassa kauppaoppilaitoksessa monien kokoomusnuorten seassa ja siellä tämä porukka tuli turhankin tutuksi. Järki näiltä tuntuu sammuvan aina kun suunsa avaavat.

Se, että sanoo totuuden menneisyyteen jumittuneista ja monessa mielessä jälkeenjääneistä konservatiiveista ei muuten ole vihapuhetta; se puolestaan on, että haukkuu työttömiä ja köyhiä heikoksi ainekseksi, rikkaruohoksi ja vastaavaksi, niin kuin kokoomuslaiset ja kaikenlaiset konservatiiviset yleishörhöt tekevät.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Koska olen kokoomusnuori niin valmiiksi tuomitset minut ja minun älykkyyteni? Okei.
Otin tekstiin vain kaksi esimerkkiä näyttelemään roolia minkälaisesta viestinnästä puhun. Kuten myös kerroin tekstissä, olen saanut myös henkilökohtaisestikin uhkauksia.
Asennoitumisesi kertoo kommenttisi läpinäkyvyyden.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Kieltämättä "Cheekistä" kaikki relevantti on sanottu hikipediassa. Ei ole kovin syvällinen filosofi saati psykologi hän. Mutta kyllähän sitä itse kukin hakee sloganeita taiteesta. Ne ovat silloin enemmän ajatusten kuvaajia kuin argumentteja. Toisaalta ajatusten kuvaaminen on tärkeää. En vetäisi liian pitkälle "Cheekistä". Häijyä, etenkin nuorten kanssa. Toki kaikki julkinen ulostulo on jossain määrin altistumista, no...

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

57 jakoa tällä hetkellä! Kiitos näkyvyydestä!

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Eiköhän tämä keskustelu kuule ole ollut ihan molemminpuoleista. Itse ainakin minulle tuottaa vaikeuksia muistaa milloin olisin käynyt netin puolella asiallista keskustelua juuri esim. kokoomusnuoren kanssa, eikä syy kyllä ole ollut minussa. Persujen puolelta taas on hyvä, ettei puolueen virallinen kampanja ollut tätä.

Ihan ymmärrettävää, että nyt vähän kaikilla tunteet purkautuvat. Eiköhän tämä parissa päivässä rauhoitu. Turha tätä on lähteä vatvomaan.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Vasemmisto on erityisesti leimaantunut vihapuheen vastustajaksi. Siksi harmittaa vasemmiston käytös vaalien jälkeen.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Moralisointi on paljon läheisempää sukua kaksinaismoraalille kuin moraalille.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Näin sivusta seuranneena olen huomannut täsmälleen saman asian. Tosin vasemmiston ilkkuminen ei pelkästään ajoitu vaalien jälkeiseen aikaan, vaan se on ihan joka päiväistä läpi vuoden. Väärinajattelevilla joidenkin vasemmistolaisten mielestä ei pitäisi olla edes oikeutta äänestää. Samanlaisia ajatuksia en ole kuullut oikeasta laidasta. Muutenkin vasemmiston ajatukset ovat paljon konservatiivisempia ja kansalaisia kahlitsevia kuin oikeiston.

Niko Sillanpää

Nyt kun koko vasemmisto on pienempi kuin suurin porvaripuolue, who cares. Money talks, bullshit walks. Cheekkikään ei tosiaan kävele pankkiin, vaan menee sinne Bentleyllä.

Jouni Nordman

Vasemistolaiset on ihmisten perusajatus kadonnut, eli tiedotusvälineet toivottavat ihmisten mieliin Suomen valtion velkarahalla, jossa varsinkin muutos tämän hallituksen osalta on 40 miljardia. Jos vasemistolaiset ei ole tämän velan leikkaamiseen minkäänlaisia lääkkeitä ehdottaa, niin heille jää kannattajaksi vain julkisenpuolen työläiset, sillä yksityisenpuolen työntekijät ovat tästä päättymistä Demarien vero politiikasta saaneet riittävästi, sillä jopa he ihmettelevät pomppiva veropolitiikka.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Eikös tässä nyt yleistetä muutaman yksilön avautumiset koko vasemmistoon? Miksi?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

"Muutaman yksilön". Jotta tuo harhakuvitelma kaatuisi, kannattaa avata esimerkiksi. twitter tai tumblr ja etsiä vaaleihin ja vaalien voittajiin liittyvää kommentointia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Muutamista yksilöistä on silti kysymys. Sinullahan tässä se todistustaakka on jos syytät vasemmistoa jostakin. Tai mitä hyvänsä muutakin.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #37

Heitin tuohon kaksi esimerkkiä, jotka kuvaavat hyvin keskustelua jota käydään. Voit itse tutustua tarkemmin määriin halutessasi, mutta minulla ei ole velvollisuutta viljellä blogiani täyteen twitter-kommentteja.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #38

Kaksi esimerkkiä, joiden perusteella yleistät koko porukkaan? En itse ole vasemmistolainen, mutta aika tökeröä keskustelukulttuuria. Melkein tökerömpää kuin nuo esimerkkisi.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #39

Minun on vissiin turha toistaa samaa asiaa kolmatta kertaa. Oheessa olevat kaksi esimerkkiä, sekä tekstiin upotettu referaatti ohjaavat lukijan avaamaan todistusaineiston. Jos et nyt ymmärtänyt, ole hyvä ja lopeta jankkaaminen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #41

Ei ole jankkaamista sanoa, että tämänkaltaiset yleistykset ovat asiattomia. Ja ovat sitä vaikka niitä twiittejä olisi tuhat.

Mutta samapa tuo, tunnetusti sitä ei huomaa malkaa omassa silmässä osoittaessaan roskaa toisella.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Tämän kirjoituksen kruunasivat minulle henkilökohtaisesti tulleen kommentit, kuten "sut pitäisi ampua". Toisaakseni, se koira älähtää johon kalikka kalahtaa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Eikös tuollaiset kirjoitukset ole jo rikosilmoituksen paikka?

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Niin varmasti ovatkin, mutta se vain osoitti minun olevan ihan asialla liikenteessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Toisaalta tuollaiset heitot vaikuttavat keskenkasvuisten uhoamiselta.

Et ole kuitenkaan elänyt Suomessa sitä aikaa, kun täällä oli varsinainen kommunistibuumi 70-luvun opiskelijanuorison piirissä. Nykyisen vasemmiston "vihaisuus" on vielä pientä niiden taistolaisten barrikaadinuorten asenteisiin ja toimintatapoihin verrattuna. Muistan kun nykyään arvostettu professori Yrjö Engeström oli jo etääntynyt opiskelijaliikkeen toiminnasta ja esiintyi enemmänkin taistolaisten henkisenä tukena ja kouluttajana, hän eräässä puheessaan sanoi opiskelijajoukon edessä:

"Kokoomusnuoret pitää lyödä verisesti maahan niin monta kertaa, että he eivät enää sieltä nouse!"

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Vasemmisto alkaa jostakin noin metrin Audinmäestä vasemmalle.
En minä pikkuporvareita vihaa. Luokkapettureitakaan en vihaa, mutta kyllä niitä inhoan = Demarit ja puolueensa periaatteet myynneet VASsarit.

Henry

Esa Niemi

Vasemmisto osoittaa miksi eivät oikeastikaan ansaitse tuon parempaa tulosta ja äänestäjien luottamuspula tulee tunnustaa mä-en-leiki-sun-kaa hiekkalaatikko-kiukuttelun sijaan.

Kuka äänestäisi kiukuttelevaa kakaralaumaa ja tuo on suoranaista äänestäjien halveksimista.

Hyvä uutinen on se, mitä idioottimaisemmin nämä käyttäytyvät, niin sitä alemmas heidän polkunsa vie ja yhä useampi ihminen vieraantuu vasemmistosta.

Pekka Myller

Sitä mie vaan tässä että mistäs kaikista tuuteista siellä Twitteristä töräytellään törkeyksiä? Sanoisin että lähes joka suunnasta, valitettavasti. Jos taas lähdetään leimaamaan kokonainen ryhmä, sanotaan nyt vaikka poliittinen suuntaus edustajineen muutaman tollon tai ajattelemattoman kommentin vuoksi ollaan mielestäni sen paljon puhutun vihapuheen alkulähteillä. Älä Janina suotta heitä lisää vettä myllyyn. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee, niin Perussuomalaisten kuin Kokoomuksenkin.

Tosiaan, rikosilmoitusta vaan kehiin jos tappouhkauksia tms. satelee. Ei sellaista pidä hyväksyä.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Lähinnä hämmästykseni kirjoitukseen on kummunnut vasemmiston tavasta ampua itseään polveen, sillä hehän vihapuhetta ensiksi vastaustavat ja tekevät siitä suuren kilven itselleen, kunnes itse siihen sortuvat.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid
Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola Vastaus kommenttiin #44
Käyttäjän JukkaTyynel kuva
Jukka Tyynelä

hei, mikä sai vaihtamaan vasemmistosta kokoomukseen? poikaystävän perässä ehkä? onhan se hienon tuntuista olla "voittajien" tiimissä sitähän voi vaikka kuvitella menestyvänsä kun kuuluu oikeaan porukkaan vaikka olisikin tuilla elävä opiskelija. jos oikein olen ymmärtänyt niin kokoomuslaiset kannattavat porvarillista aatemaailmaa jossa rikkaat tulevat toimeen pääoman tuotoilla. sinulla sitä pääomaa ei taida vielä ainakaan olla, mutta ehkä jonain päivänä.

Toimituksen poiminnat