Josefiina Tiirola Koti, uskonto & isänmaa

Työ, vastuu ja nuori

Nuoren ensimmäinen kosketus varsinaiseen työelämään tapahtuu yleensä kesätyön kautta. Työ on tärkeä elementti yhteiskunnassamme, sillä tulevaisuutemme rakentuu pitkälti työn tekemiselle. Kuitenkaan nuorille ei ole tarpeeksi tarjota kesätöitä ja nuori kesätyöntekijä saattaa olla suuri riski yritykselle. Suomalainen yhteiskunta tekee nuorille karhunpalveluksen jo heti työuran alussa.

Sen sijaan että rypeäisimme säälissä, meidän tulisi luoda kannustin nuorille kesäyrittäjille. Itsensä ja muiden työllistäminen tulee olemaan tärkeä taitoa tulevaisuudessa, enkä näe syytä olla harjoittamatta sitä. Luovuus ja innovatiivisuus valuu hukkaan kun nuori ei saakaan töitä. Itsensä työllistämisestä tulee tehdä varteenotettava vaihtoehto nykyisen mallin rinnalle.

Ideani ei ole suinkaan uunituore, vaan ennestään 4H-yhdistys on tarjonnut mahdollisuutta työllistää itsensä [1]. Kuitenkaan en ymmärrä miksi surkutellaan ikäviä lukuja, kun asialle voitaisiin tehdä jotain konkreettista. YLE jopa tarjoaa yrittäjyyden MP3-kurssin, jonka kautta nuori voisi perehtyä yrittämiseen ja itsensä työllistämiseen. [2]

Suomeen tarvitaan lisää yrittäjyyttä ja yrittämisen henkeä. Asenteet yrittämistä kohtaan ovat myrkyttäneet nuorten mahdollisuudet kesätöihin. Tavoitteeksi tulisikin ottaa nuorten yrittämisen lisääntyminen ja innovatiivisuuden kasvu. Vastuuta ja työtä ei voi opettaa nuorille liikaa. Tilaisuutemme korjata asia on nyt!

 

Lähteet:

[1] http://www.4h.fi/toita/perusta-oma-yritys/

[2] http://oppiminen.yle.fi/abitreenit/yhteiskuntaoppi/yrittajyyden-mp3-kurssi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Toinen tapa (koskee etenkin digiosaajia) on tehdä keikkaa esimerkiksi Fiverrin tai vaikka Freelance.comin kautta.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

Näissä vaihtoehdoissa pitää vain opiskelijan olla tarkkana, ettei menetä mahdollisia tulojansa opintojen ajaksi jolloin on aikomus keskittyä opintoihinsa. Ainoa mistä olen varmistunut on 4H ja siksi sen tuohon linkkasinkin. :)

ulf fallenius

Suomessa on jo 30% liikaa yrittäjiä niin siitä ei kyllä löydy apua hiipuvilla markkinoilla.Ensin pitää löytyä kysyntää kyllä sitten yritysmäärä seuraa sen perässä ja heti.

Käyttäjän jremes kuva
Juha Remes

Ulkomailla on kysyntää ja data liikkuu valonnopeudella valokuitua pitkin.

Käyttäjän JosefiinaKauppila kuva
Josefiina Tiirola

En sitten millään ymmärrä miksi tähänkin asiaan pitää suhtautua niin nyrpeästi. Kyse ei ole suurten liikevoittojen tekemisestä, vaan yrittämisen kokeilusta. Tarvitseeko esimerkiksi 15-vuotiaan tehdä suurta voittoa kesäyrityksellään, kun asustaa vielä kotona eikä muutakaan kesätyötä ollut? En usko että ylimääräinen työkokemus voi koskaan olla haitaksi.

ulf fallenius

Eipä ole jos tuotteet liian kalliita.

Käyttäjän JukkaTyynel kuva
Jukka Tyynelä

kai siihen yrittämiseen tarvitaan vähän muutakin kuin intoa? joku liikeidea ois varmaan ihan hyvä. ja tosiaan itse ihmettelen kuinka olet niin huolissasi tukien menettämisestä porvarina, eiköös sun kuuluis pärjätä omillas. ja sun kuuluis halveksua kaikkia yhteiskunnan tuilla eläviä.

Toimituksen poiminnat